Ja mam takie doświadczenia. Jak masz miększy zarost to jest to do niczego . Ja po kilku bolesnych chwilach powróciłem do zwykłej maszynki tylko że ja się golę do gołego i potem znowu kilka dni do tygodnia i powtórka z rozrywki .
Ja osobiście przesiadłem się z zwykłej maszynki Gillette fusion na elektrycznego Braun S3. Braun posiada trymer i ogólnie fajnie goli, a muszę to robić co 3 dni. Dziś wiem że kupiłbym minimum S5 bo zarost przy grzdylu trochę się kręci i słabo trójka zbiera. Z samego trymera korzystam rzadko, chyba że bardziej jako golenia tygodniowego zarostu na początku a potem już gole normalnie folią.
Szybkie pytanko do osób robiących pomiar na zewnątrz:
Czy lekki wiatr jest dopuszczalny przy pomiarze?
Szykuje się do pomiarów moich kolumienek z AVS2017 i czekam na odpowiednią pogodę.
Ładna pogoda już jest natomiast martwi mnie wiatr.
Przy poprzednich pomiarach które robiłem na zewnątrz wiatru akurat nie było, dlatego pytam co z tym wiatrem.
Pomiary robię na działce i nie ma miejsca aby się przed tym wiatrem jakoś osłonić.
Chłopy chce ktoś się pozbyć dwóch kondów 4,7 uf crosscap etc ? Potrzebuje do ipsów, a nie widzi mi sie zamawiać dwie sztuk z polinka... Oferty priwejt mesydż. Pozdro!
PAM8610 kosztuje 10zł, można by go wypróbować jeśli to nie jakaś kaszana.
Ten drugi chciałem zastosować jako wzmacniacz do zasilania monitorków w pracy. moc nie musiała by być jakaś duża, ważne aby jako tako już grał.
PAM8610 kosztuje 10zł, można by go wypróbować jeśli to nie jakaś kaszana.
Ten drugi chciałem zastosować jako wzmacniacz do zasilania monitorków w pracy. moc nie musiała by być jakaś duża, ważne aby jako tako już grał.
Podobno TDA7297 jest lepszy od tanich cyfraków.
Mam wzmacniacz na tpa3116 i miałem również na lm3886. Niestety ale ten tpa dużo słabiej gra nawet w porównaniu do takiego lm'a.
Właśnie te monitorki ma napędzać wzmacniacz którego planuję zakupić.
Oczywiście wrzucę te monitorki na pomiary i zobaczymy co się da ulepszyć.
Hi-Endu się nie spodziewam, ale jako grajki przy pracy sprawdzą się w sam raz.
Właśnie te monitorki ma napędzać wzmacniacz którego planuję zakupić.
Oczywiście wrzucę te monitorki na pomiary i zobaczymy co się da ulepszyć.
Hi-Endu się nie spodziewam, ale jako grajki przy pracy sprawdzą się w sam raz.
Mam 4 zestawy w/w własnie w pracy w garażu i na działce oraz ostatni na ewentualną podmiankę
Maluchy ale naprawdę przyjemnie plumkają
Za tą cenę warto :)
Czasem głośniczki z mini/mikro-wież graja jako tako dopiero z korekcją realizowaną gdzieś w środku wieży, chociaż bywają i takie, co na zwykłym wzmaku jakoś zagrają.
Czasem głośniczki z mini/mikro-wież graja jako tako dopiero z korekcją realizowaną gdzieś w środku wieży, chociaż bywają i takie, co na zwykłym wzmaku jakoś zagrają.
Do miniwież często były dodawane całkiem ciekawe kolumienki . Raczej do wyższych modeli, ale tak czy inaczej często tragedii nie ma . Jak za swoją cenę są ok. Jvc miało jeszcze wyższe modele kolumienek dodawane do ekskluzywnych/premium (jak zwał tak zwał :p ) miniwież. Też były na szerokopasmówce ale trochę inaczej wyglądały. Podobno bardzo fajnie to gra. Mam też kolumny od wysokiego modelu wieży sony i one bardzo dobrze grają nawet tak ogólnie :p . Za ich cenę nic się lepszego nie dostanie. Mam chytry plan zrobić z nich małe monitorki na biurko poprzez dołożenie jakiegoś małego wzmacniacza na tylną ściankę. Nawet w środku zwrotnica jest normalna. chyba 1 rząd na woofer i bodajże 3 na tweeter ale głowy nie dam.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Panasonic/technics miał też ciekawe kolumienki 3 drożne dodawane do najwyższych modeli miniwież.
Głównym winowajcą takiego słabego grania zestawów mini z wyższej półki jest przeważnie sama wieża a nie kolumny do niej dołączone .
Skomentuj