Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Rowery i akcesoria

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

mam stery
    wciskac je na imadle czy zaniesc do pracy na prase?
    prasy sie troche obawiam - zeby mi czasem ramy nie zgnietli

Skomentuj

Ściśnij w śrubie

Skomentuj

nie mam pod reka nic odpowiedniego :(
        dlatego tylko imadlo lub prasa w pracy
        chyba ze dokupie cos szybko jak bede w koszalinie

Skomentuj

pręt gwintowany i dwie nakrętki w byle markecie budowlanym?

Skomentuj

ale przeciez te nakretki i pret dadza mi to samo co imadlo...
            jedynie bym potrzebowal pomocy z trzymaniem ramy

Skomentuj

Jakie stery kupiłeś?

Skomentuj

w imadle nie widać tak dokładnie czy się nie kosi i trzeba trzymać idealnie ramę, a śrubą łatwiej manewrować :)

Skomentuj

Jak znajomy składał rower to nabił stery sam, ale tylko dlatego że nie mógł się doczekać i nie chciało mu się jechać do serwisu.
                  Wbił normalnie młotkiem przez deskę.

Udało się... ale ogólnie nie polecam, po co ryzykować rozwalenie nowego sprzętu.
                  Jak rozwalisz stery to pół biedy, gorzej z ramą.

Skomentuj

nastraszyliscie mnie z tymi sterami...
                    kupilem wielki pret gwintowany M16 + dlugie nakretki + duze mocne podkladki...
                    okazalo sie ze taki kaliber nie byl tu potrzebny :p

weszlo latwo i szybko

musze jeszcze zalatwic jakas rurke do nabicia dolnej redukcji na amorek

Skomentuj

dwa kawalki plyty i sciski stolarskie tez daja rade.

Skomentuj

czyli spokojnie moglem wciskac je w imadle...
                        a tak wydalem 10zl na "przyzad" :p

Skomentuj

Nie wiem czy było bo nie śledzę tego wątku na bieżąco...

Skomentuj

jakby ktos pytal to nie lecze kompleksow dlugoscia sztycy :p
                            na drugim zdjeciu rura nadal jest na bezpiecznej glebokosci!

a tak rower wyglada na siodelku na minimum!
                            bede musial skrocic sztyce o jakies 3cm bo w lesie bedzie niewygodnie :/

rozbieralem dzisiaj amorek i staralem sie go serwisowac...
                            czy tlumik olejowy powinien dzialac tylko w jedna strone?
                            odbicia juz nie tlumi :???:

tak sobie mysle - czy poprzez zmiane dlugosci sprezyny moge zmienic skok amorka?

Skomentuj

Ale ta rurę to masz dobitna, jak skrocisz sprężyne to pewnie zmienisz, jest jeszcze kwestia twardości, ja do mojego jeszcze nie zaglądałem ale też mnie to czeka, plus taki że ciśnienie sobie zmienię i już amor inaczej będzie działać, mam tutka do serwisowania amora, może do twojego też jest, co prawna nie na forum rowerowym ale idzie takie opisy krok po kroku ze zdjęciami znaleźć w necie

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                tak sobie mysle - czy poprzez zmiane dlugosci sprezyny moge zmienic skok amorka?
                                Dla bezpieczeństwa nie rób tego.
                                Lepiej zainwestuj w lepszego amora.

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                czy tlumik olejowy powinien dzialac tylko w jedna strone?
                                odbicia juz nie tlumi
                                Wcisnąć powinien się dać lekko, natomiast wysuwać powinien się powoli.
                                Tak to działa, to jest właśnie tłumienie powrotu.
                                Regulator służy do tego aby zmieniać prędkość wysuwania się trzpienia, a tym samym prędkość powrotu sprężyny do stanu początkowego/SAG.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                  Regulator służy do tego aby zmieniać prędkość wysuwania się trzpienia, a tym samym prędkość powrotu sprężyny do stanu początkowego/SAG.
                                  regulacja w goleni sprężyny służy tylko do ustawienia SAG, a szybkość powroty sprężyny(ugięcia) zależy od tłumika olejowego i regulacji tłumienia powrotu (tłumienia kompresji), nie masz pokrętła na dole goleni, nie masz regulacji tłumienia powrotu

Skomentuj

Zamieszczone przez mal999 Zobacz posta
                                    regulacja w goleni sprężyny służy tylko do ustawienia SAG, a szybkość powroty sprężyny(ugięcia) zależy od tłumika olejowego i regulacji tłumienia powrotu (tłumienia kompresji), nie masz pokrętła na dole goleni, nie masz regulacji tłumienia powrotu
                                    Wszystko się zgadza, ale nie rozumiem dlaczego akurat zacytowałeś mój post.
                                    Ja pisałem o samym tłumiku, samym elemencie po rozłożeniu amortyzatora.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                      jest odwrotnie!
                                      czyli nie mam tlumienia powrotu

Skomentuj

Ja dziś okułem rower w nowe gumy - nowe opaski obręczy, nowe dętki Maxxis i nowe oponki Maxxis Wormdrive CX700
                                        http://www.rowerymerida.pl/akcesoria...ve-cx-700.html :)
                                        A ba dniach przyjdzie zestaw:
                                        http://crosso.pl/pl/produkt/bagaznik-tylny-crosso/
                                        http://www.alpinbike.pl/arsenalsport.php?photo_id=15
                                        http://www.sks-germany.com/?l=pl&a=p...b79728f3aa6ed0

Teraz będzie można latać także i w deszczu :)
                                        Last edited by LuSzTi; 25.03.2015, 17:29.
                                        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

czyzby jakas dluzsza trasa sie szykowala?

ja sie zastanawiam nad wymiana pancerzy na bialy...
                                          z tylu by wygladalo super
                                          ale co z przodem?
                                          ma ktos takie zdjecie?
                                          google nic nie wyszukuje wartosciowego :(
                                          albo niebieski pod kolor akcentu ramy?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X