Zamieszczone przez marian
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Spam Post :)
Collapse
X
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postatrochę inaczej wygląda sytuacja w nowoczesnych rozwiązaniach, gdzie korekcja dzieje się przed DAC, a inaczej w typowym torze analogowym.Last edited by nietoperz; 30.08.2020, 11:54.Jedynym usprawiedliwieniem dla pasywnych zwrotnic jest ich niski koszt jak mówił LINKWITZ
Skomentuj
-
Zamieszczone przez ampli Zobacz postaNie ma to nic wspólnego czy ktoś jest "audiofilem" czy nie.
Idąc Twoim tokiem myślenia fan Altusów to audiofil.
- - - - - aktualizacja - - - - -
takie rzeczy kupuje prawdziwy audiofil :
Extender nie wytwarza żadnego pola dźwiękowego, dlatego też nie jest supertweeterem. Nie da się zmierzyć, ani usłyszeć dźwięku wychodzącego z Extendera.
Extender emituje sygnał docierający bezpośrednio do mózgu. (podkreślenie – red.) Ograniczenia kolumn, podbarwienia akustyki, a nawet pewne wady słuchu mogą być w tym wypadku pominięte. Akustyczne ograniczenia w reprodukcji dźwięku nie grają już kluczowej roli.
Efekt foniczny uzyskiwany po podłączeniu Extendera polega na natychmiastowym umiejscowieniu reprodukowanego dźwięku w naturalnej głębokiej przestrzeni. Dźwięk osiąga wysoką rozdzielczość i pojawia się przyjemność płynąca ze słuchania.
http://www.highfidelity.pl/@main-3724&lang=https://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/poradniki/1060-jak-zrobic-z-siebie-wariata
:D
Skomentuj
-
Panowie,
Miał ktoś do czynienia z tymi dwoma projektami?:
1.SB26STC-C000-4 + SB13PFCR25-08
2. STX W.15.140.8.MCX (GDN 14 SCX) + T.10.200.8.PC (lub PCX)
i może się wypowiedzieć w miarę obiektywnie, który projekt lepiej wypada? Ewentualnie, która sekcja gra lepiej?
Chcę coś rodzicom złożyć i cały czas się zastanawiam nad tymi dwoma projektami:/
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaMoim zdaniem STX schodził niżej a SB grały bardziej wyrównanym pasmem.
PozdrLast edited by czarecki; 15.09.2020, 09:25.
Skomentuj
-
Trochę mnie dziwi ta opinia....bo czego jak czego ale uważam, że basu w tym tanim projekcie na SBA na pewno nie brakuje. To co te głośniki robiły na basie w pokoju na AVS to niektórzy szukali subwoofera po pokoju. Zrobiłbym te kolumny choćby aby się przekonać czy są lepsze czy nie :)Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz postaTo co te głośniki robiły na basie w pokoju na AVS to niektórzy szukali subwoofera po pokoju.
Tak przynajmniej to pamiętam.
Skomentuj
-
Ja mam je u brata , projektu Pawła :)
Ja bym powiedział ,że Mcx jest zwarty, w porównaniu do nbac jest znaaaaacznie twardszy ,ale nisko nie schodzi ,miałem go w 11 litrach ,tu się dość szybko kończył oraz aktualnie mam go w 8 do tyłu na kino , niemam porównania do pfcr mam do nbac ,który jest klasę lepszy na basie ,zróżnicowany,cieplejszy , delikatnie wolniejszy ,jak chcesz basu z 15 to idź w serie aluminiowa albo aluminiowa biała ta powlekana (cac) ,Ktorsa jest lepsza moim zdaniem na średnicy no ale cena x3 prawie ...
Niedługo będę miał porównanie do 16 pfcr w połączeniu z vifa dx wtedy coś więcej napiszę :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz postaJa mam je u brata , projektu Pawła
ale predzej zrobie wersje z nowymi wysokimi
Skomentuj
-
Irek już nie publikuje, ale za to inni publikują sporo ciekawych projektów, wystarczy zajrzeć w dział z projektami:
https://diyaudio.pl/forumdisplay.php...ojekty-kolumny i https://diyaudio.pl/forumdisplay.php...ty-elektronikaAsustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
zglosnilem reklamacje uszkodzonej przesylki w dpd
-odmowa z powodu braku protokolu w chwili dostawy
-odpisuje, ze kurier zostawil mi paczke pod moja nieobecnosc
-uznaja reklamacje, ale chca tymi kosztami obciazyc kuriera
-wysylam reklamacje odnosnie tej decyzji
-teraz chca kuriera obciazyc kara 1000zl za to ze sam podpisal odbior paczki!
-teraz musze anulowac to zgloszenie, zeby wycofali mu zarzuty, a kase odda mi i tak z wlasnej kieszeni :o:lol:
Skomentuj
Skomentuj