Panowie bez nerwów... Większość z przedstawionych podkładek ma wymiar 20x25mm Tranzystor wedle karty katalogowej ma 20,5x26mm Czy jeśli podkładka będzie mniejsza to nic nie szkodzi? Nie jestem tu tego pewien czy to bezpieczne rozwiązanie. Wydaje mi się że powinna ona trochę wystawać poza obwód samego tranzystora. Czy może się mylę...
To którędy on oddaje Ciepło to jedno, ja się martwię o zwarcie...
Ważne by odizolować te "blaszkę" od strony, która dolega do radiatora.
Podkładki przeważnie są grube, na tyle że nie ma styku z radiatorem, chyba że "podwinie" Ci się opiłek, masz nie równa powierzchnię styku lub wpadniesz na głupi pomysł dać pastę np na bazie srebra.
Ale gdzie problem z tymi podkładkami tu wymiary 2sc5200(orginały myślę od grześka-jaskiniowca:)):
w TME masz jeszcze pod SOT93: wymiary 20x25mm, a jak to będzie za mało to wpisz na alledrogo podkładka mikowa i znajdziesz tam większe arkusze do pocięcia
o tutaj masz w arkuszach 50x40mm(przy wprawnej ręce otrzymasz 4 sztuki z takiego arkusza: http://allegro.pl/podkladka-izolator...840016705.html(Podkładka - izolator mikowa ( mika ) 40x50mm ( x3))
nie bardzo wiem gdzie umieścić takie pytanie, ale w wątku motoryzacyjnym chyba mniej akustycznych zagląda...
Robię sobie tłumiki do auta i mam pytanie - czy jest ktoś mi w stanie nakreślić jak ubicie wytłumienia wycisza częstotliwości? tzn np mocno ubite wyciszy niskie czestotliwosci, rozłożone luźno wysokie..? jest w ogóle jakaś taka zależność? :P
"Bydgoszcz. Mężczyźnie po zażyciu dopalaczy rzekomo objawił się Chrystus i zlecił mu misję zreformowania Kościoła w Polsce. Teraz 57-letni Andrzej P. domaga się od Episkopatu ustąpienia i przekazania mu całej władzy nad strukturami."
Skomentuj