Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Chciałem kupić tanią listwę zasilającą. Znalazłem oto Tacima CS947, za 30 funtów nie majątek pomyślałem ale padłem jak zobaczyłem minusy i plusy na stronie http://www.whathifi.com/tacima/cs947/review

For
    Allows greater detail, greater attack and greater dynamics
    Pretty affordable

Against
    Squeezes the soundstage somewhat
    Can impact on treble adversely

I teraz nie wiem co robić :o
    :lol::lol::lol:
    Last edited by Rfck; 14.12.2015, 01:59.

Skomentuj

zbierac na taka, ktora nie bedzie miala wad.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
        Proszę sobie darować posty polityczne. No i przypominam - obrazki powinny być zamieszczone na serwerze diyaudio.pl
        Last edited by .3lite; 15.12.2015, 15:52.

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
          No i przypominam - obrazki powinny być zamieszczone na serwerze diyaudio.pl
          Nie wolno zamieszczać obrazków z linkiem z internetu?
          Trzeba wrzucać do swojego forumowego albumu i dopiero wtedy wklejać linka?

Skomentuj

Same linki oczywiście są dozwolone :) Tylko, że to nie był sam link, a obrazek wklejony w IMG, czyli taki, który powinien być zapisany na forumowskim serwerze.

Skomentuj

Szkoda cennego miejsca na takie obrazki...

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                Tylko, że to nie był sam link, a obrazek wklejony w IMG,
                No właśnie po to jest ta funkcja, aby nie trzeba było klikać w link żeby zobaczyć obrazek, prawda?

Jeśli nie, to w takim razie trzeba usunąć również zdjęcia w temacie "szukamy natchnienia".

Ok, następnym razem będę wklejał tylko link
                Last edited by marian; 15.12.2015, 20:41.

Skomentuj

W spam post można by może zrobić wyjątek od tej reguły, hm? :)

Skomentuj

Pewnie i można, ponieważ generalnie tu nikogo nie interesuje jak obrazek zniknie. Problemem jednak są takie tematy jak ten poniżej:

http://diyaudio.pl/showthread.php/18985-Hybryda

Temat jest przyklejony. Tekst odnosi się obrazków, które już dawno temu zniknęły. No i jak to teraz czytać? To jest właśnie powód dla którego wymagamy wysłanie obrazków na serwer diyaudio. Dzięki temu mamy pewność, że obrazki zawsze będą.

Ne zmienia faktu, że polityczne posty nie są na miejscu i będą usuwane.

Skomentuj

Przy okazji obrazków z innych stron, to link do obrazka i najlepiej całej strony chyba byłby lepszy z punktu widzenia praw autorskich?

Skomentuj

Nie na temat...
                        U zarania tego wątku toczyły się w nim m. in. rozmowy na temat tego, co tutaj można, a czego nie. Nikomu nie przeszkadzały tematy polityczne, religijne (pozdrawiam kol. Racjonalnego ), wulgaryzmy się zdarzały, a jakże - userzy sami dozowali sobie poziom "wolności", który tak naprawdę nie przekraczał pewnej niewidzialnej granicy, a chamstwo przeważnie samo się wykruszało. Teraz patrzę na ten temat i wygląda na to, że po czterech latach naprawdę dobrego i nazwijmy to "wolnego tematu" - nadeszło "nowe". Nie wiem tylko jaki tak naprawdę cel temu przyświeca i jaki ma być tego efekt. Zwiększenie poziomu merytorycznego?, zwiększenie poziomu kultury na forum?... I to wszystko w wątku "Spam Post", który z założenia ma z tematyką forum niewiele wspólnego.

Dobrą cechą moderacji jest wyczucie tego "momentu", w którym sytuacja przestaje być do końca w zgodzie z ogólnymi zasadami, ale nie ma jeszcze rażącego przegięcia i nikomu nie dzieje się krzywda - wręcz przeciwnie, wielu czuje się świetnie i atmosfera się lekko luzuje. W przeciwnym przypadku pojawia się sztywniactwo i niestety powolne wymieranie.

PS: No i oczywiście post odpowiednio otagowany - cóż z tego, że już w samym nagłówku, i z założenia: "Spam Post"
                        Last edited by dabyl; 16.12.2015, 10:31.

Skomentuj

Dabyl wszystko jest po staremu :)
                          Kolega nowy jest i chciał dobrze :P
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Spokojnie. Jakoś doszliśmy do porozumienia :)

Skomentuj

A tak apropo

To wie ktos moze gdzie znaleźć ten artykuł Racjonalnego o kościele?
                              Przeczytałbym jeszcze raz sobie :) a co :)
                              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                Ktoś miał doświadczenie z takimi lub podobnymi miernikami ESR?
                                http://allegro.pl/tester-miernik-atm...172236765.html
                                Ciekaw jestem czy to coś się rzeczywiście nadaje do pomierzenia starych kondów? Przynajmniej do zakwalifikowania dobry/zły?
                                Kiedyś o to pytałem, nabylem i pogooglowałem.
                                To link do oryginalnego projektu, który namiętnie sprzedają chinole:
                                http://www.mikrocontroller.net/artic...ansistortester
                                I po zrozumiałemu dla mnie:
                                http://translate.google.com/translat...ed=0CFMQ7gEwBA

Skomentuj

Osobiście mam i działa

Skomentuj

Ja też, ale póki nie pogooglowałem to nie wiedziałem co i jak. A teraz mam instrukcję obsługi.

Skomentuj

Marian,
                                      Czemu sprzedajesz swoje ala wilsony i jaki masz pomysl na nowe kolumny?

Skomentuj

Sprzedaję bebechy (prócz 10"), obudowy zostają i przerabiam je na pasywne 3way.

Powód?
                                        No jak zwykle, aby zrobić coś nowego trzeba sprzedać stare.
                                        Nie wystawiałem ich w takiej formie jaką miały na AS, ponieważ za tą cenę za jaką chciał bym je sprzedać (nawet już po dopracowaniu zwrotnicy), nikt by ich nie kupił z racji takiego lakieru (inni twierdzili inaczej, że przecież to kwestia gustu).

Postanowiłem spieniężyć panele, SBA oraz Wavecory, i do GDN-ów dokupić średniaka MCX-a oraz wysokotonowego ALX-a.
                                        Będzie 3way, które będzie można sprzedać za połowę poprzedniej ceny, i za tą cenę nikt na ten baranek nie powinien narzekać :)

Będę wklejał fotki z prac w moim temacie.

Pomysł na nowe kolumny?
                                        Jest, ale jak zwykle to tajemnica
                                        Last edited by marian; 17.12.2015, 15:24.

Skomentuj

ALX na pochylej sciance, to kiepski pomysl.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X