Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

GRY na długie zimowe wieczory

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez IoNcs Zobacz posta
    O proszę gracie w WoT
    OMG! ta gra jest totalnie bez sensu, jak wy możecie w to grać ? :blink: Dwa dni wycięte z życiorysu (czyt. zmarnowane)
    Już tłumacze
    Gra mnie strasznie wciągnęła, od dwóch dni praktycznie tylko w to gram, dziś rano jeszcze mówiłem super ale teraz coraz bardziej zmieniam zdanie...
    Mając tanka na II/III poziomie oczywiście dostawałem baty od tych większych czyli na szczycie były czołgi max. V poziomu już mi się to nie podobało bo jak udało mi się na 10 bitew ubić kogoś chociaż raz to przecież gdzie tu sens :/ No ale nie poddaje się, woja toczy się dalej bitwa z bitwą ale w głowie jedna myśli " dobrnąć chociaż do M3 Lee a później będę cisnął Shermankiem uradowany gram dalej... No i w końcu wymęczyłem sobie oczekiwanego M3-Lee włączam bitwę (myślę nareszcie ubiję może z dwa ) patrzę a tam na szczycie tanki VIII poziomu :o WTF ! na a ja tradycyjnie znowu na końcu :crying: Im więcej gram tym z bitwy na bitwę coraz gorzej >:(
    Powiedzcie mi Panowie jaki wy sens widzicie w tej grze skoro i tak zawsze znajdzie się większy, silniejszy który naszego maluszka ubije. Do tego jeszcze te SPG które się pochowają w kszaczorach i zabijają jednym hitem. A do tego ubije cie taki Hevy na początku gry i musisz kupę czasu czekać aż ta śmieszna bitwa się skończy. Jak by tego jeszcze było mało to w dodatku jak kogoś nie ubijesz a i twój team nie wygra tej bitwy to EXp tyle co kot napłakał.
    Kto mi powie o co w tej grze się rozchodzi ? :???:

Skomentuj

Nie przejmuj się tak tym
      Bo widzisz, ta gra jest tak trochę taktyczna, logicznym jest że tanków większych o 2-3 tiery prawie na 100% nie zabijesz, więc możesz pomóc w ich ubiciu. Jeździsz do okoła Nich, scoutujesz dla altylerii jak masz szybki czołg. Albo chowasz się w krzakach i czychasz na słabszego od siebie.
      Ja mam teraz tier 5 i powiem Ci że czasami dalej jestem na szarym końcu drabinki jeżeli chodzi o tier czołgu, ale to już baaaaardzo żadko. Najzabawniejsze jest to, jak później spotykasz podczas bitwy taki czołg tier 3-4 i pach... pada jak kawka :P a jak dobrą ścieżkę rozwoju wybierzesz, poczytaj na forum o taktykach i jak grać danym czołgiem - każdy linia drzewka i każdy czołg ma swoje specyficzne zalety i wady. Ja np teraz będąć na tier 5 zdejmuje z duuuuuużych odległości (połowa mapy) nawet tier 7!

Ps. Tak dla przykładu z połowy planszy ubijam jagdpzIV :) czy t- 29 :)
      Niestety problemy mam z type - 59 :| ale jak wiadomo to czołg za kase wiec... :P z tresztą,nie tylko mnie, właśnie byłem świadkiem walki pomiędzy dwoma type-59 i powiem że oddali w siebie chyba z 20 strzałów z czego 3/4 to rykoszety :| więc sami ze sobą mają spore problemy :|
      Last edited by Hand; 23.12.2011, 18:31.

Skomentuj

Zamieszczone przez Hand Zobacz posta
        Nie przejmuj się tak tym
        Bo widzisz, ta gra jest tak trochę taktyczna(...)
        Ja mam teraz tier 5 i powiem Ci że czasami dalej jestem na szarym końcu drabinki
        Ta gra to 99% taktyka no i troche szczescia potrzeba :flapper: Widze kolega troche wystrzelił to prawda gierka jest cholernie wciagajaca, ale do końca nie zgodze sie z ir0nhide. tutaj nie jest przewagą klasa tanków a umiejętność rozegrania potyczki. specyfika tej gry to umiejętnosć wykorzystania środków czy możliwości złomu który prowadzimy w pole bitwy. Obecnie prowadze T-28 na full wypasie i jak zaznaczył Hand każdy tank ma wady i zalety. mam słaby pancerz ale odpowiednie ustawienie czy skrycie w krzaczorach daje ogromna przewage w postaci 2-3 szybkich strzałów (dobra załoga ) w odpowiedni fragment pancerza i tier nawet 5 czy 6 odpada

Skomentuj

Battlefield Bad Company 2 , Battlefield 3. crysis 2, nfs hot prusit, drit 3

Skomentuj

No i Postal 2 ,zeby sie zrelaksowac ( oczywiscie bez cenzury i po angielsku)

Skomentuj

Hand, leowhy, już mi się troszkę zmienił pogląd Porzuciłem te USA czołgi, i poszedłem w niszczycieli Teraz wybijam nawet 3szt. na bitwę a raz zabiłem 4 i jeszcze w dodatku przeżyłem Już trochę okumałem się z techniką grania... Bo wiecie ja ogulnie strasznie nienawidzę campienia w grach, a jeszcze jak gram TD to już wg, no ale nawet mi się spodobało, a i tak staram się w miarę możliwości być w ciągłym ruchu i pomału ale nacierać na terytorium przeciwnika.
              T18 mi się fajnie grało, T82 też super a jak mu założyłem haubice 105mm to padali jak kawki mediumy na hita (coś pięknego). Zrobiłem go na elite. Następnie T40 którym już trochę gorzej bo często wpadałem na Tiger`y, IS`y, ale taki KW np. to nie problem :) Ale i tak najbardziej lubię strzelać z 57mm szybko ładuje, a co najważniejsze celność; z ponad 500m ciskam pociskami aż miło

Skomentuj

A ja pykam od kilku dni w heroes 6 i muszę przyznać, że mapa 1:1 na poziomie trudny jest na razie dla mnie praktycznie nie do przejścia. Komputer gra bardzo dobrze, nie wdaje się w bitwy gdy nie ma przewagi i nie bezmyślnie atakuje zamków. Dodatkowo ma zwykle od początku gdy go spotykam przewagę liczebna w potworkach i nie mogę to rozwalić, do 2 map podchodziłem już kilkanaście razy i tylko raz udało mi się jedną przejść na tym poziomie.

Nie wiem czy na tym poziomie lepiej gra czy handicap jaki otrzymuje jest tak duży, że praktycznie nie ma z nim szans. Fakt faktem jest, że jeszcze nie rozgryzłem całego tego rozwijania bohatera i nie kumam o co chodzi w niektórych umiejętnościach. Przydałby się jakiś opis do tego.
                Jak ktoś grał w demo to gra docelowa jest dużo trudniejsza, przynajmniej tak mi się wydaje. W każdym razie na demowej mapie na poziomie trudny rozwalałem kompów za każdym razem jak tylko chciałem a tu mi coś nie idzie

Skomentuj

odswiezam temat

mam troche czasu (jeszcze 2-4 tyg lezenia) i mam ochote na jakas gierke
                  nadal grywam w WoT, ale ile mozna?

mysle nad zagraniem w fallout 3

macie jakies inne propozycje na gre ktora wciaga?

Skomentuj

mass effect
                    marcinsywala.pl
                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

kupilem fallout 3
                      mass effect licytuje

jak zobaczylem ceny to jakos sciagac mi sie nie chcialo pirata

---------- Post dodany o 16:31 ---------- Poprzedni post o 16:21 ----------

a co powiecie o STALKER?

Skomentuj

chromatron, jak lubisz logiczne to wciąga :)

Skomentuj

Sins of a Solar Empire: Trinity

Skomentuj

Tak z ciekawości zapytam czy któryś z Szanownych kolegów pogrywa czasem w Unreal Tournament 99, 2003, 2004 lub III ? Może jakiś serwer można byłoby postawić np. UT 2004 albo UT III.

Skomentuj

STALKER jest dla mnie serią wybitną. Tak klimatycznych gier dawno nie widziałem. Co prawda najwięcej "mocy" ma Cień Czarnobyla, ale Czyste Niebo i Zew Prypeci nie upadły daleko od jabłoni. Proponuję zacząć od Cienia Czarnobyla.

Ja kilka dni temu skończyłem Borderlands 2. Pierwszą część przeszedłem grając w kooperację na LANie z bratem i była to bardzo dobra gra. Dwójkę już ukończyłem samojeden, bo brat nie miał weny na takie gry akuratnie. Moim zdaniem druga część trzyma poziom pierwszej, albo i go przewyższa.

Proponowany Mass effect też zaliczam do wybitnych tytułów. Grając ma się wrażenie, że to świetny film nie gra.

Brat chwalił Risen, obie części, ja dorzucam Gothica 2 + Noc Kruka, bo trójka dupy nie urywa. Jest jeszcze Elder Scrools Oblivion i Skyrim.

Jak strategie to Medieval 2 Total war. Świetny jest też Company of Heroes.

Skomentuj

sprawdze po kolei co mnie zaciekawi

jeszcze po drodze zainteresowal mnie bioshock

Skomentuj

Zamieszczone przez karmer Zobacz posta
                                  Tak z ciekawości zapytam czy któryś z Szanownych kolegów pogrywa czasem w Unreal Tournament 99, 2003, 2004 lub III ? Może jakiś serwer można byłoby postawić np. UT 2004 albo UT III.
                                  11 lat gralem w UT99 (w tym 9 online). Juz nie wracam do tej gry :P

Pawel S., w Half-Life 2 grales? Jesli nie, to czas uzupelnic braki.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    bioshock
                                    Bioshock dla kogoś wychowanego na System Shock (to ja ) to popłuczyny po kisielu.

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                                      Jest teraz dostępna odświeżona jedynka "Black Mesa" ma tylko jedną wadę :)
                                      Trzeba pobrać jakieś 8GB :P

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
                                        chcialem, nawet mam gdzies na plycie. niestety seriala nie moglem znalezc i nie uruchomilem gry :/

Skomentuj

Half Life 1 to legenda, najlepsza gra wszechczasów do tej pory...

HL2 można kupić na steam za grosze, HL1 drożej wychodzi :P

Skomentuj

Czaruję...
                                          X