Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Jestem już po wstępnych odsłuchach tych monitorków na Onkyo 9511.
W porównaniu do moich MLTL to środek mają wywalony do przodu że hoho
Ale o dziwo wysokie tony są spoko jak dla mnie, nie spodziewałem się że będzie tak fajnie słychać talerze i np. dzwonki rurowe.
Oczywiście zniekształcenia słychać na wysokich, bałagan jest, ale to tylko tanie szerokopasmówki
Bas, mimo iż jest przykryty wybijającą się średnicą, jest, i to nawet spoko... nisko nie schodzi, choć słychać jak by głośnik chciał ale obudowa na to mu nie pozwala.
Po założeniu filtra i lekkiej modyfikacji strojenia obudowy będzie spoko granie :thumbup:
Skomentuj
-
Może nie zapytam o audio, ale w końcu spam :)
Robię zgrzewarkę do blach o grubości około 1mm, mam dwa trafka od mikrofalówki 800W(mam trzy sztuki takie same więc mogę wszystkie trzy dać), po włożeniu przewodu 50mm2 uzyskuje około 2V na wyjściu z jednej sztuki(dwa zwoje udało się upchać). Podłączyłem dwie na wtórnych szeregowo i wiadomo moc wzrosła i napięcie również, ale prąd to nadal ta sama wartość a to o niego najbardziej chodzi. Czy lepiej wtórne uzwojenia połączyć równolegle i działać dwa razy większym prądem ale z napięciem 2V? Ma ktoś z Was doświadczenie w takich zabawkach?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postarzy gwiazdy na krzyz i szum, bo wiecej nic nie widac
ale na pojedynczych zdjeciach bylo lepiej
- - - - - aktualizacja - - - - -
Zamieszczone przez marian Zobacz postaChyba chodzi o ruchome zdjęcie.
tutaj nie jest tak zle z szumem ani z iloscia gwiazd :p
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaOnkyo 9511
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz postagra to jakoś w ogóle? Czytałem gdzieś bardzo pozytywnie o tym wzmacniaczu ale szczerze pisząc to coś mi się nie chce w te opinie wierzyć
Może zacytuje to co już napisałem w moim temacie:
Zamieszczone przez marian Zobacz posta(wzmacniacz podłączony pod moje MLTL-ki z AVS 2017 + Gokarowy DAC Essence Audio PCM 1702 który tez był na AVS 2017)
W porównaniu do mojego Soniacza STR-DE635 ten Onkyo ma mniej zamulający bas, więcej najwyższych częstotliwości z taką iskierką na skraju pasma, lekko wycofane najniższe średnie tony ale za to lekko wysunięte do przodu najwyższe średnie tony. Na wyższej średnicy jest lekkie podbarwienie metalicznością, fanom gitar akustycznych się spodoba, natomiast fanom damskich wokali odradzam.Last edited by marian; 23.04.2018, 07:58.
Skomentuj
-
SB Acoustics zapowiada mnóstwo nowych głośników http://www.sbacoustics.com/index.php/coming-soon/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaSB Acoustics zapowiada mnóstwo nowych głośników http://www.sbacoustics.com/index.php/coming-soon/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Echo1 Zobacz postaSB Acoustics zapowiada mnóstwo nowych głośników http://www.sbacoustics.com/index.php/coming-soon/
Skomentuj
-
Dzięki Marian trick się przydał, deski zacięte na 20 stopni :)
Jeszcze jedno pytanie, czy zwrotnica może być zaprojektowana pod 4 i 8 ohm jednocześnie ? Kończę ten projekt Troelsa na SBA 3WC i jest napisane "Impedance: 4-8 Ohms". Moja lampa ma odczep na 4 i 8 ohm, więc podłączenie bez znaczenia ?
Skomentuj
-
To chyba wszystko wyjaśnia?
Nie wiem czemu napisał że to kolumny 4-8ohm. Na moje to kolumny 4ohmowe po prostu.
Zamieszczone przez SeenT Zobacz postaJeszcze jedno pytanie, czy zwrotnica może być zaprojektowana pod 4 i 8 ohm jednocześnie ?
Skomentuj
Skomentuj