Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Spam Post :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
    Siema, kto ogarnia monitory aktywne?

Potrzebne monitory aktywne na biurko, cena do max. 2000zł.
    Woofer max. 6,5".
    https://musiccenter.pl/sklep/studio-...-truth-b2030a/

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
      trochę inaczej wygląda sytuacja w nowoczesnych rozwiązaniach, gdzie korekcja dzieje się przed DAC, a inaczej w typowym torze analogowym.
      tak jest u mnie , zwrotnica i minimalna korekcja jest przed dac-ami , a za analogowo ściszone pasma toru wysoko, średnio i niskotonowego , miedzy każdym głośnikiem a końcówką mocy jest tylko kawałek drutu.
      Last edited by nietoperz; 30.08.2020, 11:54.
      Jedynym usprawiedliwieniem dla pasywnych zwrotnic jest ich niski koszt jak mówił LINKWITZ

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
        Nie ma to nic wspólnego czy ktoś jest "audiofilem" czy nie.
        Idąc Twoim tokiem myślenia fan Altusów to audiofil.
        nie chodziło o aż takie skrajności.

- - - - - aktualizacja - - - - -

takie rzeczy kupuje prawdziwy audiofil :
        Extender nie wytwarza żadnego pola dźwiękowego, dlatego też nie jest supertweeterem. Nie da się zmierzyć, ani usłyszeć dźwięku wychodzącego z Extendera.
        Extender emituje sygnał docierający bezpośrednio do mózgu. (podkreślenie – red.) Ograniczenia kolumn, podbarwienia akustyki, a nawet pewne wady słuchu mogą być w tym wypadku pominięte. Akustyczne ograniczenia w reprodukcji dźwięku nie grają już kluczowej roli.
        Efekt foniczny uzyskiwany po podłączeniu Extendera polega na natychmiastowym umiejscowieniu reprodukowanego dźwięku w naturalnej głębokiej przestrzeni. Dźwięk osiąga wysoką rozdzielczość i pojawia się przyjemność płynąca ze słuchania.

http://www.highfidelity.pl/@main-3724&lang=
        https://www.stereolife.pl/archiwum/artykuly/poradniki/1060-jak-zrobic-z-siebie-wariata
        :D

Skomentuj

Panowie,
          Miał ktoś do czynienia z tymi dwoma projektami?:
          1.SB26STC-C000-4 + SB13PFCR25-08
          2. STX W.15.140.8.MCX (GDN 14 SCX) + T.10.200.8.PC (lub PCX)
          i może się wypowiedzieć w miarę obiektywnie, który projekt lepiej wypada? Ewentualnie, która sekcja gra lepiej?
          Chcę coś rodzicom złożyć i cały czas się zastanawiam nad tymi dwoma projektami:/

Skomentuj

Te konstrukcje grały na AVS, STX-y w 2017r a SB w 2018r.
            Obydwie konstrukcje są warte wykonania, ale które lepsze, ciężko powiedzieć, raczej tutaj już gusta wchodzą w grę.
            Moim zdaniem STX schodził niżej a SB grały bardziej wyrównanym pasmem.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
              Moim zdaniem STX schodził niżej a SB grały bardziej wyrównanym pasmem.
              Dzięki Marian. Najbardziej mi właśnie zależało na bezpośrednim porównani bo zestaw stxa mam w jadalnio-kuchni:) i przyznaję, że jest on bardziej niż poprawny. Boli czasami brak podstawy basowej ale pewnie też wielkość pomieszczenia wchodzi tutaj w grę. Jeśli piszesz, że w SB basu jest jeszcze mniej to zostaję przy STX:)

Pozdr
              Last edited by czarecki; 15.09.2020, 09:25.

Skomentuj

Trochę mnie dziwi ta opinia....bo czego jak czego ale uważam, że basu w tym tanim projekcie na SBA na pewno nie brakuje. To co te głośniki robiły na basie w pokoju na AVS to niektórzy szukali subwoofera po pokoju. Zrobiłbym te kolumny choćby aby się przekonać czy są lepsze czy nie :)
                Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
                  To co te głośniki robiły na basie w pokoju na AVS to niektórzy szukali subwoofera po pokoju.
                  Owszem, basu było dużo jak na tak mały głośnik, ale moim zdaniem w monitorkach Pawła ten bas był bardziej miękki.
                  Tak przynajmniej to pamiętam.

Skomentuj

Ja mam je u brata , projektu Pawła :)

Ja bym powiedział ,że Mcx jest zwarty, w porównaniu do nbac jest znaaaaacznie twardszy ,ale nisko nie schodzi ,miałem go w 11 litrach ,tu się dość szybko kończył oraz aktualnie mam go w 8 do tyłu na kino , niemam porównania do pfcr mam do nbac ,który jest klasę lepszy na basie ,zróżnicowany,cieplejszy , delikatnie wolniejszy ,jak chcesz basu z 15 to idź w serie aluminiowa albo aluminiowa biała ta powlekana (cac) ,Ktorsa jest lepsza moim zdaniem na średnicy no ale cena x3 prawie ...

Niedługo będę miał porównanie do 16 pfcr w połączeniu z vifa dx wtedy coś więcej napiszę :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Cebanczyk Zobacz posta
                      Ja mam je u brata , projektu Pawła
                      ja go mam w pracy i coraz czesciej mysle o poprawie zwrotnicy
                      ale predzej zrobie wersje z nowymi wysokimi

Skomentuj

U mnie uzupełniam bratu central do kina
                        Będzie stx 14 Mcx X2 i pcx
                        Przod FX 200 projektu ravena
                        Tył stx pcx projektu Pawła

Więcej jak skończę :)

Skomentuj

Witajcie, trafiłem na forum po ponad 10 latach. Jest już ta sama ekipa czy coś się zmieniło? Irek jeszcze daje jakieś ciekawe projekty?

Skomentuj

Irek już nie publikuje, ale za to inni publikują sporo ciekawych projektów, wystarczy zajrzeć w dział z projektami:
                            https://diyaudio.pl/forumdisplay.php...ojekty-kolumny i https://diyaudio.pl/forumdisplay.php...ty-elektronika
                            Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Ktoś zamawia w mouser? Podłączyłbym się z drobnicą...

Skomentuj

zglosnilem reklamacje uszkodzonej przesylki w dpd
                                -odmowa z powodu braku protokolu w chwili dostawy
                                -odpisuje, ze kurier zostawil mi paczke pod moja nieobecnosc
                                -uznaja reklamacje, ale chca tymi kosztami obciazyc kuriera
                                -wysylam reklamacje odnosnie tej decyzji
                                -teraz chca kuriera obciazyc kara 1000zl za to ze sam podpisal odbior paczki!
                                -teraz musze anulowac to zgloszenie, zeby wycofali mu zarzuty, a kase odda mi i tak z wlasnej kieszeni :o:lol:

Skomentuj

Cudaki. Mi gość kiedyś wrzucił paczkę z Niemiec (interfejs diagnostyczny z Aliexpress) na... Balkon.

Leżała tam 5 dni zanim zgłosiłem reklamacje, bo w trackingu była odebrana, a ja jej na oczy nie widziałem. Podpisując się nawet udało mu się zrobić błąd w moim nazwisku [emoji14]

Skomentuj

Witam, czy mamy kogoś z okolicy Konina? Potrzebuje pomocy z tego rejonu. Jeżeli ktoś mógłby coś załatwić proszę o kontakt na PW.

Skomentuj

Panowie, gdzie kupię najtaniej taki duży organizer?

Na allegro znalazłem najtaniej za 25zł.

Skomentuj

No co Ty marian. Pudełko za 25zl, a w środku będą części za kilka tysięcy :P

Skomentuj

one nie sa tanie. i chyba taniej nie dorwiesz
                                          a jak znajdziesz to bedzie to tandetny plastik

Skomentuj

Czaruję...