Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panowie co robię źle. Próbuje wgrać androida 7.1 od lineage na raspberry i tworzę obraz na karcie sd win 32 diskimager po zakończeniu wgrywania wywala mi kartę i tworzą się trzy partycje na niej i wszystkie dane są usuwane. Próbowałem też innym programem ale jest to samo.

Skomentuj

Kiedyś miałem coś podobnego z jakąś dystrybucją jak tworzyłem live cd na karcie sd, gdzie dzieliło mi na 3, zapisywało największą partycję z obrazu iso plikami instalacyjnymi, a po zakończeniu usuwało dane.
      Nie pamiętam dokładnie ale usunąłem wszystkie partycje menedzerem dysków, stworzyłem nową pełną partycję i załapało za którymś razem przy uzyciu rufusa na win10

Skomentuj

zformatuj kartę "SD Card Formatter" i spróbuj jeszcze raz. Malina działa tak że kopiując obraz na kartę tworzą się partycje FAT i 2 w ext4 których Ty już nie widzisz pod windowsem. Ale partycję boot już tak, a na niej jest dużo plików w tym config.txt
        Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Formatowałem, po zakończeniu flashowania odrazu wyskakuje komunikat by używać karty należy sformatować dysk. I na jednej partycji jest tylko 120 Mb. Dzisiaj spróbuję jeszcze na innym komputerze.

Skomentuj

Spróbuj DMDE.
            https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Trol. Zobacz posta
              Formatowałem, po zakończeniu flashowania odrazu wyskakuje komunikat by używać karty należy sformatować dysk. I na jednej partycji jest tylko 120 Mb. Dzisiaj spróbuję jeszcze na innym komputerze.
              tak, partycja boot ma od 50-120MB to normalne. a to na windows wygląda tak gdyby cała karta tylko tyle miała.
              Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Chciałem sobie domówić kondensatory MLCC 100nF 0805, były za 1-2zł/100szt jeszcze miesiąc-dwa temu, dziś patrzę - 12zł! Dziwne to trochę. Zacząłem czytać i okazuje się, że cały świat ma z tym problem - są problemy z dostawami ceramicznych kondensatorów i stan ten będzie trwał jeszcze długo. Z perspektywy DIYowca to może wciąż nie są duże kwoty, ale wyczytałem też, że producenci starają się przeforsować obudowy mniejsze niż 0603, bo używa się znacznie mniej materiału niż do takiego 1206. Ciekawe jak to będzie za kilka lat :)

Skomentuj

Temat znany już od dawna :) Dystrybutorzy ostrzegali firmy produkcyjne od ponad pół roku.
                  Z perspektywy DIYowca to w zasadzie żaden problem, ale z perspektywy firm produkcyjnych, jeśli nie ma się dużych stanów magazynowych to w zasadzie dramat.
                  A wszystko położył Samsung :) Ale to długa historia :)
                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                    A wszystko położył Samsung :) Ale to długa historia :)
                    Jak masz chęć opisać/wrzucić link do źródła to ja bardzo chętnie poczytam :)

Mnie to trochę zabolało - chciałem zamówić 300sztuk, ale trochę mi szkoda 36zł... trzeba oszczędniej gospodarować

Skomentuj

Dmde nie pomógł. Zainstalowałem androida od emteri i ich programem poszło. 👍

Skomentuj

Siema!

Skomentuj

wrocil!!!

Skomentuj

Pytanie CA.

Nie wiem czy w dobrym miejscu pytanie, ale chyba się nadaje. Oddzielnego tematu nie opłaca się zakładać. Jaki rozmiar głośnika do suba polecacie do kompakta? W drzwiach są niestety tylko 13-tki i o ile z wysokimi i średnicą jest całkiem nieźle no to basu jest raczej mizerna ilość. Zastanawiam się nad rozmiarem...Takie 8" by starczyło...? Oczywiście granie jakościowe a nie na dB . Bagażnik ma jakieś ~350L jeśli to ma znaczenie. Oczywiście rozumiem że zależy to od konkretnego głośnika i jego aplikacji, ale często się jednak czyta że np. głośnik 8" jest za mały do takiego i takiego auta albo że głośnik 8" nie nadaje się do sedana czy coś takiego. Stąd pytanie. W CA jestem kompletnie zielony także jeśli to nie ma znaczenia to tym lepiej...ale pewnie ma :p .
                            Last edited by Oskar29; 11.08.2018, 18:07.

Skomentuj

Czy ktoś miał doczynienia z najtańszymi basowymi od sb ? seria pfc, SB20PFC30-8, warte to w ogóle uwagi do przykładowo taniego 3way?.

Skomentuj

W klang und tonie był opis tych głośników. Całej serii PFC ogólnie. Rozbite na kilka numerów były. Musisz poszukać gdzie były 20-tki opisane.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                                  Pytanie CA.

Nie wiem czy w dobrym miejscu pytanie, ale chyba się nadaje. Oddzielnego tematu nie opłaca się zakładać. Jaki rozmiar głośnika do suba polecacie do kompakta? W drzwiach są niestety tylko 13-tki i o ile z wysokimi i średnicą jest całkiem nieźle no to basu jest raczej mizerna ilość. Zastanawiam się nad rozmiarem...Takie 8" by starczyło...? Oczywiście granie jakościowe a nie na dB . Bagażnik ma jakieś ~350L jeśli to ma znaczenie. Oczywiście rozumiem że zależy to od konkretnego głośnika i jego aplikacji, ale często się jednak czyta że np. głośnik 8" jest za mały do takiego i takiego auta albo że głośnik 8" nie nadaje się do sedana czy coś takiego. Stąd pytanie. W CA jestem kompletnie zielony także jeśli to nie ma znaczenia to tym lepiej...ale pewnie ma :p .
                                  Jak dobrze pamiętam pacjent to ZX.
                                  Jakie masz radio?

Skomentuj

Dobrze pamiętasz . Radio to panasonic jakiś stary ale to nie istotne bo i tak podłącze pod wyjście RCA skrzynie ze wzmakiem. Nie ma filtrów to od razu moge napisać, ale mam wrażenie że w tych moich drzwiach te 13-tki niżej niż te 80-100Hz nie grają i mają chyba dość szybki spadek w efektywności poniżej tej granicy więc...

Radio to panasonic cq-c1405n. Był tanio i nowy bo to leżak magazynowy to kupiłem. Nie mam zamiaru dużo inwestować w to auto w żadnym wypadku...no ale tego audio, a konkretnie braku basu to nie mogę znieść :p .
                                    Last edited by Oskar29; 11.08.2018, 18:21.

Skomentuj

Zamieszczone przez Oskar29 Zobacz posta
                                      Dobrze pamiętasz . Radio to panasonic jakiś stary ale to nie istotne bo i tak podłącze pod wyjście RCA skrzynie ze wzmakiem. Nie ma filtrów to od razu moge napisać.
                                      Tak mi przyszedł do głowy pewien pomysł o którym kiedyś pisał Pawel S.
                                      Skoro masz małe autko i nie wymagasz łomotu tylko wspomóc niskie tony to może będzie dobrym wyjściem.
                                      Mianowice, mały subek na STX W.20.300.2x.MC https://stx.pl/w-20-300-2x4-mc.html i do tego zmiana radia na Pioneer MVH-180 z funkcją Direct Sub Drive.
                                      Można do takiego pioneerka podłączyć małego subka bezpośrednio zamiast głośników tylnych. Końcówka ma 70W/2ohm.
                                      Nie będziesz musiał montować wzmacniacza, przeprowadzać kabli przez karoserię a zyskasz dodatkowe funkcje jak USB, AUX, filtry.

Skomentuj

Nie chciałbym zmieniać radia raczej. Nad tym stx'em myślałem już wcześniej. Wystarczy?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Wzmak do suba już mam i chciałbym go wykorzystać.

Skomentuj

Moim zdaniem zmiana radio będzie lepsza niż kupno dodatkowego wzmacniacza i kabli.
                                          Będziesz miał też do dyspozycji USB i filtry jakbyś jednak chciał później większy sub z wzmacniaczem.
                                          Ten STX gra dość fajnie. Powinien wystarczyć. Masz przecież hatchbacka więc będzie spokojnie oddychał do kabiny.

Sorry o wzmaku nic wcześniej nie wspomniałeś.
                                          Jakim wzmacniaczem dysponujesz?
                                          Last edited by Adzik94; 11.08.2018, 18:44.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X