Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Płytki pod lm4780

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

hmm.. ale będzie problem z tą żarówką, bo w chwili obecnej nie mam jeszcze trafa. Korzystam tymczasowo z dwóch zasilaczy do laptopa (identyczne) połączonych szeregowo gdzie w takim razie wpiąć tą żarówkę?

Skomentuj

Pamiętaj żeby uruchamiać z żarówką 60W szeregowo wpiętą w uzwojenie pierwotne transformatora
      Wyraźnie napisane, przed zasilaczami

Skomentuj

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
        hmm.. ale będzie problem z tą żarówką, bo w chwili obecnej nie mam jeszcze trafa. Korzystam tymczasowo z dwóch zasilaczy do laptopa (identyczne) połączonych szeregowo gdzie w takim razie wpiąć tą żarówkę?
        zrób sobie taki przedłużacz w którym jedną żyłę przetniesz i połączysz żarówką szeregowo, na końcu przedłużacza dasz jakąś złodziejke żeby dwa zasilacze na raz do tego podłączyć i po sprawie, przyda sie taki przedłużacz na przyszłość do innych testów - w razie zwarcia zaświeci sie żarówka zamiast testowanego sprzętu

Skomentuj

wszystko podłączyłem chyba tak jak trzeba, ale nie mam sygnału na wyjściu. Jak podam zasilanie to żarówka raz błyśnie na chwilę a potem gaśnie.
          Na wyjściu 0-14mV stałego.
          Last edited by wojak737; 02.02.2011, 19:50.

Skomentuj

jak to podłączyłeś? wpiąłeś testowy głośnik i podałeś sygnał? plus sygnału masz podać na pin ten najbliższy scalaka a mase na ten najdalszy, głośnik wpinasz pod dwa skrajne tak jak na rysunku, rezystor musi mieć 47k, jak nie masz dokładnie takiego to złóż z kilku. Z ciekawości dolutowałem te 2 rezystory i mi działa, nie wzbudza się tylko przydałoby się opóźnione załączanie.

---------- Post dodany o 21:24 ---------- Poprzedni post o 21:19 ----------

Zamieszczone przez wojak737 Zobacz posta
            Jak podam zasilanie to żarówka raz błyśnie na chwilę a potem gaśnie.
            tak ma być

Skomentuj

nie miałem reza 47k to dałem potek 47k :)

Nie wiem dlaczego, ale wysiadł mi jeden zasilacz. Jak połącze je szeregowo to jeden nie daje napięcia, a drugi tak. Jak pracują osobno to napięcie jest poprawne na obu. Ech.. kombinacje, zaraz odpalę układ na trafku symetrycznym.

Skomentuj

podłącz odwrotnie wtyczkę od jednego z nich do prądu i spróbuj jeszcze raz, pokombinuj jeszcze żeby inaczej je podłączyć szeregowo tzn na drugi możliwy sposób.

---------- Post dodany o 22:01 ---------- Poprzedni post o 21:48 ----------

a zasilacze sprawdzasz podłączone do płytki czy odłączone? jeśli podłączone to może gdzieś zwarcie zrobileś i jakieś zabezpieczenie przetwornicy się włącza. Obyś kostki jeszcze nie miał upalonej

Skomentuj

zasilacze sprawdzam odłączone.

podłączyłem trafo pod mój prowizoryczny mostek , puściłem napięcie na kondensatory i mam teatr świateł nie wiem co jest nie tak

Skomentuj

po podłączeniu do wzmacniacza świeci? a jak niepodłaczysz tez?

---------- Post dodany o 22:15 ---------- Poprzedni post o 22:13 ----------

proponuje zebys odezwal sie na gg, bedzie szybciej

Skomentuj

jaromas, prosiłbym o wysłanie poleconym, bo zwykłe listy u mnie giną.

Skomentuj

zestaw odebrany
                        teraz musze znalezc krasnoludka, ktory to posklada
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

wszystkim wysyłam poleconym priorytetem. Jeśli okaże się ze cena wysyłki będzie za wysoka to wyślę poleconym zwykłym.

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                            zestaw odebrany
                            teraz musze znalezc krasnoludka, ktory to posklada
                            Było to praktycznie moje pierwsze złożenie układu semi-SMD i nie miałem żadnego z tym problemu, wzmacniacz jak na tak prostą konstrukcje bardzo ładnie gra i polecam go do małych projektów bo po prostu jest bardzo mały jak na taką moc :)

Skomentuj

Mam już wszystko popakowane i tym co mogłem to dzisiaj wysłałem, nie mam adresów do:

RpLand
                              scythe1123
                              dzwiedziu
                              bartekk
                              modrzew
                              krzychu73
                              PoGo19
                              nitro8

możliwe że mi wysyłaliście ale niestety po czyszczeniu skrzynki ich już nie mam.
                              Niektóre wysłane dzisiaj listy poszły zwykłym poleconym bo przekraczały granicę 5zł a zapomnialem sprawdzić kto zapłacił na styk a kto z nadmiarem. pzdr
                              Last edited by jaromas; 07.02.2011, 17:31.

Skomentuj

Dzięki, dzis do mnie doszła paczka :)

Skomentuj

do mnie rowniez doszla, dzieki wielkie! :)

Skomentuj

Odebrałem dziś przesyłkę, dziękuję!
                                    PS: ale małe to SMD! ; o

Skomentuj

Przydałby się jakiś opis tej płytki :) -- chyba, że coś przegapiłem

Skomentuj

Przegapiłeś. Parę stron wcześniej jest

Skomentuj

Do mnie również doszła przesyłka - wszystko O.K.
                                          Dzięki Jaromas.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X