Niestety Shiver jest wiele stref w języku angielskim (ten problem już został wcześniej podniesiony), ponieważ jedyne dostępne spolszczenie jest wybitnie niekompletne. To czego nie załatwiło spolszczenie tłumaczymy z Yoshim fraza po frazie, a jest ich do przetłumaczenia kilka tysięcy. Sprawę utrudnia fakt, że nie zawsze wiadomo w jakiej polskiej formie powinna być przełożona dana fraza i zanim się ją przetłumaczy trzeba ją odnaleźć w jej docelowym miejscu. Niestety proces translacji vBS'a jeszcze trochę potrwa.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Mechanizm forum, błędy, propozycje zmian itp.
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Q - proszę o usunięcie buttona do "fejsboka". Serwis ten jest dziurawy jak ser szwajcarski, a dodatkowo technologia click and once czy jak się to zwie (wbudowana w IE, oraz nachalanie wrzucona do Firefoxa razem z updatem Net Framework 3.5 SP1) to samo zło i obniżenie bezpieczeństwa systemów użytkowników forum. Click and once instaluje soft bez zgody użytkownika z uprawnieniami administratora.
---------- Post added at 16:13 ---------- Previous post was at 16:01 ----------
Dodam, że przez fejsboka można złapać GPCode.ak - i dane pójdą się ... zostaną zaszyfrowane algorytmemt RSA-1024.
Dodawania buttonów do portali społecznościowych to zły pomysł.
Skomentuj
-
Away poczytałem o wspomnianym przez Ciebie problemie i szczerze Ci dziękuję za zwrócenie mojej uwagi na ten istotny fakt ! Ponieważ bezpieczeństwo przede wszystkim, więc wybaczcie entuzjaści mostka z Facebookiem ale ta opcja nie będzie dostępna na naszym forum do czasu ostatecznego wyjaśnienia braku lub istnienia zagrożeń spowodowanych mostkowaniem z FB.
Raf Poprawianie nazwy tematów: 15 minut od pierwszego wysłania posta; edycja treści posta: 30 minut; edycja lub dodanie ankiety: 15 minut; modyfikacje załączników: 15 minut
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Q Zobacz postaAway poczytałem o wspomnianym przez Ciebie problemie i szczerze Ci dziękuję za zwrócenie mojej uwagi na ten istotny fakt ! Ponieważ bezpieczeństwo przede wszystkim, więc wybaczcie entuzjaści mostka z Facebookiem ale ta opcja nie będzie dostępna na naszym forum do czasu ostatecznego wyjaśnienia braku lub istnienia zagrożeń spowodowanych mostkowaniem z FB.
Raf Poprawianie nazwy tematów: 15 minut od pierwszego wysłania posta; edycja treści posta: 30 minut; edycja lub dodanie ankiety: 15 minut; modyfikacje załączników: 15 minut
Podpis wygląda teraz b. dobrze.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postabrakuje mi troche nazwy tematu gdzies na dole lub przy kazdym poscie
otwieram kilka stron naraz i pozniej je czytam. teraz musze przewijac do samej gory zeby zobaczyc co to za temat (szczegolnie wkurza w komorkach)
Informacja
- problem dat został rozwiązany - mój drobny błąd (literówka) ale kosztował mnie kilka godzin szukania :(
- przeformatowałem sygnatury - niestety musiałem ingerować w kod szablonu ale IMO warto było - zdecydowanie poprawiła się czytelność dyskusji
- zmodyfikowałem nieco "ubarwienie" - mam nadzieję, że taka forma jest bliższa Waszym oczekiwaniom
na razie tyle...
Skomentuj
-
Jeżeli ktoś z was korzysta z oryginalnego Windows XP Home/Pro i ma w dodatkach w Firefoksie dodatek "Net Framework Assistant" to tutaj http://support.microsoft.com/kb/963707 informacja jak usunąć. Nie instalujcie aktualizacji Net Framework 3.5 SP1 - ten service pack dodaje tylko tego śmiecia.
Skomentuj
-
Panowie pozwoliłem sobie zasymulować "top" forum z naszym logo. Oczywiście robione na szybkiego - do dopracowania.
Jakbyście to widzieli? Podobnie, jak ja? Bardzo możliwe, że nie da się tego łatwo, bez większego grzebania w stylach forum itp. zrobić, ale na pewno da się to zrobić :)
Pragnę zwrócić uwagę, że nasze logo zawiera pomarańczowe wstawki, o czym trzeba będzie pamiętać przy zmianie "ogólnych" kolorów forum.
Skomentuj
-
to ja mam jeszcze jeden posmysl
ale nie wiem czy da sie go jakos zrealizowac
dokladnie chodzi o to, zeby bylo logo usera pod ktorym mozna by sprawdzic czy jest godny zaufania czy nie.
Taka opinia po przeprowadzonej tranzakcji. Oczywiscie nie tekstowa tylko, ze iles tam osob ocenilo ta osobe pozytywnie badz negatywnie.
Warto by bylo uniknac pozniej tematow typu "uwaga na usera "nick" i wylewania wlasnych nieszczesc na forum.Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
Skomentuj