http://www.youtube.com/watch?v=52riQ...eature=related czemu tego nie ucza w szkolach tlyko o pantofelkach, wojnach ktore mialy miejsce 5000 lat temu itp? Jest w tym cel- niewiedza ludzi. Im narod glupszy tym latwiej sterowalny.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaUnia Europejska to totalna kupa
I ponowię pytanie. Głosowałeś za przystąpieniem do Unii?
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postagówno mnie obchodzi co sądzi o "homosiach", żydach, kościele, kobietach itd - to są poglądy kompletnie indywidualne, które nie mają w ogóle wpływu na coś takiego jak "standard i komfort życia", a już na pewno nie na ogólnie pojętą wolność.(...)Ludzie, skupiacie się na rzeczach zupełnie nie istotnych.(...)Jaki te elementy mają wpływ na Wasze życie codzienne? Żadnego wpływu nie mają
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaNie śmiejmy się z babci, która spowiada się z tego, że słucha "zetki"
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaPalikot w swojej ksiażce napisał, że często a nawet regularnie w PO odbywały się i zapewne odbywają nadal nasiadówki w których wymyślano tematy zastępcze,
Pisałeś, że niektórzy wierzą w tę „wojnę” pomiędzy PO i PIS-em jako efekt celowego zabiegu i o tym, że Palikot to mówi. A czy w takim razie nie równoważny jest zarzut w stosunku do ciebie, że ty dałeś sobie wmówić tezę o tej zamierzonej „wojnie” jako zamierzony przez Palikota efekt? Bez przesady więc. Nie dajcie się zwariować, myślcie samodzielnie. Wiele tematów z inicjatywy różnych ugrupowań to tematy zastępcze, widać to jak na dłoni, każdy średnio rozgarnięty człowiek to dostrzeże. Ale kompletną bezmyślnością jest twierdzenie, że to wszystkie bez wyjątku są w tym celu tworzone.
Czytam tutaj o JKM, że on tak mądrze gada, ale że go nie chcą dopuścić wszelkie media dlatego, że…mądrze gada:lol:. Nie to, żebym się czepiał, każdy ma na jakimś punkcie świra i gada wtedy głupoty jak ta, ale czy wy w to autentycznie wierzycie? Facet jest świrem, gada wręcz idiotycznie śmieszne i straszne rzeczy, że jakieś więzienia wprowadzi i wszystkich tam zamknie (czyli chce wbrew swoim twierdzeniom utrzymywać socjalkę i pasożytów), że dziennikarze to agenci, że WHO została opanowana przez gejów, którego to słowa on nie wypowie, bo jak stwierdził mu się to z gównem kojarzy, itd. To są wszystko jego słowa. Czy wy powariowaliście popierając go i to co, oraz jak mówi i jeszcze twierdząc, że nie ma poparcia społecznego, bo „mądrze gada”? Przecież to jakiś absurd. A może nie ma właśnie dlatego, że jest wariatem, na co dowody przytoczyłem wyżej? Jak ktoś, kto wręcz gołym okiem widać, że jest świrem, może być przez was traktowany poważnie? Już abstrahuję od tego że bije z niego nacjonalizm, rasizm, faszyzm, homofobia i antysemityzm, czyli wszystkie „przymioty” typowego pozbawionego zasad moralnych matoła…Zresztą, może nie jest tak źle. W końcu widzę że jednak znikoma ilość osób go popiera, bo wszak w każdych wyborach jest liderem ostatnich miejsc. Mało osób dało się zwariować.Last edited by Racjonalny; 02.02.2012, 18:11.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaKtoś wcześniej zadał mi pytanie czy popieram Korwina-Mikke...
---------- Post dodany o 18:32 ---------- Poprzedni post o 18:21 ----------
Racjonalny za te nasze poglądy to chyb nas gdzieś ześlą a Ciebie to już chyba ścigają i jakiś zamach planują. Podejrzewam że wskoczyłeś już na samą górę listy wrogów partii. Kaczor wręcz pewnie skreślił Donalda z 1 miejsca i wpisał tam twoje nazwisko. Macierewicz i jego SS już szykują agenta św tomasza.
Miej się na baczności :biggrin:
Na rozładownie emocji :)
Coś dla dabyl-a :biggrin:
http://wiadomosci.onet.pl/fotoreport...rtaz-maly.html
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaRacjonalny za te nasze poglądy to chyb nas gdzieś ześlą a Ciebie to już chyba ścigają i jakiś zamach planują. Podejrzewam że wskoczyłeś już na samą górę listy wrogów partii. Kaczor wręcz pewnie skreślił Donalda z 1 miejsca i wpisał tam twoje nazwisko. Macierewicz i jego SS już szykują agenta św tomasza. Miej się na baczności:biggrin:I ty się raczej ze mną nie identyfikuj pisząc "te nasze poglądy" bo na ciebie też zachcą zapolować
Skomentuj
-
Racjonalny prawdę mówiąc to ty już głupoty zaczynasz pisać ale cóż poradzić, każdy ma do tego prawo, szczególnie w internecie. Stwarzasz z igły widły.
Problem religii generalnie dla mnie nie istnieje. Nie chcesz, nie posyłasz dzieciaka w szkole na religie, nikt cię za to na pal nie nabije. Homosie? W czym ci przeszkadzają, narzucają ci swoje poglądy, przychodzą do domu i nagabują abyś zmienił orientację?
Radio jest masońskie, żydowskie, kościelne itp. W czym ci to przeszkadza? Nie włączaj nie słuchaj. Jak są odbiorcy takich treści to niech sobie będą. Jak babcie chcą sponsorować RM to niech sponsorują, mnie to wali.
Problem tematów zastępczych jest widoczny i każdy o tym wie, nawet w programie 3cim radia kilkakrotnie były audycje na ten temat. Palikot po prostu o tym napisał, że istnieje proceder ich wymyślania i podsuwania dziennikarzom, pokazał jak to się odbywało od wewnątrz. Nie wiem co widzisz w tym niewiarygodnego, że Tusk tego nie potwierdził? A co miał na siebie polityczny wyrok śmierci podpisywać? Trochę wyobraźni.Sterowanie opinią publiczną istnieje, wystarczy uważnie posłuchać wiadomości na kilku różnych stacjach aby zauważyć iż ten sam news jest różnie kreowany i ma różny wydźwięk. Pewnie przypadek, co? A może odgórne polecenia szefów stacji niesympatyzujących z odpowiednimi opcjami politycznymi?
Widzę, że wszystko negujesz , ciekaw jestem który z polityków jest dla ciebie wiarygodny, pewnie żaden. Tylko ciekawe jak chcesz funkcjonować w tym świecie bez polityki? W sumie to bardzo wygodna pozycja można krytykować każdego z każdej strony ale nie mieć własnego zdania lub mieć takie niepasujące w żadnym stopniu do żadnej opcji politycznej w wyniku czego twoje gadanie jest gówno warte to i tak nie masz wpływu na to co się dzieje w polityce bo twoja permanentna niezgodność z każdą opcją uniemożliwia ci zagłosowanie na kogokolwiek.
ps
Zawsze coś dziwnie alergicznie reagujesz na każdą krytykę PO a podobno ich tak nienawidzisz. Może jesteś ich uśpionym agentem i nawet o tym nie wiesz, masz po prostu takie odruchy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaRacjonalny prawdę mówiąc to ty już głupoty zaczynasz pisać
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaHomosie? W czym ci przeszkadzają, narzucają ci swoje poglądy, przychodzą do domu i nagabują abyś zmienił orientację?
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaSterowanie opinią publiczną istnieje, wystarczy uważnie posłuchać wiadomości na kilku różnych stacjach aby zauważyć iż ten sam news jest różnie kreowany i ma różny wydźwięk. Pewnie przypadek, co?
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaWidzę, że wszystko negujesz , ciekaw jestem który z polityków jest dla ciebie wiarygodny, pewnie żaden.
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaTylko ciekawe jak chcesz funkcjonować w tym świecie bez polityki. Piękne krajobrazy, powolne, spokojne życie. I brak tego całego gówna
.
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaZawsze coś dziwnie alergicznie reagujesz na każdą krytykę PO a podobno ich tak nienawidzisz. Może jesteś ich uśpionym agentem i nawet o tym nie wiesz, masz po prostu takie odruchy.Last edited by Racjonalny; 02.02.2012, 21:13.
Skomentuj
-
Narzekasz, narzekasz, narzekasz... Narzekanie - jeden z głównych syndromów polskości. Zauważ jednak, że działa w dwie strony, jak tylko ktoś wyrazi krytyczną opinię wobec jakiegoś zjawiska, to od razu pojawia się dziesięciu innych, którzy stwierdzą "eee, narzekasz".
Racjonalny, ja nie narzekam - ja krytykuję. Czy to, że głosowałem za wstąpieniem Polski do Unii odbiera mi prawo jej krytykowania? Jest to w jakiejś "dyrektywie unijnej", nad którą pracowała "komisja do spraw rozwiązywania problemów nieistniejących", zapisane czy co? Jak widzę głupotę jakiegoś zjawiska, to nazywam to po imieniu. Ponarzekać to sobie mogę na to, że popsuł się ostatnio smak chleba w mojej ulubionej piekarni i teraz muszę chodzić 300 metrów dalej, bo tam znajduję chleb, który wpasowuje się w moje kubki smakowe, a buty mam słabo wygodne i ocierają mnie w palucha. W momencie gdy widzę, że pieniądze, które wpłacam do budżetu są marnowane na totalne pierdoły, absurdalne komisje debatujące same już nie wiedząc nad czym i na rozwiązywanie wyimaginowanych problemów - to nie narzekam, tylko się wkurwiam i wypowiadam się krytycznie na temat prac "komisji do spraw rozwiązywania nieistniejących problemów", bo widzę, że marnuje ona moje (nasze) pieniądze. A nawet jeśli jednak nazwiemy to narzekaniem a nie krytyką - Ty napisałeś o tym, że nie podoba Ci się, że pieniądze z podatków, które płacisz, idą "na Watykan" - i co, Ty możesz ponarzekać, ale inni już nie?
Tak, głosowałem za przystąpieniem do Unii... i o czym to niby ma świadczyć? Że nie mogę jej teraz krytykować za działania, jakich się podejmuje i które mi się nie podobają? Nie, to że głosowałem "za" świadczy tylko o tym, że o sprawach tak istotnych dla kraju decydują ludzie, którzy tak naprawdę nie wiedzą jaką decyzję podejmują. Tak jak to określiłeś nie znam się na sprawach makroekonomii i globalnej gospodarki. Głosowałem za Unią jako ideą współpracy, z której wszyscy będą czerpać korzyści - a w chwilach "trudnych" będą sobie pomagać - bo tak mi to przedstawili w telewizji i napisali w gazetach. Wierzysz w to, że reszta ludzi była bardziej poinformowana? A jeśli Ci powiem, że ten głos ("za" czy "przeciw" - nie istotne w tym momencie) oddał również jakiś żulik ciągnący pół życia na zasiłku, na który to zasiłek tak naprawdę Ty pracujesz, to co, powiesz mi, że on się zna na globalnej ekonomii i powinien się wypowiadać w tej sprawie w referendach? Wierzysz w to, że większość polskiego społeczeństwa zna się na globalnych sprawach i podejmuje rozważne decyzje w referendach i wyborach? Jeśli tak, to może niech właśnie teraz dadzą nam zadecydować w referendum w sprawie pomocy Grekom? No w końcu znamy się, czy się nie znamy? O losach kraju decydują ludzie, dla których, jak napisałeś "wszystko jest proste, wydaje im się, że całą światową gospodarkę potrafią opisać, wszystkie polityczne zależności przeanalizować. Są lepszymi znawcami niż ekonomiści i wytrawni polityczni gracze. Dla nich wszystko jest taaakie jasne i proste." Tak więc jeśli dajesz takim ludziom prawo decyzji w "tematach globalnych", to na jakiej podstawie negujesz ich prawo do wypowiadania się później na te właśnie "tematy globalne", o których przed momentem zadecydowali w ramach "demokracji"?
Wracając jeszcze do samej idei Unii - współpraca, pomoc - korzyści. Powiedz mi, gdzie schowała się "idea współpracy i pomocy" w 2009 roku podczas przytoczonego wcześniej "kryzysu gazowego"? Musiała się schować bardzo mocno, bo nikt nie wie gdzie wtedy była. Wiadomo tylko, że nie było jej w Niemczech i Francji - a już na pewno nie przebywała z wizytą na Słowacji. I teraz powiedz mi, czy ktoś, kto poparł Unię te kilka lat temu kierując się właśnie tymi szczytnymi ideami, które miały jej przyświecać, po tym co widzi teraz nadal nie ma prawa poddać jej obecnego kształtu krytyce? Nadal musi być w nią zapatrzony jak ciele (bez obrazy dla cielaków) w malowane wrota? Moim zdaniem nie - choć nie zdziwiłbym się, gdyby się okazało, że kwestię tą za chwilę ureguluje jakaś "dyrektywa unijna".
Widziałem kiedyś wypowiedź Michaela O'Leary - co by nie sądzić o nim i o jego firmie raczej nie powinno mieć to wpływu na ocenę pewnego zjawiska. O'Leary został zaproszony na jakiś "szabat eurogłów", na którym miał wygłosić pewne przemówienie. W zaproszeniu dostał informację, że zwrócą mu całkowite koszty dojazdu i zakwaterowania na miejscu (chyba było to w Brukseli - nie pamiętam). Odpowiedział "OK - przylot samolotem Ryanaira, przejazd taksówką i nocleg w zaprzyjaźnionym hotelu będzie kosztował 2000Euro" (kwota zmyślona, bo nie pamiętam tej rzeczywistej, ale nie w tym rzecz). W odpowiedzi dostał informację, że "zwrócą mu koszty tylko wtedy, jeśli doleci Lufthansą, dojedzie limuzyną wypożyczoną z konkretnej firmy i przenocuje w jakimś tam brukselskim Hiltonie czy Sheratonie" co miało kosztować 5000Euro... Biorąc pod uwagę wielkość budżetu unijnego te kwoty to popierdółki, ale jeśli weźmiemy pod uwagę, że taka "popierdółka" dzieje się przy okazji wydawania każdego z unijnych "ojronów" to się człowiek chwilę zastanowi - po czym może dojść do krytyki, nie do narzekania, a do właśnie krytyki marnowania publicznej kasy. A skoro Tobie to nie przeszkadza, to może powierz mi zarządzanie Twoim miesięcznym budżetem - obiecuję, że nie będę wydawał na czarnych z Watykanu
Ja nie krytykuję Unii w jej posadach - krytykuję tylko kształt jaki ona teraz przybrała i kierunek w jakim zmierza. Wpieprzanie się i regulacja każdej, najdrobniejszej dziedziny życia i "parlament" rozbuchany do granic rozbuchaństwa.
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postaja jestem zmuszany do płacenia na jego utrzymanie. To wszystko według ciebie nie ma wpływu na „ogólnie pojętą wolność”? To jest zbrodnia na wolności człowieka i bezpośredni atak na mnie, jako ateistę. Wiem, wiem. Dla ciebie to jest w ogóle nieistotne, bo wszak w ciebie to nie uderza. A jak tobie się podoba i zgadza się z twoim światopoglądem, to trzeba argumentować, że to nie jest problem. Odrzucasz te fakty w sposób typowy dla prawicowego motłochu Chłopie, ty?
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postaNapisał dabyl
Nie śmiejmy się z babci, która spowiada się z tego, że słucha "zetki"
Z tego zdania płynie pewien wniosek odnośnie twoich poglądów.
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postaCzytam tutaj o JKM, że on tak mądrze gada, ale że go nie chcą dopuścić wszelkie media dlatego, że…mądrze gada. (...) Facet jest świrem, gada wręcz idiotycznie śmieszne i straszne rzeczy, że jakieś więzienia wprowadzi i wszystkich tam zamknie (czyli chce wbrew swoim twierdzeniom utrzymywać socjalkę i pasożytów), że dziennikarze to agenci, że WHO została opanowana przez gejów, którego to słowa on nie wypowie, bo jak stwierdził mu się to z gównem kojarzy, itd. To są wszystko jego słowa. Czy wy powariowaliście popierając go i to co, oraz jak mówi i jeszcze twierdząc, że nie ma poparcia społecznego, bo „mądrze gada”?). I znowu próbujesz wmówić forumowiczom rzeczy, które nie mają miejsca. Kolejny raz powtórzę, że nie popieram Korwina-Mikke - nie popieram z zasady - jak każdego politykiera. Ale czy to odbiera mi możliwość podzielania niektórych jego poglądów? A na przykład mocne ograniczenie administracji - po co Ci ich tyle? Utrzymujesz ich. Taki z Ciebie Samarytanin? :flapper:
Z Korwinem-Mikke jest właśnie ten problem, że z jednej strony nie sposób nie zgodzić się z jego stwierdzeniami, a z drugiej w tych swoich poglądach jest tak skrajny - że aż momentami śmieszny i absurdalny. Kluczem do sukcesu jest bycie racjonalnym () i zarazem unikanie skrajności. Pomyśl o tym Racjonalny.
---------- Post dodany o 21:14 ---------- Poprzedni post o 21:10 ----------
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postakażdy ma do tego prawo, szczególnie w internecie . Stwarzasz z igły widły.
Problem religii generalnie dla mnie nie istnieje. Nie chcesz, nie posyłasz dzieciaka w szkole na religie, nikt cię za to na pal nie nabije. Homosie? W czym ci przeszkadzają, narzucają ci swoje poglądy, przychodzą do domu i nagabują abyś zmienił orientację?
Radio jest masońskie, żydowskie, kościelne itp. W czym ci to przeszkadza? Nie włączaj nie słuchaj. Jak są odbiorcy takich treści to niech sobie będą. Jak babcie chcą sponsorować RM to niech sponsorują, mnie to wali.
(pozwoliłem sobie użyć "czerwonego, pogrubionego" - choć to podobno tylko dla moderów zarezerwowane... ale skoro o wolności rozmawiamy...)
---------- Post dodany o 21:17 ---------- Poprzedni post o 21:14 ----------
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaTo ja byłem :P Teraz żałuje :P
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
---------- Post dodany o 21:21 ---------- Poprzedni post o 21:17 ----------
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postaNapisał Yoshi_80
Homosie? W czym ci przeszkadzają, narzucają ci swoje poglądy, przychodzą do domu i nagabują abyś zmienił orientację?
Paweł halo. Co ty wypisujesz? O co come on? Co, jak? Kurde. Pomyliłeś chyba nicki mój z dabyl-a.
Skomentuj
-
czy wy musicie tyle pisac?
czy ktoś to wogóle czyta oprócz was?
ja jako komentaż do tej całej dyskusji powiem tak:
głosowałem na NIE dla UE
ale byłem młody i wtedy mi ta cała UE była wybitnie nie na rękę
przez nią musiałem zmienić pracę
oczywiście na lepszą więc tu jest +
jak bym teraz wiedział jak i ile można było wyciągnąć kasy na dofinansowanie działalności z UE to bym teraz był milioneremJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postaNapisał Yoshi_80
Widzę, że wszystko negujesz , ciekaw jestem który z polityków jest dla ciebie wiarygodny, pewnie żaden.
Napisał Yoshi_80
Tylko ciekawe jak chcesz funkcjonować w tym świecie bez polityki
Tak w ogóle to pozdrawiam wszystkich "rozmówkowiczów"
To, że potrafimy sobie coś napisać, momentami "ostrzej" i nie obrażać się na siebie - już jest sukcesem. Marny to "sukces", ale biorąc pod uwagę fakt jak wygląda to u naszych "wybrańców"... eeeehhhh...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaale biorąc pod uwagę fakt jak wygląda to u naszych "wybrańców"... eeeehhhh...Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postaI ponowię pytanie. Głosowałeś za przystąpieniem do Unii?Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaTak, głosowałem za przystąpieniem do Unii(...)Czy to, że głosowałem za wstąpieniem Polski do Unii odbiera mi prawo jej krytykowania?
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaTak jak to określiłeś nie znam się na sprawach makroekonomii i globalnej gospodarki. Głosowałem za Unią jako ideą współpracy, z której wszyscy będą czerpać korzyści - a w chwilach "trudnych" będą sobie pomagać - bo tak mi to przedstawili w telewizji i napisali w gazetach. Wierzysz w to, że reszta ludzi była bardziej poinformowana?. Konkluzja z tego jest taka, że ważny jest efekt, nie intencje. Efekt przedsięwzięcia pod hasłem "UE" jaki jest, każdy widzi. A biorąc pod uwagę to, że głosowałem przeciw, wydaje mi się że jednak mogę mieć kilka uwag do tych, co głosowali "za", a teraz im się odmieniło
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaNigdzie nie napisałem, że zgadzam się z wydawaniem pieniędzy budżetowych na kościół (jakikolwiek)(...)Jeśli kogoś przekona żeby ten oddał mu swoje pieniądze - OK, niech ten ktoś sam decyduje. Mnie kościół nie przekona więc się tym nie martwię. Jeśli te pieniądze mają "iść" z budżetu (czyli z kasy, którą odebrano nam poniekąd bez naszej zgody), to traktuję to tak samo jak marnowanie pieniędzy na prace "unijnych komisji do spraw rozwiązywania problemów nieistniejących"
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postakościół to nie to samo co wiara - czytając Twoje wypowiedzi mam czasem wrażenie, że nie masz świadomości tego
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaSkoro moją obronę ludzi starszych oceniasz jako "zjebaność" mojej osob.
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaJeśli babcia chce spowiadać ze słuchania "zetki" - niech to robi, nie moja sprawa
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postaCzytam tutaj o JKM, że on tak mądrze gada, ale że go nie chcą dopuścić wszelkie media dlatego, że…mądrze gada. Nie to, żebym się czepiał, każdy ma na jakimś punkcie świra i gada wtedy głupoty jak ta, ale czy wy w to autentycznie wierzycie? Facet jest świrem, gada wręcz idiotycznie śmieszne i straszne rzeczy, że jakieś więzienia wprowadzi i wszystkich tam zamknie (czyli chce wbrew swoim twierdzeniom utrzymywać socjalkę i pasożytów), że dziennikarze to agenci, że WHO została opanowana przez gejów, którego to słowa on nie wypowie, bo jak stwierdził mu się to z gównem kojarzy, itd. To są wszystko jego słowa. Czy wy powariowaliście popierając go i to co, oraz jak mówi i jeszcze twierdząc, że nie ma poparcia społecznego, bo „mądrze gada”? Przecież to jakiś absurd. A może nie ma właśnie dlatego, że jest wariatem, na co dowody przytoczyłem wyżej? Jak ktoś, kto wręcz gołym okiem widać, że jest świrem, może być przez was traktowany poważnie? Już abstrahuję od tego że bije z niego nacjonalizm, rasizm, faszyzm, homofobia i antysemityzm, czyli wszystkie „przymioty” typowego pozbawionego zasad moralnych matoła…Zresztą, może nie jest tak źle. W końcu widzę że jednak znikoma ilość osób go popiera, bo wszak w każdych wyborach jest liderem ostatnich miejsc. Mało osób dało się zwariować.Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaOdbieram to jako słowa skierowane do mnie (nie wiem czy tak jest, ale wydaje mi się, że chyba ja najwięcej o nim pisałem, więc...)
. Nie, to nie były słowa skierowane do ciebie.
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaTaki z Ciebie Samarytanin? :flapper:
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaHomosie? W czym ci przeszkadzają, narzucają ci swoje poglądy, przychodzą do domu i nagabują abyś zmienił orientację?Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postaPaweł halo. Co ty wypisujesz? O co come on? Co, jak? Kurde. Pomyliłeś chyba nicki mój z dabyl-a.:flapper:Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaZnowu mnie próbujesz szufladkować.. Chyba za mocno na ciebie naskoczyłem, skoro potraktowałeś to poważnie. Wybacz mi kolego z sąsiednich Wadowic
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaTak w ogóle to pozdrawiam wszystkich "rozmówkowiczów"To, że potrafimy sobie coś napisać, momentami "ostrzej" i nie obrażać się na siebie - już jest sukcesem.
Last edited by Racjonalny; 03.02.2012, 12:07.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postaNo skoro się lubimy i piszemy wobec tego bez zbędnej galanterii i całowania po rączkach, to napiszę, że ja to samo pomyślałem o tobie
Heheh to mamy remis :P
Ja z tego co pamietam to chyba głosowałem za unią. Nie jest to zły wynalazek, jest niestety co pokazały ostatnie lata, źle zarządzany, przez opasły, stale rosnacy system biurokratyczny który rozrósł się do tego poziomu, że już generuje prace sam dla siebie. W pewnym sensie idea była dobra ale wykonanie nie te. Podobnie niestety jest w USA gdzie światłe idee ojców założycieli ch... strzelił i mają już amerykańską wersję socjalizmu. Jak na tym wychodzą doskonale to widzimy.
Wtrące tu taką swoją małą obserację. Wydaje mi się, że na poważne zmiany będziemu musieli czekac bardzo długo. Moim zdaniem każdy okres charakterysuje się specyficznymi dla siebie typami polityków. Zobaczcie okres lat 20-30 do 40tych, na świecie rządzili głównie ludzie o zapędach dyktatorskich, Hitler, Stalin, Mussolini, Franco, De Gaulle, Churchill czy Rosvelt lub nasz Piłsudski tez nie był taki święci pewnie znalało się by wielu innych im podobnych. Fakt wojna troche pomieszała szyki ale w okresie międzywojennym bez problemu z jakiś przyczyn doszli oni do głosu. Po prostu w tym okrsie była powiedzmy to moda czy nastrój spoleczny na takich polityków.
Zobaczmy trochę później lata 80-90 , M. Tacher, Kohl, Chirac, Regan / Clinton, Gobraczow / Jelcyn, Wałęsa , zupełnie inny format przywódców o innych cechach ale w pewnym sensie wszyscy byli pdobni w celach, ideach, sposobach rzadzenia.
Teraz mamy modę takich "cwaniaczków - lawirantów" typu Obama, Tusk, Sarcozy, Berlusconi, Blair, Putin itd , ludzi którzy moim zdaiem udają, że im zalezy, że maja jakiś kręgosłup moralny itd. Im zależy wyłącznie na władzy i wszystko co robią ma na celu jej utrzymanie. Ludzie dla których dobro narodu chyba nie leży na pierwszym miejscu listy priorytetów.
Wracajac do unii, generalnie jesteśmy jeszcze inplus na tym interesie, sporo kasy dostaliśmy, sporo się dzięki temu u nas rozkręciło, otwarły się rynki pracy, ogólnie powiało taką świerzością. Niestety nadchodzi moment, że zaczniemy być na 0 a niedługo po tym na minus. Jest czas i moment do działania żeby po prostu do tego nie doszło. Na reformy zeby ta biurokracja europejska zupełnie nami nie zawładnęła. Moim zdaniem ostatnią "linią oporu" będzie kwestia przyjęcia euro. Gdy go nie przyjmiemy jest szansa. Gdy przymiemy, będziemy w zasadziemy podskakiwac jak bruksela pociąga za sznurki.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postaRaven1985 a jak myślisz po co jak Rocky przerzucam te tony żelastwa i worki treningowe okładam? I ty się raczej ze mną nie identyfikuj pisząc "te nasze poglądy" bo na ciebie też zachcą zapolować
---------- Post dodany o 14:46 ---------- Poprzedni post o 14:38 ----------
Google ukarane za Google Maps
:???::lol:
Skomentuj
Skomentuj