Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

cała problematykę masz opisana na forum bez kabli
    mam modem zte mf821 w routerze ml3020 tp-link
    lte zapiernicza za 30zł na miesiac bez ograniczeń ale ja mieszkam w wiosce z tramwajami

Skomentuj

Zamieszczone przez ejanek Zobacz posta
      cała problematykę masz opisana na forum bez kabli
      mam modem zte mf821 w routerze ml3020 tp-link
      lte zapiernicza za 30zł na miesiac bez ograniczeń ale ja mieszkam w wiosce z tramwajami
      Podasz linka? Mieszkam w centrum miasta, a dostęp mam tylko do Neostrady i Netii i max 7mbps, za 30zł chętnie zmieniłbym na szybszy internet bez limitów :)

Skomentuj

oferta play w prepaid musisz mieć aktywne konto i 30zł na koncie oraz modem lte i być w zasiegu
        w praktyce ładuje co miesiac 30zł i mam lte bez ograniczeń
        w regulaminie do końca roku pisze ale pewnie coś wymyśla
        modem kupiłem za 100 a router za 50 na olx
        nie podpisuje lojalki co mnie najbardziej cieszy
        to tyle
        acha te 30 złoty nie przepada tylko sie kumuluje juz sie uzbierało ze 120zł tylko nie mam co z nimi zrobić

Skomentuj

Pawel jak chcesz podlaczyc anteny pod router to trzeba modemo-router huawei b593-s22 pod tp linka podlaczasz modem w gniazdo usb a dopiero antene w modem ,antenki w routere sa od fifirifi

Skomentuj

Doładowanie do play, na internet Lte na kartę najlepiej kupić takie za 50 zł bo przedłuża nam konto na 100 dni. Poza tym są na allegro ostatnio bony rabatowe 20zł i za takie doładowanie zapłacimy 30 zł. Łatwo sobie policzyć koszt internetu na miesiąc. Trzeba tylko pamiętać o aktywacji Lte co 30 dni.

Skomentuj

Zamieszczone przez rumunn95 Zobacz posta
              Pawel jak chcesz podlaczyc anteny pod router to trzeba modemo-router huawei b593-s22 pod tp linka podlaczasz modem w gniazdo usb a dopiero antene w modem ,antenki w routere sa od fifirifi
              dlatego sie dziwilem

w tym miesiacu juz nie dam rady nic kupic. trzeba czekac do kolejnej wyplaty

Skomentuj

od jakiegos czasu przegladam chinskie sklepy w poszukiwaniu ciekawych obiektow do zakupu...
                przypadkiem pomyslalem zeby tez zobaczyc te modemy
                http://www.ebay.com/sch/i.html?_from...e3276&_sacat=0
                60-80zl i mam nowke!
                ktos mi poze potwierdzic czy to poprawne modele?
                http://www.ebay.com/itm/Unlock-Huawe...item35d83e3525 np ten?

juz wiem ze sie nie nadaje. potrzebuje takiego co dziala na 1800mHz

Skomentuj

Pawel kup jakas uzywke, ale z naszych sieci, moim zdaniem te chinskie to za duze ryzyko, nawet jak kupisz 1800, nie masz gwarancji, ze bedzie to poprawnie dzialac.

Skomentuj

chodzi o to ze nie mam na to funduszy
                    pomyslalem ze moze kupie nowke bo mam jeszcze karte kredytowa... ale cena w sklepie jest lekko przesadzona :lol:

wiec zostaje mi jedynie czekac :(

Skomentuj

pawel czekaj na okazje te modemy mozna wyrwac naprawde w spoko cenie ja swoj kupilem za 140 z przesylka z dystrybucji plusa i grarancja

Skomentuj

to wklejajcie mi linki z okazjami
                        ja jade na aero i czasami ciezko przegladac allegro :/

Skomentuj

ejanek dzięki za info. Powiedz jeszcze jak z realnymi prędkościami?

Przedwczoraj kończył mi się okres rozliczeniowy w abonamencie (Orange dla firm) więc wymyśliłem sobie że jeden dzień przepękam bez internetu w telefonie w razie problemu i sprawdzę ten LTE bez limitu. Pakiet internetu mam 3 GB więc szybciutko się skończył. Przy 80% wykorzystania pakietu sms, potem sms przy 100%. Po przekroczeniu wyłączyłem tel włączyłem i jazda dalej. W jeden dzień wyciągnąłem z 40-50 GB.. żadnego limitu nie zanotowałem. Średnia prędkość przy speedtest pobieranie 15-20 mbps (niezły rozrzut...) wysyłanie 10 mbps (stabilniej) ping 30 ms (aczkolwiek czasem gram w WOT i tam średnią pokazuję 150ms... ) Dodam że net udostępniany przez WiFi z Lumia 925 a zasięg przy oknie 4-5 kresek (Poznań-os. Batorego).

Skomentuj

no to ladnie
                            ja od dawna nie gralem w WOT z powodu netu przez tel :(

Skomentuj

speed test tak powiedział przed chwilą
                              latency 51ms
                              down 9.6Mbps
                              uplo 18Mbps
                              niewiem czy to dużo czy mało mi styka

Skomentuj

Czy ktos posiadajacy telefon nokia, moglby sprawdzic czy jest dostep do map nawigacji? Cos nie moge sie polaczyc.
                                Last edited by Pogromca mitow; 05.11.2014, 20:13.

Skomentuj

PM chodzi Ci o Lumię? Czy o coś starszego? U mnie na L720 nawigacja śmiga bez problemów.
                                  Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                                  Grado SR125i

Skomentuj

Ma ktoś może jakieś doświadczenie z LG G2 Mini? Jeśli tak, prosiłbym o jakaś opinię
                                    marcinsywala.pl
                                    Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      Czy ktos posiadajacy telefon nokia, moglby sprawdzic czy jest dostep do map nawigacji? Cos nie moge sie polaczyc.
                                      L925 mapy dostępne, aktualizacja map też ok. Nokia N8 to samo, wszystko ok.

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                                        Ma ktoś może jakieś doświadczenie z LG G2 Mini? Jeśli tak, prosiłbym o jakaś opinię
                                        Kupilem ten telefon w polowie pazdziernika w abonamencie. Jak dla mnie super sprawa. Ten android kitkat jest naprawde spoko i telefonik smiga az milo.
                                        Nie na temat...
                                        Jak chcesz to mozesz sobie posprawdzac na AS :)
                                        Last edited by Jimy-Adi; 06.11.2014, 14:15.

Skomentuj

Dzięki Jimy-Adi za odpowiedź! Mógłbyś mi powiedzieć ile Ci bateria trzyma?
                                          Niestety na AS w tym roku się nie wybiorę z powodów rodzinnych
                                          marcinsywala.pl
                                          Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Czaruję...
                                          X