UWAGA UWAGA! projekt "holandia" rusza....Mam teraz bardzo ważną informację: ZACZYNAM ZBIERAĆ PIENIĄŻKI NA ZAMÓWIENIE. Teraz Wam wszystko dokładnie opiszę i proszę uważać :
1. SPRAWA CEN GŁOŚNIKÓW
Ceny głośników znajdują sie tu,w tym wątku.Ceny te jak wszyscy wiemy są w EURO.Wiemy też że kurs euro jest lekko zmienny,i w dniu zamówienia może wyjśc lekko wiecej,lekko mniej.Moja propozycja jest taka,aby przyjąć że kurs wynosi 4,2 zł - tak,wiem że to więcej nieco,ale juz pisze o co mi chodzi.Jak wspomniałem,kurs w dniu zamówienia niewiadomo jaki będzie,toteż przyjmuję z zapasem kurs 4,2 zł.Dokładnie się rozliczymy jak przyjdzie paczka (przelewy w banku mam gratisowe,toteż niebedę musiał płacic za każdy przelew do kogoś z Was np te 3zł).Czyli WSZYSTKIE CENY które są tu podane w euro przeliczamy na naszą walutę przyjmując że 1 EURO = 4,2 zł .W ten oto sposób otzymamy cenę głośnika w złotówkach.Po dokonaniu przeliczenia do ceny głośnika,jakiegoś artykułu czy czegokolwiek co bedzie zamawiać,dodajemy 19% . Po dodaniu 19% od tej ceny co wyjdzie odejmujemy 5%.Oto przykład jak podliczyć cenę np. 3 sztuk Scan speak D2010/8513-00 . Głośnik kosztuje 40.07 EURO. Więc cena 1 sztuki wynosi : 40,07 euro * 4,2 zl = 168,294 zł . Do tej ceny dodajemy 19% VATU ,czyli 168,294 zł + 19% VAT = 200,26986 zł i od 200,26986 zł odejmujemy 5% co daje 190,13493zl. Ponieważ chcemy 3 sztuki więc 190,13493zl * 3 sztuki mamy 570,40479 zł.Ponieważ niemamy u nas tysięcznych części 1 grosza :P więc cene zaokrąglamy do dwóch miejsc po przecinku 570,41 zł.
2.SPRAWA KOSZTÓW TRANSPORU,PRZELEWU W BANKU
paczka do 30 kg kosztuje sobie 50 euro,czyli 50 euro * 4,2 zł daje 210zl . Przelew w banku śląskim wynosi ponoć 50zł (pytałem sie i tyle babka mówiła).Zamówienie planuje na koniec stycznia,jak bede widział że juz przy koncu stycznia nie ma chętnych,zamówienie bedzie wcześniej.Tym samym ciężko jest ustalić liczbę osób,a tym samym koszt wysyłki i przelewu.Toteż bedę zbierał pieniążki także z zapasem.Zakładam że 4 osoby będą na 100% (a będą napewno),więc cena przesyłki to 210zl na 4 osoby daje 52,5 zł.Wiadomo,osób może być wiecej,mniej,ktoś może dojść tuż przed zamówienie,czy też zrezygnować - różnie to bywa,więc ciężko określić cenę przesyłki,przelewu!.Toteż proponuje zrzutke po te 52,5 zł KAŻDA osoba,była by to opłata za PRZESYŁKĘ.Przelew w banku wedle słów pani za ladą wynosi 50zł,tu proponuję zrzutkę po 15zł .Rozliczę się z Wami po tym jak paczka przyjdzie, wtedy oddam każdemy tyle ile powinno wyjść biorąc pod uwagę kurs euro,ilość osób.Mam nadzieje że rozumiecie o co mi chodzi,szczerze powiedziawszy nie widzę innego rozwiązania,musi jakis lekki zapas pieniędzy być,nieprawdaż? Czyli weźmy pod uwagę tego scan speaka,obliczylismy cene 3 sztuk :570,41 zł,do tej ceny dodajemy 52,5zł oraz 15zł co daje 637,91 zł. Tak powinno wyglądać prawidłowe podliczenie.
3. PODLICZYŁEM ,I CO DALEJ?
Wyliczoną sumę należy wpłacić na moje konto,można dać mi osobiście w Pawłowicach,w Krakowie (niżej podam dokładne dane).W tytule przelewu MUSI znaleść się nick z forum,oraz to co zamawiacie,oprócz tego PROSZĘ WYSŁAĆ DO MNIE MAILA,gdzie napiszecie mi dokładne swoje dane tj. gdzie mieszkacie,nr telefonu,nr gg.W tym mailu MUSI być napisane co dokładnie zamawiacie i MUSI w tym mailu być podliczenie kosztów (proszę rozpisac,np cena głosnika plus te 19% itd....).Jeśli dojdzie do mnie jakiś przelew a nie dostane maila to ZWRACAM PIENIĄDZE ! Po dokonaniu,lub przed dokonaniem przelewu MUSI DO MNIE DOJŚĆ MAIL z danymi Waszymi,z tym co chcecie zamówić,z podliczeniem! Pocztę oglądam bardzo często,więc spodziewajcie sie odpowiedzi góra po 1 dniu,jeśli odpowiedź po tym czasie nie doszła proszę napisać TU na forum! Bardzo proszę o uszanowanie tego,ponieważ niedojdzie do bałaganu.
4. A KIEDY TO ZAMÓWIENIE ???
jak wspominałem,końcem stycznia. Jeśli juz pod koniec niebedzie chętnych,zamówienie zostanie złożone wcześniej, o czym bede tu na forum informował
5. BOŻE KOCHANY,ALE JA NIE MAM PIENIĘDZY......
niemartw się,końcem lutego,może troszkę później,zależnie jeszcze od ilości chętnych (min.2 osoby) bedzie kolejne zamówienie. A obiecuję że bedą one min. 4 razy w roku - PRECZ Z AKUSTYKIEM!
6. NIC Z TEGO NIEROZUMIEM
pisz na maila,dzwoń,przyjdź do mnie,pisz na gg
7. OTO MOJE DANE
Podaje Wam teraz moje dane,wraz z numerem konta na które można wpłacać pieniążki. Wpłaty można dokonywać już teraz !!!
można mnie złapać w krakowie w okolicach AGH,w takim wypadku proszę o kontakt.
8. JAK PRZYJDZIE PACZKA ....
..to bedzie super :) . Głośniki bedzie można odebrać osobiście,lub bedę wysyłał pocztą,szczególy bede ustalał indywidualnie i ogólnikowo na forum po tym jak paczka dojdzie.
Już o tym myslelismy ale z kąd wziąc wage glosnikow bo opakowanie jakos by sie policzylo. Na d-s-t nie ma takich dancyh chyba zeby w holandi powazyli to co trzeba tylko ciekawe czy sie zgodza?
osobiscie nie zamawialem glosnikow od Rolpha a;e mialelm z nim kontakt mailowy
razem z kilkoma znajomymi z forum lukar zamawialismy glosniki do proac
bylo nas kolo 12
dostalismy nastepujace rabaty
5% za przedplate
10% za zakupk powyzej 10 szt
nie bylo zadnych problemow glosnii przyszly poparowane z jedenj serii transport z holandi trwal jakis 5 dni max potem po polsce spedycja jakas i glosniki w domu
ja zamawialem kpl do proac i wyszlo to jakies 260 euro wszystko
u nas sprawawa podzilu kosztow byla dos prosta wszyscy praktycznie zammawialismy to samo wiec koszta transportu podzielono sprawiedliwie
polecam audiocomponents
gipsy2 jak by co to ja tez jestem chetny wstepnie na zamowienie ale narazie jeszcze nie mam sprecyzowane co potrzbuje glosniki na monitorki i na centralny co do wyboru to potrzebowal bym malej twojej pomocy
Hej.
Tez jestem zainteresowany kupnem glosniczkow ale to moze w okolicach sierpnia jak beda kolejne zamowienia (a pewnie beda).
A teraz chcialem tylko napisac odnosnie podzialu kosztow przesylki. Tez uwazam ze nalezy dzielic wedlug masy i nie sadze zeby to bylo trudne. Masy kartonow mozna pominac wiec wystarczy wyliczyc kazdemu ile waza jego glosniki (masy scan-speak'ow sa np. tutaj http://www.d-s-t.com/scs/) a potem policzyc stosunek masy jednego zamowienia do wszystkich glosnikow i juz...
No bo niby czemu ktos kto zamawia np 15 Kg glosnikow i zajmuje polowe paczki ma placic tyle co kazdy inny.
siemka
na razie nie wiem czy bym cos bral... zobacze jak bedzie z kasa ;] ale proponuje zobaczyc ceny przelewow w multibanku... mam tam konto i jak robie przelewy z netu to sa za darmo, nie jestem pewien czy za granice tez ale mozna by sprawdzic ;] http://multibank.pl/oplaty/index.jht...0YJ1QFIAJNSFEQ
^wyglada ze by bylo za free;]
pozdrawiam
hmm...tak czytam i myślę....z tą wagą nie ma tak łaps,ale zwróćcie uwagę że będziecie się kłócić o jakieś 8zl czy 10zl...warto? Można sie umówić,aby Ci co np biorą głośniki do suba zapłacili kapke więcej,albo Ci co biorą dużą ilość głośników (choćby ja...) . Wszelkie przelewy zagraniczne nie mogą być przeprowadzane z konta internetowego na zagraniczne (chyba że ktoś ma jakieś referencyjne konto).Taka operacja musi być zrealizowana "przy kasie" aby dokonać formalności.Wątpie też w cene 1 zl za transfer kasy za granicę ,coś musiało Ci się popyrtać ...a może nie? niewiem :)
a mnie interesuje ceny takich glosnikow (wczesniej ich nie widzialem)
Peerless CSC-176
Peerless CSC 145
Peerless CSX 176
Peerless DT 100
Mozecie sie dowiedziec o ich ceny?
[ Dodano: 2005-01-02, 11:31 ]
ok dt100 jest przegapiłem ale pozostale? czy sa w ogóle dostepne?
Gipsy - czytałem wątek http://www.audiostereo.pl/forum_wpis...mat=3121&p=2#k i niestety wynika z niego, że przesyłka będzie kosztować 59,5 Euro z Vatem -
cytat:
"the transportcosts will be Euro 50,- (+tax), so the total amount will be:
(2*40.07 + 2*86.41 + 50.00) * 1.19 = Euro 360.52 for CC-payment,
or -5% makes Euro 342.49 for payment in advance.
Because Poland is part of the EC, you don't have to pay any additional
taxes or charges in Poland.
A ja niestety muszę się wycofać.Żony wujek siedzi w raichu od paru lat i dziś się z nim zgadałem.Przywiezie mi co będe chciał w podobnych cenach(bez transportu) bo często do polski przyjeżdża.No i temat audio też mu nie obcy.Revelatorki bede miał w połowie lutego,chyba że jeszcze coś wymyśle.
PZDR
mozna sie dołączyć? myślę o SLSie i jakichś głośniczkach na małe monitorki - gwizdki pewnie vifa, tylko które? a wogóle, to proszę mi coś polecić:)))))
Skomentuj