Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mam sprawę która pasuje własnie do totalnego spamu, bo będą linki. Może ktoś mi doradzi lub odradzi. Do sedna: Jestem gitarzystą od prawie 7 lat i przez ten czas sporo nagrywałem, jednak na telefonie, więc jakość była kiepska. Miesiąc temuu postanowiłem stworzyć domowe studio nagrań i mam już większość sprzętu jak interfejs, maty wygłuszające itp. Zamierzam nagrywać gitary akustyczne i elektryczne, a do tych drugich potrzebuję przewodu. Wiele słyszałem o tym, że zam przewód ma wpływ na jakość dźwięku i najlepiej zrobić własny. Ile w tym prawdy i jak się za to zabrać? Bo solidny przewód to wysoki koszt, jak tu
    https://strunygitarowe.pl/pl/p/Kabel...TZ-SC1-1m/2573
    A to i tak tylko metr. Znalazłem jednak takie coś
    https://audeos.pl/pl/p/Canare-GS-6-k...C-gitarowy/542
    I podobno taki ma lepszą jakość od gotowego. Tu pojawia się pytanie: W czym jest lepszy? A jeśli rzeczywiście ma lepszą jakość to będzie to jakiś wielki skok jakościow czy raczej nie warto kombinować?

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
      jaki glosnik i co sie z nim stalo?
      Morel supremo. Upalona cewka. Dlaczego nie mam pojęcia bo gainy w porządku, a i nie jest cięty jakoś ekstremalnie.

Skomentuj

Prąd stały na wyjściu wzmacniacza?

Skomentuj

ale przeciez do moreli da sie kupic zamienne kopulki. szukales?

Skomentuj

Tam jest jakiś problem z centrowaniem tego głośnika, tak mówią znafcy. Ale czy to prawda to nie wiem, również miałem naprawianego i nie słyszałem różnicy.

Skomentuj

Do MB Quart 95-6684 cewki ktoś widział?
              Mam takie dwa wysokotonowe do zregenerowania.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                ale przeciez do moreli da sie kupic zamienne kopulki. szukales?
                Jeszcze nie ale za chwilę to zrobię.

Dzięki za informację

Skomentuj

Zamieszczone przez haggard Zobacz posta
                  Mam sprawę która pasuje własnie do totalnego spamu, bo będą linki. Może ktoś mi doradzi lub odradzi. Do sedna: Jestem gitarzystą od prawie 7 lat i przez ten czas sporo nagrywałem, jednak na telefonie, więc jakość była kiepska. Miesiąc temuu postanowiłem stworzyć domowe studio nagrań i mam już większość sprzętu jak interfejs, maty wygłuszające itp. Zamierzam nagrywać gitary akustyczne i elektryczne, a do tych drugich potrzebuję przewodu. Wiele słyszałem o tym, że zam przewód ma wpływ na jakość dźwięku i najlepiej zrobić własny. Ile w tym prawdy i jak się za to zabrać? Bo solidny przewód to wysoki koszt, jak tu
                  https://strunygitarowe.pl/pl/p/Kabel...TZ-SC1-1m/2573
                  A to i tak tylko metr. Znalazłem jednak takie coś
                  https://audeos.pl/pl/p/Canare-GS-6-k...C-gitarowy/542
                  I podobno taki ma lepszą jakość od gotowego. Tu pojawia się pytanie: W czym jest lepszy? A jeśli rzeczywiście ma lepszą jakość to będzie to jakiś wielki skok jakościow czy raczej nie warto kombinować?
                  Jesli chcesz robić własne przewody to skup się głownie na jak najmniejszej pojemności żył kabla, rezystancji i porządny ekran.

Skomentuj

Ten z pierwszego linku to akurat głośnikowy, drugi dość porządny ekran, ale też i pojemność zauważalna, przy krótkim kablu pojemność ma wpływ, ale jeszcze nie ogromny, przy długich warto brać to pod uwagę.
                    Wtyczki Neutrik lub trochę taniej Rean (marka Neutrika).

Skomentuj

Panowie, mam pytanie. Kogo tutaj, lub na innych forach - mam na myśli zarówno osoby prywatne, jak i firmy zajmujące się tym profesjonalnie - możecie polecić, jeśli chodzi o porady dot. adaptacji akustycznej pomieszczenia? Chodzi mi o rozważania teoretyczne przełożone na praktyczne realizacje i poparte weryfikacją eksperymentalną (pomiarami) i/lub doświadczeniami własnymi i/lub większej liczebności próbki (osób) ;-).

Skomentuj

Raczej wątpię. Szukaj na audiostereo lub naszeaudio.

Skomentuj

Napisz do mega acoustic
                          DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Dzięki.

Skomentuj

Nie pasuje to do spamu, ale w wieku 82 lat zmarł Siegfried Linkwitz. Strata ogromna...

Ostatni wywiad z Linkwitzem

Skomentuj

Co zrobić... :sleep:

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                                  Co zrobić...
                                  Budować dobrze grające kolumny.

Skomentuj

Dawidek
                                    Problemem nie jest centrowanie cewki tylko materiał z którego jest wykonana
                                    Bardzo kruchy jest i pęka
                                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                                      Dawidek
                                      Problemem nie jest centrowanie cewki tylko materiał z którego jest wykonana
                                      Bardzo kruchy jest i pęka
                                      Spoko, wiem że miałem takie problemy z tym pseudo centrowaniem które okazało się bujdą. A od kogo to usłyszałem to nie pamiętam, ale znafca jakiś. W rezultacie supremo grały tak samo i słuchało ich kilku ludzi, żaden nie mówił czy prawy lub lewy gra gorzej.

Skomentuj

http://www.tonsilproducent.pl/pl/pro...-uncategorised

Te sprzety tonsila na dole to na zagranicznych glosnikach?

- - - - - aktualizacja - - - - -

W ogole jaja, patrzac po URL - wyglada na to ze to jest strona w przygotowywaniu
                                        Moc google, przypadkiem znalazlem.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Tu lepiej: http://www.tonsilproducent.pl/pl/pro...sed/873-test-2

Skomentuj

To wygląda jak produkty Soundecco :) Oparte o głośniki SBA :)
                                          Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Czaruję...
                                          X