Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
    Jvc miało jeszcze wyższe modele kolumienek dodawane do ekskluzywnych/premium (jak zwał tak zwał ) miniwież. Też były na szerokopasmówce ale trochę inaczej wyglądały. Podobno bardzo fajnie to gra.
    Pewnie chodzi Tobie o te z membraną drewnianą :)

Skomentuj

Może nie audio, ale też diy na niezłym poziomie cierpliwości

Skomentuj

Jestem już po wstępnych odsłuchach tych monitorków na Onkyo 9511.
        W porównaniu do moich MLTL to środek mają wywalony do przodu że hoho
        Ale o dziwo wysokie tony są spoko jak dla mnie, nie spodziewałem się że będzie tak fajnie słychać talerze i np. dzwonki rurowe.
        Oczywiście zniekształcenia słychać na wysokich, bałagan jest, ale to tylko tanie szerokopasmówki
        Bas, mimo iż jest przykryty wybijającą się średnicą, jest, i to nawet spoko... nisko nie schodzi, choć słychać jak by głośnik chciał ale obudowa na to mu nie pozwala.

Po założeniu filtra i lekkiej modyfikacji strojenia obudowy będzie spoko granie :thumbup:

Skomentuj

Może nie zapytam o audio, ale w końcu spam :)
          Robię zgrzewarkę do blach o grubości około 1mm, mam dwa trafka od mikrofalówki 800W(mam trzy sztuki takie same więc mogę wszystkie trzy dać), po włożeniu przewodu 50mm2 uzyskuje około 2V na wyjściu z jednej sztuki(dwa zwoje udało się upchać). Podłączyłem dwie na wtórnych szeregowo i wiadomo moc wzrosła i napięcie również, ale prąd to nadal ta sama wartość a to o niego najbardziej chodzi. Czy lepiej wtórne uzwojenia połączyć równolegle i działać dwa razy większym prądem ale z napięciem 2V? Ma ktoś z Was doświadczenie w takich zabawkach?

Skomentuj

nie wiedzialem ze takie fotki mozna robic starym kompaktem

15s naswietlania, 32s miedzy zdjeciami, 30 zdjec w ok 17min

Skomentuj

Tzn jakie? Trzy gwiazdy na krzyz i szum, bo wiecej nic nie widac :)

Skomentuj

Oj tam czepiacie się, kiedyś koleżanka chwaliła się że jej kompakt ma tryb zdjęć gwiazd ale jak się później okazało te gwiazdy co wychodziły na zdjęciu to był w rzeczywistości szum...

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                  Tzn jakie?
                  Chyba chodzi o ruchome zdjęcie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                    rzy gwiazdy na krzyz i szum, bo wiecej nic nie widac
                    tutaj jest szum bo dalem max iso
                    ale na pojedynczych zdjeciach bylo lepiej

- - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                    Chyba chodzi o ruchome zdjęcie.
                    nie, akurat to gif

tutaj nie jest tak zle z szumem ani z iloscia gwiazd :p

Skomentuj

Onkyo 9511
                      gra to jakoś w ogóle? Czytałem gdzieś bardzo pozytywnie o tym wzmacniaczu ale szczerze pisząc to coś mi się nie chce w te opinie wierzyć :p .

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                        gra to jakoś w ogóle? Czytałem gdzieś bardzo pozytywnie o tym wzmacniaczu ale szczerze pisząc to coś mi się nie chce w te opinie wierzyć
                        To spoko wzmacniacz jak za kilka stów, tylko trzeba go dobrze sparować z kolumnami. pod ten wzmacniacz raczej ciemne kolumny będą dobre (albo to tylko moje odczucie).
                        Może zacytuje to co już napisałem w moim temacie:

(wzmacniacz podłączony pod moje MLTL-ki z AVS 2017 + Gokarowy DAC Essence Audio PCM 1702 który tez był na AVS 2017)
                        W porównaniu do mojego Soniacza STR-DE635 ten Onkyo ma mniej zamulający bas, więcej najwyższych częstotliwości z taką iskierką na skraju pasma, lekko wycofane najniższe średnie tony ale za to lekko wysunięte do przodu najwyższe średnie tony. Na wyższej średnicy jest lekkie podbarwienie metalicznością, fanom gitar akustycznych się spodoba, natomiast fanom damskich wokali odradzam.
                        Last edited by marian; 23.04.2018, 07:58.

Skomentuj

Czyli podobnie jak nowe denony.

Skomentuj

SB Acoustics zapowiada mnóstwo nowych głośników http://www.sbacoustics.com/index.php/coming-soon/

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                              SB Acoustics zapowiada mnóstwo nowych głośników http://www.sbacoustics.com/index.php/coming-soon/
                              i bardzo dobrze nie stoją w miejscu i się rozwijają za co szacun

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                                Niektóre z nich zapowiedzieli rok temu i dalej ich nie ma.

Skomentuj

No ba bywa 😬

Skomentuj

Panowie, muszę dociąć płytę pod kątem 20 stopni. Jak to sprawnie ogarnąć mając frezarkę ? jakieś tips & trick ?

Skomentuj

Np. tak:

Jeszcze gorące info.
                                      Na Bydgoskich Juwenaliach zagrają Dekapy
                                      Będzie ostry wpierdziel

...ciekawe czy przyjadą swoim słynnym autobusem :thumbsup:

A w u Was co dobrego będzie?

Skomentuj

Dzięki Marian trick się przydał, deski zacięte na 20 stopni :)

Jeszcze jedno pytanie, czy zwrotnica może być zaprojektowana pod 4 i 8 ohm jednocześnie ? Kończę ten projekt Troelsa na SBA 3WC i jest napisane "Impedance: 4-8 Ohms". Moja lampa ma odczep na 4 i 8 ohm, więc podłączenie bez znaczenia ?

Skomentuj

To chyba wszystko wyjaśnia ? Nie wiem czemu napisał że to kolumny 4-8ohm. Na moje to kolumny 4ohmowe po prostu.

Zamieszczone przez SeenT Zobacz posta
                                          Jeszcze jedno pytanie, czy zwrotnica może być zaprojektowana pod 4 i 8 ohm jednocześnie ?
                                          Nie. Nie może być zaprojektowana pod obie impedancje.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X