Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Bo gwnie sprzet tej marki w domu posiadam, telewizory, sprzet audio, telefony
    Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Widać, że maniak sony hehe

Skomentuj

...może coś z tych na góre...

http://www.parts-express.com/vifa-oc...eter--264-1018
        http://www.parts-express.com/dayton-...4-ohm--275-053
        http://www.parts-express.com/morel-m...eeter--277-062

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
          swans (hi-vi) TN28
          bardzo dobry glosnik o takim wygladzie
          Śmiem twierdzić, ze go nie słuchałes jak gadasz takie bzdury :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez Bumpalump Zobacz posta
          To wiedzialem juz wczesniej, ale ze Ty nie skojarzyles mnie ;p drugiego takiego Sony maniaka chyba nie ma w Polsce
          Oj jest
          I to znam osobiście

Tylko on zbiera konkrety
          Ma dwa prawie całe systemy XES
          A nie powiedział jeszcze ostatniego słowa
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

ja na powaznie dopiero zaczynam, oczywiście zwykle zostana zamienione na esy, niskie esy na wyzsze, raczej nie gonie króliczka, to po prostu hobby, kolekcjonerstwo, serwis i ratowanie sprzetu ze zlotych lat
            Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
              Śmiem twierdzić, ze go nie słuchałes jak gadasz takie bzdury
              sluchalem u burego w aucie
              ale oni twierdza ze to podobno juz inny glosnik

Skomentuj

Nie na temat...
                Śmiem twierdzić, ze go nie słuchałes jak gadasz takie bzdury
                Jednemu może się podobać, a inne mu nie - prawda? Jeden lubi brunetki, a drugi blondynki...
                Po raz kolejny wyraźnie piszesz, że nie ma racji bytu rzecz, która Waści nie odpowiada.
                marcinsywala.pl
                Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Śmiem twierdzić, ze go nie słuchałes jak gadasz takie bzdury :)

- - - - - aktualizacja - - - - -

Oj jest
                  I to znam osobiście

Tylko on zbiera konkrety
                  Ma dwa prawie całe systemy XES
                  A nie powiedział jeszcze ostatniego słowa
                  Heh - tylko w tym przypadku to zakrawa już o lekkie problemy z psychiką :) - ale jak to mówią - każdy swojego konika ...
                  Jest czego pozazdrościć - a już na pewno wytrwałosci w dążeniu do celu.
                  Last edited by aeron; 25.10.2014, 13:06.

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                    Jednemu może się podobać, a inne mu nie - prawda?
                    Na szczęście są metody oceny obiektywne :

http://www.zaphaudio.com/tweetermishmash/compare.html

Kupa mości panowie

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                      Na szczęście są metody oceny obiektywne :
                      Kilka miesięcy temu jak tak napisałem (porównywałem lepszy głośnik do gorszego, nie pisząc nic o dźwięku), to odpowiedziałeś (na 99,9% to byłeś Ty, na pewno ktoś z modów) że może być tylko subiektywne.
                      Last edited by marian; 25.10.2014, 14:08.

Skomentuj

:???:
                        A możesz zacytować :)

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                          A możesz zacytować
                          Łooo Panie, znaleźć post kilka miesięcy temu wstecz? niewykonalne, zwłaszcza że być może jest on w dziale moderatorskim.
                          Chyba wtedy porównywałem Ushery z STX-ami, albo Revelatory... no nie chcę teraz zgadywać.

To chyba było wtedy jak porównanie jakiejś niszowej kapeli do Slayera... Slayer mi się może nie podobać, ale nigdy nie powiem że jest kiepskim zespołem (że nie potrafią grać) :) coś w tym stylu.
                          Last edited by marian; 25.10.2014, 14:14.

Skomentuj

No nie pamiętam co wtedy pisałem :)
                            Ale ten głosik ma bardzo wysoki poziom 4 i 5 harmonicznej jak by był zepsuty i nie może grać dobrze

Skomentuj

Akurat PM1 B&W są w sumie proste do skopiowania (wizualnie). (Jedna rzecz, która wymagała by wykonania na CNC to ta niklowana ramka dookoła maskownicy...)

Skomentuj

Hermes tylko, ze ja go sluchalem
                                i jednej oryginalnej wersji i tej co ma bury w samochodzie
                                to jest glosnik klasy budżet który ciężko postawić w jednej linii z wysoka klasa
                                to auto gra bo gra po prostu bardzo poprawnie technicznie

a na pewno nie jest to bliźniak który powinien mieć miejsce w tej instalacji
                                on po prostu jej poziom ściąga mocno w dol

to jest dla mnie bliźniak klasy missiona
                                bo z każdego można cos dziwnego zrobić
                                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Żeby porównywać komponenty powinny one być w identycznych autach na identycznym torze audio kabelkach itd pierdach...

znam dwa systemy za ponad 20 Kpln jeden dla mnie gra baśniowo drugi jest sennym koszmarem ...
                                  Co je różni ? niewiele ..samochody , źródła sygnału jak i przewody sygnałowe ......

ten sam twet umieszczony pod innym kątem nawet 5 stopni potrafi zagrać zupełnie odmiennie . A gdy słuchany tego w róznych pojazdach zaczyna mieć znaczenie wszystko . Kształt deski , umieszczenie lusterka wstecznego , ilość miejsca za fotelami przednimi ...itd..
                                  Czasami naprawdę sporo naszych sporów jest nic nie warte bo nie precyzuje się wszystkich warunków odsłuchu

Skomentuj

mialem oba te glosniki
                                    te z je baja i te od siwego od niego z dystrybucji
                                    sluchane i w domu i w samochodzie
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
                                      Usunąłem wpisy nie wnoszące do tematu.
                                      Brawo dolphin, brawo :) jeszcze trochę i pobijesz moją edycję postu

Skomentuj

To Twoje zdanie, trzeba było odpisać konkretnie na pytanie a nie obrażać się :)

Chętnie podyskutuję z Tobą w off topicu.
                                        Napisz mi jakie są zalety strojenia fazy w zestawie na słuch... :)

Skomentuj

trzeba było odpisać konkretnie na pytanie
                                          Przecież napisałem o co mi chodzi, a ty znów zadałeś to samo pytanie :)
                                          Nie zrozumiałeś odpowiedzi czy jak?

Napisz mi jakie są zalety strojenia fazy w zestawie na słuch...
                                          Najpierw odpowiedz na moje ostatnie pytanie apropo suba do KD.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X