Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Tak, w konsumenckich urądzeniach procesora Javy nie uświadczysz :)

Skomentuj

wrcajac do tematu, niedawno z wielimi obawami przesiadlem sie e swojej ulubionej NOKII E72 na Motorolke RAZR, jestem bardzo zadowolony, super telefon, a raczej komputer jednak tradycyny tel. z qwerty jest wygodniejszy jako cos do dzwonienia i pisania

Skomentuj

no to czas na wyznanie :)
        tak, mam iphona 4s i to w dodatku białego

i nie narzekam na niego :)
        to znaczy nie narzekałem dopuki nie zmieniłem oprogramowania na OS6 :angry:

teraz bateria zamiast do 18:00 trzyma mi do 14:00 od 7:00

---------- Post dodany o 23:11 ---------- Poprzedni post o 23:03 ----------

a bratu wziałem S3 wiec mam porównanie obu telefonów jednoczesnie

wygląda na to, ze wsiakłem w jabłko.... serio

najgorsze, że zaraz po zakupie siedzialem w necie i szukałem ipada
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Ja na razie poczekam z zakupem iPhone 5 bo mało dostępność no i... trzeba mieć za co kupić bo w abonamencie nie wiem czy mi się opłaca :)

iPad'a 3 akurat mam już od premiery bo jako tablet mi się przydaje do prostych i szybkich rzeczy.

Co do wytrzymałości telefonu na baterii to pewnie go używasz dosyć w tym czasie - ja mam jeszcze HTC Desire HD z całkowicie nową baterią i do tego większą pojemnością a i tak pada po dniu leżenia i nic nie robienia.
          Last edited by .3lite; 05.10.2012, 22:39.

Skomentuj

Szlag by mnie trafił jakbym każdego dnia musiał telefon ładować :thumbdn: Smartphona szybko nie nabędę...
            marcinsywala.pl
            Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

jak ktoś dużo gada (mam bez ograniczeń więc mogę dzwonic ile wlezie)
              i siedzie non stop w intenecie (duzy pakiet)
              wiec tu mam problem :)

ale i tak OS5 sprawdzał sie duzo lepiej pod wzgledem wykorzystania baterii

OS6 to zzzzzzuuuuuuuooooo.....
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Do iOS6 nie uaktualniałbym gdyby nie był gotowy untethered jailbreak dlatego iPad'a mam na iOS 5.1.1

Skomentuj

Zamieszczone przez .3lite Zobacz posta
                  Do iOS6 nie uaktualniałbym gdyby nie był gotowy untethered jailbreak dlatego iPad'a mam na iOS 5.1.1
                  jest jest
                  sprawdzone
                  Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

No to przynajmniej na telefonie będzie, ta wersja systemu mi odpowiada na tablecie :P

Skomentuj

Ale jest kilka ciekawych nowych opcji
                      Zdjęcia panorama, zdjęcia Hd, nawigacja po tom tom
                      Ale poprzednia mapa po Google była lepsza, zdecydowanie lepiej wyszukiwala
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie posiada ktoś Samsung Galaxy Note, lada dzien nowa umowa a potrzebuje nie tylko telefonu a cos bardziej do internetu itp...spora przekatną

Skomentuj

Zamieszczone przez pawel1304 Zobacz posta
                          Przy obecnej cenie to jeden z najlepszych smartfonów Jedyny minus to plastikowa, cienka obudowa, sprawia wrażenie bardzo delikatnego, chociaż jest całkiem wytrzymały. Jak ci nie przeszkadzają jego rozmiary to śmiało kupuj. Będziesz zadowolony.
                          Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                          Csbiczek:
                          Ja go mam od roku i jest jak najbardziej ok.
                          Najlepszy smart jakiego do tej pory posiadałem.
                          No to kupiłem, już do mnie jedzie, zobaczymy czy uda mi się przesiąść na dotyk itp(do tej pory przez 3 lata e71 a przed nimi starsi bracia i inne nokie bez dotykow i innych cudów)

Skomentuj

csbiczek, a jak wspominasz E71? Dobrze współpracuje z gmailem? Oprogramowanie jest w miarę bogate, czy ubogie?

Skomentuj

Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                              csbiczek, a jak wspominasz E71?
                              Ogólnie z baterii jestem bardzo zadowolony, prawie 3 lata go mam i potrafi nawet ponad tydzien jeszcze wytrzymac.
                              Zamieszczone przez cudny90 Zobacz posta
                              Dobrze współpracuje z gmailem? Oprogramowanie jest w miarę bogate, czy ubogie?
                              Tu Ci nie powiem zbyt wiele bo jeśli już czegoś używałem to gmaila na wifi i nic poza tym:) Sam gmail w ten sposob chodzil mi ok. Wiecej z oprogramowaniem sie nie bawilem bo weny nie mialem ani nie czulem jako takiej potrzeby Z navigacji jeszcze pare razy korzystalem(garmina mialem wgranego) i gdyby nie stare mapy to bylo by nawet ok

Skomentuj

Zamieszczone przez Krystian Markow Zobacz posta
                                Panowie posiada ktoś Samsung Galaxy Note, lada dzien nowa umowa a potrzebuje nie tylko telefonu a cos bardziej do internetu itp...spora przekatną
                                Ja mam od ponad roku i nie narzekam. Kilka dni zabaw na oryginalnym sofcie aby poznać androida(mój pierwszy smartfon), potem kolejne kilka dni aby nauczyć się podstaw- jak zrootować, zmieniać romy, itp. - i gotowe. Osobiście polecam romy ze zmienionym dpi/ krótko mówiąc zamiast wielkich ikon i widżetów masz małe tak jak na kompie.
                                Jedyny minus to bateria. Jak go używasz często to ładujesz codziennie, jak tylko do rozmów i pierdołków to co dwa dni. Też go kupiłem ze względu na duży ekran- głównie do czytania pdfów i stron w necie. Teraz mam go cały czas przy sobie i mam w nim wszystko co potrzeba/ profesjonalny aparat, kamerę hd, muze, nawigacje, gazety, gry, używam jako pilota, odtwarzacz muzy i video z serwera w domu, itd. Jednym słowem ideał gdyby nie ta bateria ... choć czasem zdarzy się ,że się zatnie od takiej ilości aplikacji i widżetów. Moja żona narzeka, że jestem jak Al Bundy gdy szedł do kibla z gazetą... ja to robię z telefonem i mogę tam siedzieć godzinami na necie

Skomentuj

bo z tego co jest mi oferowane to chyba wybiore Galaxy Note lub SII, a jak Ci sie sprawdza jako codzienny telefon dają rade te wymiary:)

Skomentuj

Mam obydwa w domu. Żona ma SII i jak go biorę do ręki, to jest jak zabawka w porównaniu z note, ale za to bardziej poręczny bo idealnie mieści się w dłoni ( i to jest jego plus). Co do wymiarów note, to trochę przeszkadza w kieszeni jak się nosi wąskie spodnie, między innymi gdy się chce przyklęknąć, ale ogólnie jest ok. Jak do rozmów i ogólnego stosowania to też jest spoko. Kwestia przyzwyczajenia obsługi jedną ręką ale do tego potrzebujesz pokrowiec bo bez niego może ci się wyślizgnąć z ręki. Jak miałbym drugi raz wybierać to brałbym note, i do tego lepszy procek/ mozesz wgrać kernel i mieć ustawiony procek na 2x 1,6ghz albo samemu ustawiasz nawet na więcej.

Skomentuj

U mnie w domu ta sama konfiguracja -- ja mam Note, żona S2 i wszyscy są zadowoleni :-)

Wysyłane z mojego GT-N7000 za pomocą Tapatalk 2

Skomentuj

Dzieki Chłopy za podpowiedzi Wybieram Note, to tez moj pierwszy smartfon w kieszeni sie zmiesci sporo luzu nauka pewnie troche zajmie

---------- Post dodany o 18:22 ---------- Poprzedni post o 18:34 ----------

Hmm pozostaje jeszcze do wyboru Note II :)

Skomentuj

czy narzekalem juz jak GLUPIM pomyslem jest kupienie w PLAY telefonu dla nawigacji?
                                          jak mnie to wkurza jak musze gdzies trafic a mi nawigacja nie dziala bo jestem w roamingu miedzysieciowym! :angry:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X