Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil wraca do gry :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

http://www.skleptonsil.pl/128286/konto/login

DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

Nowa strona jest, pewnie zaraz coś zrobią.

Skomentuj

http://www.skleptonsil.pl/209989/ton...niki-montazowe

I cały czas jest GDN 17/100

http://www.skleptonsil.pl/210405/gdn-17-100-8-ohm
        Last edited by toopcool; 27.04.2014, 10:07.

Skomentuj

A co z tymi?

http://agdlab.pl/aktualnosci/Unitra-reaktywacja,4142

Skomentuj

te czerwone słuchawki to mój ojciec ma :)
            w oryginale
            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez UNITRA
              SD-20 (ich obudowę częściowo wykonano z prawdziwego drewna, które ma „zmiękczyć” dźwięk) oraz prostszy SD-10, który stylistycznie nawiązuje do... pigułek z antybiotykami.

Druga kategoria produktów, które dziś zadebiutowały, to wieszaki do telewizorów. Tu modeli jest aż siedem. Wszystkie otrzymały sympatyczne nazwy, będące męskimi imionami, które pochodzą z kultowych filmów z czasów PRL – Ryszard, Roman, Kazimierz, Zdzisław, Wacław, Stanisław i Andrzej.

wisienka na torcie – wzmacniacz lampowy Unitra Edward (...) sprzęt wyceniono na... 10 tys. złotych.
              Wisienką na torcie jest to że nowe dziecko Unitry jest łudząco podobne, wręcz identyczne jeśli nie liczyć frontu (który w unitrze jest jakąś pomyłką) ze wzmacniaczem Phonograph60 -->Link<-- Który to kosztuje 8.5tyś złotych. Za 1.5K PLN dopłaty dostajemy front znaleziony chyba na złomie.

Polecam obejrzeć fotki, zwłaszcza terminale głośnikowe we wzmacniaczu za 10K PLN :)

Ciekawi mnie kto i w jakim momencie uznał że coś takiego musi się udać :) Absurd goni absurd... To naprawdę musi być ciekawy człowiek :)

Skomentuj

słuchawek bym posłuchał :)

Nominalna impedancja obciążenia: 4W, 8W lub 16W
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                  słuchawek bym posłuchał
                  Tych z pigułkami? A tak na serio to te SN-50 wyglądają ciekawie, pytanie jak graja :)

Skomentuj

Biere te piguły.

Skomentuj

a to gratis do słuchawek?
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Te czerwone słuchawki też mój ojciec miał w latach 80-tych, uległy biodegradacji :)
                        Ciekawe, czy to faktycznie te same przetworniki. Już nawet nie pamiętam, jak grały.
                        Wzmak, jak to Williamson -- oczywiście, że musiała być kopia.

Skomentuj

napisali, ze design ten sam
                          ma swój urok

kupiłbym te małe
                          z samej ciekawości
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Z sentymenty tez bym zakupil, ale niestety smierdzi mi to tanim chinczykiem (obym sie mylil)

Skomentuj

Zamieszczone przez melisław Zobacz posta
                              Wisienką na torcie jest to że nowe dziecko Unitry jest łudząco podobne, wręcz identyczne jeśli nie liczyć frontu (który w unitrze jest jakąś pomyłką) ze wzmacniaczem Phonograph60
                              To już potwierdzone u autora, bo właściciel firmy Phonograph był na tej konferencji za stolikiem Unitry.

Skomentuj

Mnie interesują te duże słuchawy, chętnie bym ich posłuchał. Większość obecnych słuchawek jakie miałem okazję przetestować grało beznadziejnie ciekaw jestem jakby na tym polu wypadła unitra. A tymi pchełkami bym się nie wzniecał bo to może nie być rodzima produkcja a jakiś przeszczep chińszczyzny z logiem unitry. Zresztą z co do tych dużych to tez mam obawy, że tak może być.

Skomentuj

miałem kiedyś takie czerwone unitry.
                                  audiofil nie lubi plików i DSP nie chcąc wiedzieć że w studiu cały czas używa się DSP i nagrywa się najpierw do plików 24 bit ...
                                  http://www.rane.com/note160.html
                                  Amethyst Trinnov Audio

Skomentuj

Żadna reaktywacja - artykuł to jest jeden wielki gniot .
                                    O marce Unitra słyszał chyba każdy Polak. Ci nieco starsi, nazwijmy ich „pokoleniem 30+”, w większości mieli nawet produkty tej firmy w domach. To polski producent, działający na rynku od 1961 roku, wytwarzający w czasach PRL m.in. elektronikę użytkową – telewizory, wzmacniacze, radioodbiorniki, odtwarzacze kasetowe i wiele innych. Gdy polski rynek został otwarty na wolny import po 1989 roku, o marce Unitra słuch zaginął.
                                    UNITRA to nie była MARKA ale zrzeszenie producentów .
                                    To tak jakby powiedzieć że Solidarność to była firma budująca statki albo wydobywująca węgiel.........

a jak to było w ogólnym zarysie?
                                    ano tak :

Unitra – nieistniejące obecnie Zjednoczenie Przemysłu Elektronicznego i Teletechnicznego, powołane w 1961.

W 1978 dokonano podziału na Zjednoczenie Przemysłu Podzespołów i Materiałów Elektronicznych Unitra-Elektron i Zjednoczenie Przemysłu Elektronicznego Unitra-Dom.

W 1982 zlikwidowano obydwa zjednoczenia. Z inicjatywy dyrektorów przedsiębiorstw dobrowolnie utworzono Zrzeszenie Przedsiębiorstw Przemysłu Elektronicznego UNITRA, do którego weszło około 30 zakładów - założycieli. Z Przedsiębiorstwa Handlu Zagranicznego UNITRA utworzono w 1983 spółkę z o.o.
                                    - - - - - aktualizacja - - - - -

Zamieszczone przez jacekxyz Zobacz posta
                                    Z sentymenty tez bym zakupil, ale niestety smierdzi mi to tanim chinczykiem (obym sie mylil)
                                    Niestety ..tajemnicą poliszynela jest że ....masz rację

Skomentuj

No my wiemy, że to było zrzeszenie, ale teraz zrobili z tego markę i nic więcej niestety -- widać taki znaczek (R).

Skomentuj

Dzisiaj w radiowej Trójce - w jakimś tam mini wejściu ekonomiczno-biznesowym - wspominali o reaktywacji Unitry. Podejrzewam, że było to sponsorowane, bo brzmiało mniej więcej właśnie jak ten cytowany powyżej artykuł. Nie wiem czy pamiętacie, jakieś dwa lata temu pojawiła się w sieci informacja o reaktywacji chyba Diory. Wielkie halo, a skończyło się na marketówkach z rozpoznawalnym znaczkiem. Nie wiem jak będzie w przypadku Unitry, ale póki co obawiam się, że nie ma się co podniecać i kibicować. Już sam fakt tego, ze Unitra wykorzystywana jest tutaj jako marka - a marką nigdy nie była, o czym wspomniał kolega utopia - może świadczyć o tym, że to czysty marketing ukierunkowany na sprzedaż jakiejś tam liczby produktów - raczej nie dużej w przypadku gdy produkt się nie obroni. Unitra, pomimo że nie była marką, jest jednak w jakiś tam sposób kojarzona i biorąc pod uwagę obecną modę na "wintydż" i opakowania z szarek tektury - jest to jakiś pomysł. Być może krótkowzroczny - ale takie właśnie jego zamierzenie.

Nie poddaję w mega wątpliwość, ale podchodzę z dystansem - vide obecny Tonsil i wspomniana wcześniej Diora... Cóż, pożyjemy, zobaczymy.

Skomentuj

Zamieszczone przez dabyl Zobacz posta
                                          Nie poddaję w mega wątpliwość, ale podchodzę z dystansem - vide obecny Tonsil i wspomniana wcześniej Diora... Cóż, pożyjemy, zobaczymy.
                                          Porownanie reaktywacji Tonsila do Diory, czy Unitry, to duze nieporozumienie.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X