Niemcy są od wielu lat czołową gospodarką w Europie. Poziom wiedzy technicznej i technologii jest bardzo wysoki i wyprzedza nas znacznie. Skąd to się bierze? Etos pracy, podejście do pracy i nauki, usposobienie itd. Tam jest to normą, tutaj ciągle wyjątkiem.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postai to dość istotne - dodatkowo mu nie płacą
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postaI owszem kaska leci, ale danemu wydziałowi i uczelni a nie wykładowcy,Last edited by Kubik87; 18.02.2012, 21:22.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Kubik87 Zobacz postaCzyli można by było wysnuć absurdalną hipotezę iż uczelnia/ wydział zmusza wykładowców do uwalania studentów żeby mieć dodatkowe pieniądze np na remonty, wyposażenie czy coś innego albo żeby dać pracę większej ilości wykładowców
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaA dacie rade to ogarnąć? tam rzeczywiście trzeba czekac na początku nawet kikka godzin aż coś się pojawi.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Kubik87 Zobacz postaRaczej uczciwi ludzie z poczuciem praworządności :)
Skomentuj
-
A właśnie się zastanawiałem, jak moderzy to robią, że przelatują na bieżąco wpisy i mają czas na posiłki, sen i inne drugorzędne w życiu sprawy. Już myślałem, że istnieje jakis tajny, specjalny adres, pod którym forum chodzi jak należy, tylko dla wybranych. Widzę, że myliłem się, jest że gorzej niż myślałem, że nawet twardziele moderzy miękną i się zniechęcają. Czy jest nadzieja ratunku? Czy ktoś coś wie?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jamess8 Zobacz postaAle wiekszosc polskich niemcow(volksdojczow ) to sa nie powiem co bo bym zgrzeszył.
Niemiec z dziada, pradziada to nie jest np Helmut Zdunkovic który jest murzynem a na głowie ma turban mimo tego że taka osoba w myśl prawa też może być obywatelem narodowości niemieckiej ale o nie germańskim pochodzeniu
Ogólnie to nie wiem co jest ale Polacy na obczyźnie tylko sobie nawzajem przeszkadzają, podkopują się i jak to się mówi lepiej nie robić interesów w BRD z drugim Polakiem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Kubik87 Zobacz postaCzyli można by było wysnuć absurdalną hipotezę iż uczelnia/ wydział zmusza wykładowców do uwalania studentów żeby mieć dodatkowe pieniądze np na remonty, wyposażenie czy coś innego albo żeby dać pracę większej ilości wykładowców. Oczywiście nikt nikogo do niczego nie zmusza, ale np. w ramach danego wydziału, który ma malejącą z roku na rok liczbę studentów, pracownicy są tego świadomi a więc także świadomi są jaki to wpływ ma na ich zarobki i właśnie tam odsetek studentów mających warunki i powtarzających rok jest największy:). Przypadek?
. Natomiast więcej godzin wcale dla uczelni nie musi oznaczać konieczności zatrudnienia większej ilości pracowników, bo zwyczajnie daje się nadgodziny już zatrudnionym, iż tak jest taniej, a w uczelniach wyższych (a przynajmniej jednej z nich
) prawo pracy to pojęcie abstrakcyjne.
Last edited by Racjonalny; 19.02.2012, 11:18.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postai właśnie tam odsetek studentów mających warunki i powtarzających rok jest największyKtoś kiedyś powiedział że "masa ciągnie w dół" i ta prawda tyczy się też studiów - słabsi studenci powodują większą liczbę powtórek i warunków bo przecież wydział nie może sobie pozwolić ze względów finansowych żeby po sesji ze 150 studentów na kierunku zostało 20 ( oczywiście chodzi o proporcje a nie dokładnie takie liczby). Ta sytuacja powtarza się przy każdej sesji. To jest takie błędne koło - kierunek czy cały wydział przez to że ma opinię "ciężkiego" dostaje "odpady" które nie dostały się na te lepsze kierunki (prostsze - co na ogół nie jest prawdą) a chcą studiować. Takie osoby przez swój słaby poziom wiedzy znowu wystawiają niepochlebną opinię "ciężkiego" kierunku i sytuacja przy kolejnym naborze się powtarza
Last edited by Kubik87; 19.02.2012, 15:03.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postaZgadujemy, kto na poniższym zdjęciu się nie uśmiecha?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jamess8 Zobacz postaWspominając o tym jednym złośliwym wykładowcy na każdej sesji miałem na myśli takie skrajne przypadki. Zupełne olewanie studenta. Nie przyjście na egzamin, spóźnianie na egzamin 0,5 -1 godziny, robienie specjalnie pod górkę niektórym
Czasami trafiają się złośliwcy i kanalie ale to nie jest tylko domena uczelni
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaWidzę, ze posadzili Cię na środku żeby łódź nie zatonęła :lol: . Chyba muszę się u Ciebie zapisać na korki z ćwiczeń fizycznych
Dayton RS270S + Fountek FW146 + CD3.0
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaWidzę, ze posadzili Cię na środku żeby łódź nie zatonęła :lol:.
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaChyba muszę się u Ciebie zapisać na korki z ćwiczeń fizycznych.
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaGapiłem się na to zdjęcie kilka sekund i nie zauważyłem Racjonalnego..
Zamieszczone przez KonradRak Zobacz postaA wracając do pytania to Twoja dziewczyna też nieśmiało się uśmiecha
---------- Post dodany o 12:46 ---------- Poprzedni post o 17:37 ----------
Panowie a co z niejakim takero?Last edited by Racjonalny; 19.02.2012, 17:57.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Racjonalny Zobacz postaPanowie a co z niejakim takero?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
http://ciekawe.onet.pl/jaktodziala/k...0,artykul.html i fajnie bylo sie smiac z "bajeczek" pogromcy? :P
Skomentuj
Skomentuj