Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

ktory telefon?

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
    Smartphone SAMSUNG Galaxy J3
    Smartphone LENOVO K6 Power 16 GB
    Smartphone SAMSUNG XCover 4
    Żadne z powyższych, a już na pewno nie szajsung.
    Również polecam Xiaomi - w tej cenie kupisz model 4x z pamięcią 3/32GB w Polsce lub 4/64GB np. na Gearbescie.
    Ewentualnie Xiaomi Note 4 z pamięcią 4/64GB, ale to już 5.5" a widzę, że chyba w 5" celujesz.

Skomentuj

Samsung A5 2017. Żadne chińskie wynalazki z serwisem za 3 miesiące albo wcale
      https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Niestety muszę wybrać coś z tej trójki😞

Skomentuj

A to co innego. Sytuacja nie ciekawa.
          https://www.olx.pl/oferta/volkswagen-passat-b5-1-6-kombi-1999-nie-dla-januszy-CID5-IDtJbaJ.html

Skomentuj

Zamieszczone przez Penetrator Zobacz posta
            Żadne chińskie wynalazki z serwisem za 3 miesiące albo wcale
            Miales chociaz jednego, ze takie bzdury piszesz?
            Prawda jest taka, ze jak ktos dba to ma.
            No z wyjatkiem samsunga, ktory sie psuje sam z siebie.
            Mam 2 przyklady z ostatnich dwoch tygodni od znajomych, jeden to wlasnie A5, ktoremu bateria spuchla, ze az obudowa sie rozeszla, a drugi to S7, ktory przestal dzialac tak po prostu, bez zalania, upadku itp.
            Mam zle doswiadczenia z samsungiem jezeli chodzi o pralke do prania, ktora biegala po calej lazience i zadne poziomowanie i serwis nie byl w stanie temu zaradzic. Dekoder tv cyfrowej samsunga, ktory byl w naprawie 3 razy w ciagu dwoch lat i ta trzecia naprawa okazala sie juz niemozliwa. Monitor, ktory zepsul sie 3 dni przed koncem gwarancji, a pozniej wytrzymal po naprawie 3 miesiace.
            Moja konkluzja jest taka: wez Lenovo, byle nie badziewnego samsunga.
            Last edited by piotreq123; 13.11.2017, 21:01.

Skomentuj

Samsungi są dość bezpiecznym wyborem... Albo masz pecha albo jak dbasz tak masz.
              Bierz j3
              <iframe width="400" height="435" src="https://zrzutka.pl/u3nedj/widget/2" frameborder="0" scrolling="no"></iframe>

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
                wez Lenovo
                Bym wział, ale dla najgorszego wroga.

Miales chociaz jednego, ze takie bzdury piszesz?
                Boże chroń.

No z wyjatkiem samsunga, ktory sie psuje sam z siebie.
                Chyba Tobie. Na podstawie kilku egzemplarzy wyciagasz wnioski na setki mln sztuk. Jest takie coś jak statystyka.
                Tak samo jak Janusze-właściciele passatów którym sie nie psują i palą 3 litry.

Prawda jest taka, ze jak ktos dba to ma.
                Taa... wyświechtane powiedzonko nie mające nic wspólnego z rzeczywistością. A co mam go pucować pasta TEMPO i poprawiać luty na BGA?

Skomentuj

Nie na temat...
                  Boże chroń.
                  Bawią mnie opinie ludzi na temat produktu, którego nigdy nie mieli w rękach, ale i tak wiedzą lepiej.

Na podstawie kilku egzemplarzy wyciagasz wnioski na setki mln sztuk. Jest takie coś jak statystyka.
                  Wnioski wyciągam na podstawie sprzętu, który miałem okazję użytkować lub wiem w jaki sposób i u kogo był użytkowany.
                  Te kilka egzemplarzy wystarczy mi w zupełności, żeby wyrobić sobie zdanie na temat marki.
                  Statystyka jest taka, że praktycznie 95% produktów samsunga, które przeszły przez moje ręce się uszkodziło.
                  Dla mnie to wystarczający powód, żeby tę markę omijać szerokim łukiem.
                  Last edited by piotreq123; 14.11.2017, 06:39.

Skomentuj

Ja i dwie osoby w moje rodzinie mieliśmy od Galaxy s2 wszystkie po kolei, w sumie 24 telefony. Nigdy nie mieliśmy problemów, wystarczy dbać.

Skomentuj

Jako bezpieczny wybór androida tez wybrał bym samsunga, zwłaszcza szukając pełnej wersji nie kastrata.
                      Taki s7, s8 to w sam raz telefon do pracy.

Co do monitorów samsung, to mamy ich w pracy sporo, padł jeden. Taki szrocik za 600zł, po chyba 4 latach.
                      Znacznie więcej puściłem do złomowani iiyam, które niby są takie dobre.
                      Dużo sprzętu samsunga widziałem, klimy, agd, rtv, PC, jak każdy dzieli się na dobre i drogie, oraz budżet bo na tym też się robi kasę.

Acer stał się jednym z czołowych producentów sprzętu PC, nie dla tego że jest dobry, tylko tanio robił mocen lapki.

Skomentuj

Mam Samsunga A5 z 2016r. Telefon spisuje się bardzo dobrze, wystarczająco szybki do codziennych rzeczy. Dobry aparat fotograficzny, bateria też w miarę ok trzyma. Po upływie 1,5 roku wszystko działa jak trzeba. Jak dla mnie telefon idealny.

Żona kupowała razem ze mną A3 , też bardzo fajny telefon. dzięki mniejszemu ekranowi jest bardzo poręczny. Obecny A3 jest jeszcze ciekawszy bo dostał bebechy od A5 z 2016r.
                        Niestety jej A3 szybko uległ awarii, gdzieś po 2-3 miesiącach telefon umarł. Wieczorem działał przy podłączaniu do ładowania a rano już nie. Jednak sprawy gwarancyjne przebiegły bez problemów.

Skomentuj

Zamieszczone przez gokar83 Zobacz posta
                          Bierz j3
                          A dlaczego nie XCover, wydaje się że ma trochę lepsze parametry i nowszy soft. Generalnie reszta parametrów identyczna.

Skomentuj

No z wyjatkiem samsunga, ktory sie psuje sam z siebie..
                            Tu się raczej nie zgodzę. Miałem S2, używałem dwa lata i gdyby nie to, że kilka razy zaliczył glebę i w końcu się poddał, działałby pewnie dalej. Aktualnie mam S4, już czwarty rok używam i działa bezproblemowo. Bateria cały czas fabryczna i trzyma nie gorzej niż w dniu zakupu.

Co do S8. Miałem przez chwilę w rękach i raczej bym nie kupił. Może trafiłem na felerny model, może trzeba jakoś dodatkowo ekran kalibrować, ale miałem problemy z obsługą w pobliżu bocznych krawędzi, tam gdzie są te zagięcia ekranu. Musiałem kilka razy klikać, żeby coś zadziałało. Trochę przekombinowany jak dla mnie.

Skomentuj

Co Wy tam wiecie o telefonach. Ja dalej uzywam lumii...

Skomentuj

Zamieszczone przez czarodziej Zobacz posta
                                Tu się raczej nie zgodzę. Miałem S2, używałem dwa lata i gdyby nie to, że kilka razy zaliczył glebę i w końcu się poddał, działałby pewnie dalej. Aktualnie mam S4, już czwarty rok używam i działa bezproblemowo. Bateria cały czas fabryczna i trzyma nie gorzej niż w dniu zakupu.

Co do S8. Miałem przez chwilę w rękach i raczej bym nie kupił. Może trafiłem na felerny model, może trzeba jakoś dodatkowo ekran kalibrować, ale miałem problemy z obsługą w pobliżu bocznych krawędzi, tam gdzie są te zagięcia ekranu. Musiałem kilka razy klikać, żeby coś zadziałało. Trochę przekombinowany jak dla mnie.
                                Może masz za grube palce u mnie śmiga aż miło

Skomentuj

4 lata bez zużycia baterii albo z przyrostem pojemności :lol: btw, zainstaluj na tym s4 oreo wypuszczone przez samsunga to pogadamy na temat żywotności

Skomentuj

Wymieniłem parę przykładów sprzętu samsunga, dzięki którym mam o nim zdanie, jakie mam i spodziewałem się kontrataku ze względu na dużą popularność tej marki
                                    Jest mnóstwo ludzi, którzy używają telefonów po dobrych kilka lat i starcza im to co mają.
                                    Nie gonią za nowinkami, nie aktualizują softu, mało ich interesuje czy telefon ma Androida 2.3 czy 7.1.
                                    Działa, dzwoni, wysyła smsy, czasem fotkę pstryknie i jest git.
                                    Niedawno widziałem gościa ze starą nokią 3310 i mówił, że dopóki będzie działać to będzie jej używał :cool:
                                    Podobnie jest z samochodami, podobnie jest również z AUDIO

A wracając do pytania kolegi Marios - pomijając już sprawę marki - najlepiej jeśli chodzi o parametry wypada jednak Lenovo:
                                    - procek 8-rdzeniowy
                                    - bateria 4000mAh
                                    - wyświetlacz FullHD
                                    - czytnik linii papilarnych - bardzo wygodna rzecz
                                    To rzeczy, na które zwracał bym uwagę.
                                    Pozostaje jeszcze jakość wykonania i spasowania obudowy, bo nie ma nic bardziej wkurzającego niż trzeszczące plastiki podczas rozmowy

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                      Co Wy tam wiecie o telefonach. Ja dalej uzywam lumii...
                                      Nie ma co się śmiać, ja też. Ogarniam na nim wszystkie firmowe tematy, prywatne i jeszcze moderują forum bez najmniejszego problemu. Niestety czas Windows Phone dobiega końca, trzeba się nauczyć czegoś nowego😃
                                      Biorą pod uwagę te trzy, za Samsungiem na pewno przemawia szybkość serwisu, zakładają że się popsuje.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Co do lenovo, na pewno Piotreq ma rację, sprzęt parametrowo lepszy. Coś tam wybiorę.
                                      Dzięki wszystkim za pomoc.

Skomentuj

jak z windows phone to tylko ios. w androidzie będziecie zniesmaczeni ilością śmieci, syfu i koniecznością wykonywania factory resetu regularnie, żeby działał tak szybko jak na początku(WP i iOS tego problemu nie mają). a ios działa na podobnej zasadzie co wp - zamknięta platforma sprzętowo i programowo...

Skomentuj

Zamieszczone przez siewcu Zobacz posta
                                          w androidzie będziecie zniesmaczeni ilością śmieci, syfu i koniecznością wykonywania factory resetu regularnie, żeby działał tak szybko jak na początku
                                          Hmm powiedz mi kiedy to zrobić bo już dwa lata śmigam na androidzie i Samsungu i nic nie musze resetować do fabryki...

Skomentuj

Czaruję...
                                          X