Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kartel kondensatorowy :)
    https://www.elektroda.pl/rtvforum/to....html#17127478

Skomentuj

Panowie , nie wiecie co się dzieje z tą stroną??? http://www.studio24.prv.pl/

Skomentuj

Mam pytanie. Poszukuję maszynki, trymera do dłuższego zarostu. Może ktoś ma jakieś doświadczenia i mógłby coś polecić tak do 150zł?
        Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Ja mam takie doświadczenia. Jak masz miększy zarost to jest to do niczego . Ja po kilku bolesnych chwilach powróciłem do zwykłej maszynki tylko że ja się golę do gołego i potem znowu kilka dni do tygodnia i powtórka z rozrywki .

Skomentuj

Ja osobiście przesiadłem się z zwykłej maszynki Gillette fusion na elektrycznego Braun S3. Braun posiada trymer i ogólnie fajnie goli, a muszę to robić co 3 dni. Dziś wiem że kupiłbym minimum S5 bo zarost przy grzdylu trochę się kręci i słabo trójka zbiera. Z samego trymera korzystam rzadko, chyba że bardziej jako golenia tygodniowego zarostu na początku a potem już gole normalnie folią.

Skomentuj

philips one blade możesz przetestować. sprawuje się nie najgorzej . Niestety nie miałem porównania z innymi trymerami.

Skomentuj

Rozbijanie szkła w stylu Amerykańskim...
                Z akustyki Pała !

Skomentuj

http://www.radiozet.pl/Nauka-i-Techn...oth.-Efektowne
                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Szybkie pytanko do osób robiących pomiar na zewnątrz:

Czy lekki wiatr jest dopuszczalny przy pomiarze?
                    Szykuje się do pomiarów moich kolumienek z AVS2017 i czekam na odpowiednią pogodę.
                    Ładna pogoda już jest natomiast martwi mnie wiatr.
                    Przy poprzednich pomiarach które robiłem na zewnątrz wiatru akurat nie było, dlatego pytam co z tym wiatrem.

Pomiary robię na działce i nie ma miejsca aby się przed tym wiatrem jakoś osłonić.

Skomentuj

Chłopy chce ktoś się pozbyć dwóch kondów 4,7 uf crosscap etc ? Potrzebuje do ipsów, a nie widzi mi sie zamawiać dwie sztuk z polinka... Oferty priwejt mesydż. Pozdro!
                      DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Panowie, który z cyfrowych modułów wzmacniaczy, na zasilanie z akumulatora 12-14V (sprzęt przenośny), jest w miarę przyzwoity?

Oraz drugie pytanie, który moduł w cenie do 50zł (i tu już zasilanie będzie z trafa, więc nie ma limitu) również gra przyzwoicie?

Patrzyłem na tej stronie i w sieci dużo osób robi sprzęty przenośne na PAM8610:
                        https://www.gotronik.pl/wzmacniacze-mocy-c-264_265.html

PAM8610 kosztuje 10zł, można by go wypróbować jeśli to nie jakaś kaszana.
                        Ten drugi chciałem zastosować jako wzmacniacz do zasilania monitorków w pracy. moc nie musiała by być jakaś duża, ważne aby jako tako już grał.

Podobno TDA7297 jest lepszy od tanich cyfraków.

Skomentuj

Gotowiec pod monitorki
                          https://youtu.be/5yuzHeXVR8E
                          poza tym polecam przejrzeć ten kanał Człowiek porównóje rózne wersje wzmacniaczy na tpa3116

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                            Panowie, który z cyfrowych modułów wzmacniaczy, na zasilanie z akumulatora 12-14V (sprzęt przenośny), jest w miarę przyzwoity?

Oraz drugie pytanie, który moduł w cenie do 50zł (i tu już zasilanie będzie z trafa, więc nie ma limitu) również gra przyzwoicie?

Patrzyłem na tej stronie i w sieci dużo osób robi sprzęty przenośne na PAM8610:
                            https://www.gotronik.pl/wzmacniacze-mocy-c-264_265.html

PAM8610 kosztuje 10zł, można by go wypróbować jeśli to nie jakaś kaszana.
                            Ten drugi chciałem zastosować jako wzmacniacz do zasilania monitorków w pracy. moc nie musiała by być jakaś duża, ważne aby jako tako już grał.

Podobno TDA7297 jest lepszy od tanich cyfraków.
                            Mam wzmacniacz na tpa3116 i miałem również na lm3886. Niestety ale ten tpa dużo słabiej gra nawet w porównaniu do takiego lm'a.

Skomentuj

Dzisiejszy zakup, za jedyne 40zł + przesyłka :) :

Właśnie te monitorki ma napędzać wzmacniacz którego planuję zakupić.
                              Oczywiście wrzucę te monitorki na pomiary i zobaczymy co się da ulepszyć.
                              Hi-Endu się nie spodziewam, ale jako grajki przy pracy sprawdzą się w sam raz.
                              Last edited by marian; 20.04.2018, 12:50.

Skomentuj

Swego czasu uzywalem kosci TDA1554 oraz TDA1516 i gralo to bardzo fajnie.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                  Dzisiejszy zakup, za jedyne 40zł + przesyłka :) :

Właśnie te monitorki ma napędzać wzmacniacz którego planuję zakupić.
                                  Oczywiście wrzucę te monitorki na pomiary i zobaczymy co się da ulepszyć.
                                  Hi-Endu się nie spodziewam, ale jako grajki przy pracy sprawdzą się w sam raz.
                                  Mam 4 zestawy w/w własnie w pracy w garażu i na działce oraz ostatni na ewentualną podmiankę
                                  Maluchy ale naprawdę przyjemnie plumkają
                                  Za tą cenę warto :)

Skomentuj

Czasem głośniczki z mini/mikro-wież graja jako tako dopiero z korekcją realizowaną gdzieś w środku wieży, chociaż bywają i takie, co na zwykłym wzmaku jakoś zagrają.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                                      Czasem głośniczki z mini/mikro-wież graja jako tako dopiero z korekcją realizowaną gdzieś w środku wieży, chociaż bywają i takie, co na zwykłym wzmaku jakoś zagrają.
                                      Do miniwież często były dodawane całkiem ciekawe kolumienki . Raczej do wyższych modeli, ale tak czy inaczej często tragedii nie ma . Jak za swoją cenę są ok. Jvc miało jeszcze wyższe modele kolumienek dodawane do ekskluzywnych/premium (jak zwał tak zwał :p ) miniwież. Też były na szerokopasmówce ale trochę inaczej wyglądały. Podobno bardzo fajnie to gra. Mam też kolumny od wysokiego modelu wieży sony i one bardzo dobrze grają nawet tak ogólnie :p . Za ich cenę nic się lepszego nie dostanie. Mam chytry plan zrobić z nich małe monitorki na biurko poprzez dołożenie jakiegoś małego wzmacniacza na tylną ściankę. Nawet w środku zwrotnica jest normalna. chyba 1 rząd na woofer i bodajże 3 na tweeter ale głowy nie dam.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Panasonic/technics miał też ciekawe kolumienki 3 drożne dodawane do najwyższych modeli miniwież.

Głównym winowajcą takiego słabego grania zestawów mini z wyższej półki jest przeważnie sama wieża a nie kolumny do niej dołączone .

Skomentuj

Zawsze marzyła mi sie ta kultowa wieżyczka...

Skomentuj

Skomentuj

Czaruję...
                                          X