Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

gość jest mega kozak jak dla mnie...

https://www.youtube.com/user/jimmydiresta/videos

Skomentuj

Koledzy, kiedyś na forum był wątek w którym użytkownicy zamieszczali konstrukcje kolumn (a raczej linki, odnośniki www.) wraz ze zwrotnicami i schematami znalezionymi w sieci. Bez zbędnego paplania tylko linki i krótkie informacje. Wątek sprzed dobrych kliku lat, co najmniej 5. Ktoś coś pamięta, gdzie to można odszukać?

Skomentuj

Temat: Szukamy natchnienia

Skomentuj

Ten temat?: https://diyaudio.pl/showthread.php/1...nki-w-DIYaudio
          Last edited by marian; 14.11.2017, 00:40.

Skomentuj

https://diyaudio.pl/showthread.php/2...c-głośnikowych
            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Marian, dokładnie to! Dziękuję.
              Last edited by marivs; 14.11.2017, 06:07.

Skomentuj

Do sprzedania mam wzmacniacz Sony TA-F830ES stan wizualny idealny, technicznie idealny po moim serwisie, wymienione przekazniki glosnikowe, potencjometry dc offsetu na ceramiczne precyzyjne, wszystkie elementy zregenerowane, 2 lata gwarancji cena 3200

oraz odtwarzacz sony cdp 557esd, wizualnie idealny technicznie rowniez idealny, laser jak nowy, rowniez daje 2 lata gwarancji cena 3300
                Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Panowie czy ktokolwiek słyszał takie kolumny.

canton karat m30 dc

Czy jest to warte uwagi?

Skomentuj

Kilka zdjęć z AVS 2017 z soboty w Sobieskim: https://www.dropbox.com/sh/bya91qk5v...PaBf8EFJa?dl=0

Skomentuj

świat się kończy ... :)
                      "Kondycjonery uziemienia"
                      http://www.entreq.com/products/ground-boxes-17667704

https://www.google.pl/search?biw=163....0.gud_HgGwp1Q

Skomentuj

Już tyle bredni i bzdur na tym świecie wymyślono że zostało naprawdę niewiele i trzeba naprawdę się pogimnastykować żeby wymyślić kolejne i jeszcze próbować przekonać/wcisnąć je innym i w dodatku kazać sobie za to płacić. To już islam nie jest tak podły i beszczelny.
                        https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Skomentuj

Dzisiaj podłączam wzmacniacz do doniczki z kwiatem stojącym obok

Skomentuj

Kondycjonery masy to złożony temat i ponoć idzie to usłyszeć :) Panowie najpierw trochę zaangażowania w temat, a potem się śmiejemy. Nie na odwrót. Ja nie testowałem, ale wiem, że ludzie, których uznaje za wiarygodnych testowali i ocenili pozytywnie - np. doniczkę . Problem polega na tym, żeby to było skuteczne to trzeba chyba dom pod coś takiego od razu projektować :) Jest pewien kolega, który bardzo technicznie podchodzi do tematu, nie tylko na zasadzie a piszą, że działa to sprawdzę. Szuka w tym naukowego wyjaśnienia. Jak się poszuka to pewnie idzie znaleźć. Ja w takie zboczeństwa bawić się nie będę bo mi się nie chce zwyczajnie, ale nie znaczy, że się będę z tego śmiał nawet jeżeli się wydaje to być śmieszne na pierwszy rzut oka.

Jako przykład weźcie sobie wzmacniacz i spróbujcie kilka połączeń masy tj. z różnych punktów. Ostatnio sprawdzałem podłączenie masy na obudowę z głównego zasilacza, później z potenjometru na obudowę. No nie jest tak samo.. Dla kogoś kto jest w temacie to żadna nowość, ameryki nie odkryłem, ale jest to prosty przykład, który daje do myślenia.

Akurat nie wiem jak się ma to coś z obrazka - skuteczność raczej słaba już ze względu na same gabaryty. Jednak fakt faktem ceny z dupy są w audio teraz dosłownie wszędzie - kolumny, wzmacniacze, kable, jakieś gadżety itd. Ktoś robi drewnianą obudowę, da kawałek płaskownika miedzianego i zasypie extra materiałem 5 000, 10 000 itd

Wystarczy pochodzić po audioshow i popytać o ceny lub spojrzeć na etykiety o ile takie były. W tym roku mało co dla mnie zagrało, ale jeden dzień na chodzenie i rzetelne przesłuchanie prawie wszystkiego to było zbyt mało. Nie zmienia to jednak faktu, że ceny to chyba z choinki się urwały.

Jeszcze cytat osoby, która jest wielkim przeciwnikiem np. kabli wszelkiej maści:

"Uziemienie jak najbardziej - sam mam prawdziwe ;-)). Ale zabawki wypełnione kocim żwirkiem jakoś dziwnie do mnie nie przemawiają.

Rola ekranowania, prowadzenia masy, sposobu łączenia obudów jest niedoceniana - wszystkim polecam lekturę wątku pt. "Zasady ekranowania" autorstwa Grzegorza7.

Trzeba poczytać, pomyśleć posprawdzać praktycznie, a potem dopiero spojrzeć na różne zabawki, których działanie budzi spore wątpliwości.

Żadne dowcipkowanie i próby dyskredytacji przy pomocy mało wyszukanej ironii nie zastąpi rzetelnej wiedzy, którą może zdobyć każdy, jeśli tylko zwalczy w sobie uprzedzenia, lenistwo i niechęć do odrobiny wysiłku umysłowego, z którymi jakże często można się obecnie spotkać. "

Zaczerpnięte z : http://www.audiostereo.pl/kondycjoner-masy_99046.html

Zasady ekranowania: http://www.audiostereo.pl/zasady-ekranowania_64478.html

Jak ktoś jest bardzo zainteresowany tematem to myślę, że po angielsku idzie znaleźć dużo dużo więcej jak po polsku.
                              Last edited by Adam_85; 01.12.2017, 15:48.

Skomentuj

UWAGI MODERATORA
                                Jako użytkownik ze sporym stażem powinieneś wiedzieć gdzie wklejać swoje ogłoszenia, aukcje itp.
                                Przypominam, że są odpowiednie tematy i dział temu poświęcony .
                                Nie rób syfu .
                                Last edited by raven1985; 03.12.2017, 19:28.
                                Sansui AU-α 907MR, Sony CDP-557ESD, T+A Criterion TCI 3R

youtube.com/user/Mr1Raziel

Skomentuj

Litości ... podstawy elektryki ... Aby uziemienie ( czy też zero / neutral ) było uziemieniem musi się łączyć z transformatorem zasilającym w prąd twoją okolice / dzielnice / ulice. Obwód musi się zamknąć ...
                                  drewniane pudełko z blaszką w środku nie zamyka obwodu z transformatorem zasilającym twój dom i dom sąsiada w prąd. A jeśli nie zamyka to to nie jest uziemienie tylko kawałek blaszki Czyt. w ten kawałek blaszki zamknięty w drewnianym pudelki absolutnie nic nie wpływa a już na pewno nie wraca do urządzenia.
                                  W tej postaci to działa jak antena - A może ma tak działać ?? Tylko jakie fale ona łapie i gdzie je przekazuje ??

To tak jakbyś w aucie zamontował sobie dodatkowy bak z super paliwem - problem w tym że to super paliwo nie jest podłączone do układu zasilania silnika. Czyli ten super bak w paliwem jest elementem w samochodzie nie spełniającym żadnej funkcji poza zajmowaniem miejsca i wyglądaniem w oczach właściciela.

Większy wpływ na dźwięk ma ten kotek z żwirkiem położony na kolumny bo w jakimś mikro stopniu ją dociąża i stabilizuje a i przy okazji coś tam też rozprasza wędrującego przez pomieszczenie.
                                  Last edited by Zap Projekt; 03.12.2017, 20:32.

Skomentuj

Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
                                    Litości ... podstawy elektryki ... Aby uziemienie ( czy też zero / neutral )
                                    Jak już piszesz o podstawach elektryki to nie myl uziemienia z przewodem neutralnym. Bo w dzisiejszych czasach to są dwie różne rzeczy.
                                    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                      Jak już piszesz o podstawach elektryki to nie myl uziemienia z przewodem neutralnym. Bo w dzisiejszych czasach to są dwie różne rzeczy.
                                      To jest rozpoczęcie myśli że jedno ( uziemienie ) i drugie ( neutral ) musi być zamknięciem obwodu aby działało. Sama Faza nie zasili żadnego urządzenia. No chyba że 2 fazy i zasilanie między fazowe ( tzw. Siła ). Po co ta uszczypliwość ? Myślisz że nie rozróżniam przeznaczenia tych dwóch " pojęć"
                                      Last edited by Zap Projekt; 03.12.2017, 21:00.

Skomentuj

Uziemienie to uziemienie, jeśli wszystko działa sprawnie to nie płynie przez nie żaden prąd, przynajmniej nie przez długi czas. Jeśli płynie przez dłuższy czas, to płynie, jak sama nazwa wskazuje do ziemi i świadczy to o poważnym problemie w sieci domowej i powinno wtedy zadziałać zabezpieczenie różnicowo-prądowe.
                                        Więc takie uziemienie nie wpływa w żaden sposób w zasilanie odbiornika i nic się nie musi zamykać a Twoja analogia nie pasuje.

Czysto teoretycznie kondycjoner uziemienia może jakoś wpływać na granie, poprzez aspekt zmian w ekranowaniu.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Myślisz że nie rozróżniam przeznaczenia tych dwóch " pojęć"
                                        Albo nie rozróżniasz, albo nie wiesz jak działa uziemienie. W przeciwnym przypadku nie napisałbyś czegoś takiego w nawiązaniu do działania uziemienia i zasilania urządzeń.

Obwód musi się zamknąć ...
                                        Nie napisałbyś także, że:

uziemieniem musi się łączyć z transformatorem zasilającym w prąd twoją okolice / dzielnice / ulice.
                                        bo to nie jest prawda :)

Skomentuj

no dokładnie uziemienie ma działać kiedy musi - np.zwarcie i pojawienie się napięcia na obudowie. I ma odprowadzić prąd do ziemi ale takiej pod budynkiem, a nie w pudełeczku drewnianym.
                                          Każdy wie o co chodzi a ty łapiesz za słówka. Każdy transformator tez jest uziemiony do ziemie a w wielu domach ludzie nawet nie wiedzą ze uziemienie mają zmostkowane z zerem.
                                          Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                                          Czysto teoretycznie kondycjoner uziemienia może jakoś wpływać na granie, poprzez aspekt zmian w ekranowaniu.
                                          I Niby co to ekranuje ?? I po co ta "ziemia" w pudełku ?? Przecież to jawne wciskanie ludziom ciemnoty że niby cudowna zgranulowana zabarwiona ziemia aby wyglądała PRO - cudownie uziemia.
                                          OK więcej nie będę poruszał takich tematów - bo tylko mi się oberwało ... Ktoś sprytny niekoniecznie uczciwy wciska ciemnotę ludziom którzy są bogaci i myślą ze są sprytni i zarabia krocie na na ich "sprycie". I Będzie tak zawsze dopóki będą po obu stronach "sprytni"

wrzuciłem bo pierwszy raz się z tym spotkałem jako ciekawostkę bo może też nie znacie - a w zamian zostałem potraktowany jak "uczniak"
                                          Last edited by Zap Projekt; 03.12.2017, 21:35.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X