Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tonsil wraca do gry :)
Collapse
X
-
http://www.skleptonsil.pl/209989/ton...niki-montazowe
I cały czas jest GDN 17/100
http://www.skleptonsil.pl/210405/gdn-17-100-8-ohmLast edited by toopcool; 27.04.2014, 10:07.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez UNITRASD-20 (ich obudowę częściowo wykonano z prawdziwego drewna, które ma „zmiękczyć” dźwięk) oraz prostszy SD-10, który stylistycznie nawiązuje do... pigułek z antybiotykami.
Zamieszczone przez UNITRADruga kategoria produktów, które dziś zadebiutowały, to wieszaki do telewizorów. Tu modeli jest aż siedem. Wszystkie otrzymały sympatyczne nazwy, będące męskimi imionami, które pochodzą z kultowych filmów z czasów PRL – Ryszard, Roman, Kazimierz, Zdzisław, Wacław, Stanisław i Andrzej.
Zamieszczone przez UNITRAwisienka na torcie – wzmacniacz lampowy Unitra Edward (...) sprzęt wyceniono na... 10 tys. złotych.
Polecam obejrzeć fotki, zwłaszcza terminale głośnikowe we wzmacniaczu za 10K PLN :)
Ciekawi mnie kto i w jakim momencie uznał że coś takiego musi się udać :) Absurd goni absurd... To naprawdę musi być ciekawy człowiek :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postasłuchawek bym posłuchałA tak na serio to te SN-50 wyglądają ciekawie, pytanie jak graja :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez melisław Zobacz postaWisienką na torcie jest to że nowe dziecko Unitry jest łudząco podobne, wręcz identyczne jeśli nie liczyć frontu (który w unitrze jest jakąś pomyłką) ze wzmacniaczem Phonograph60
Skomentuj
-
Mnie interesują te duże słuchawy, chętnie bym ich posłuchał. Większość obecnych słuchawek jakie miałem okazję przetestować grało beznadziejnie ciekaw jestem jakby na tym polu wypadła unitra. A tymi pchełkami bym się nie wzniecał bo to może nie być rodzima produkcja a jakiś przeszczep chińszczyzny z logiem unitry. Zresztą z co do tych dużych to tez mam obawy, że tak może być.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez mbar Zobacz posta
O marce Unitra słyszał chyba każdy Polak. Ci nieco starsi, nazwijmy ich „pokoleniem 30+”, w większości mieli nawet produkty tej firmy w domach. To polski producent, działający na rynku od 1961 roku, wytwarzający w czasach PRL m.in. elektronikę użytkową – telewizory, wzmacniacze, radioodbiorniki, odtwarzacze kasetowe i wiele innych. Gdy polski rynek został otwarty na wolny import po 1989 roku, o marce Unitra słuch zaginął.
To tak jakby powiedzieć że Solidarność to była firma budująca statki albo wydobywująca węgiel.........
a jak to było w ogólnym zarysie?
ano tak :
Unitra – nieistniejące obecnie Zjednoczenie Przemysłu Elektronicznego i Teletechnicznego, powołane w 1961.
W 1978 dokonano podziału na Zjednoczenie Przemysłu Podzespołów i Materiałów Elektronicznych Unitra-Elektron i Zjednoczenie Przemysłu Elektronicznego Unitra-Dom.
W 1982 zlikwidowano obydwa zjednoczenia. Z inicjatywy dyrektorów przedsiębiorstw dobrowolnie utworzono Zrzeszenie Przedsiębiorstw Przemysłu Elektronicznego UNITRA, do którego weszło około 30 zakładów - założycieli. Z Przedsiębiorstwa Handlu Zagranicznego UNITRA utworzono w 1983 spółkę z o.o.
Zamieszczone przez jacekxyz Zobacz postaZ sentymenty tez bym zakupil, ale niestety smierdzi mi to tanim chinczykiem (obym sie mylil)
Skomentuj
-
Dzisiaj w radiowej Trójce - w jakimś tam mini wejściu ekonomiczno-biznesowym - wspominali o reaktywacji Unitry. Podejrzewam, że było to sponsorowane, bo brzmiało mniej więcej właśnie jak ten cytowany powyżej artykuł. Nie wiem czy pamiętacie, jakieś dwa lata temu pojawiła się w sieci informacja o reaktywacji chyba Diory. Wielkie halo, a skończyło się na marketówkach z rozpoznawalnym znaczkiem. Nie wiem jak będzie w przypadku Unitry, ale póki co obawiam się, że nie ma się co podniecać i kibicować. Już sam fakt tego, ze Unitra wykorzystywana jest tutaj jako marka - a marką nigdy nie była, o czym wspomniał kolega utopia - może świadczyć o tym, że to czysty marketing ukierunkowany na sprzedaż jakiejś tam liczby produktów - raczej nie dużej w przypadku gdy produkt się nie obroni. Unitra, pomimo że nie była marką, jest jednak w jakiś tam sposób kojarzona i biorąc pod uwagę obecną modę na "wintydż" i opakowania z szarek tektury - jest to jakiś pomysł. Być może krótkowzroczny - ale takie właśnie jego zamierzenie.
Nie poddaję w mega wątpliwość, ale podchodzę z dystansem - vide obecny Tonsil i wspomniana wcześniej Diora... Cóż, pożyjemy, zobaczymy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dabyl Zobacz postaNie poddaję w mega wątpliwość, ale podchodzę z dystansem - vide obecny Tonsil i wspomniana wcześniej Diora... Cóż, pożyjemy, zobaczymy.
Skomentuj
Skomentuj