Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Tonsil wraca do gry :)

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez utopia Zobacz posta
    Choćby PMP
    Mówiłeś kilkanaście.. Mamy jedną, można prosić link do strony?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Po prostu chciałem poznać chodź kilku polskich producentów głośników aby porównać standardy ich obsługi i ofertę.

Skomentuj

obecnie sprzedawany 17/100 nie ma nic wspólnego z dawnym ,nawet kosz jest inny

Skomentuj

Odpowiem via PM gdyż nie zostałem upoważniony do publicznego podawania kontaktów

Skomentuj

I jak zmagania z Tonsilem? Ta firma nadal tkwi w PRLu, bo wydaje im się że robią wielką łaskę komuś coś sprzedając.

Skomentuj

Jeszcze do nich nie dzwonilem.

Skomentuj

Nie na temat...
              Może warto nowy temat założyć?
              http://hdtvpolska.com/page/articles....wraca-na-r1047
              Akurat im się może udać :)

Będę miał co kupić za 20 lat, mam w domu z 8 klocków Technicsa z lat 80-tych :)

http://www.technics.com/global/
              Last edited by mbar; 05.09.2014, 07:59.

Skomentuj

http://wrzesnia.info.pl/g/wrze%C5%9B...e-pana-prezesa

Skomentuj

Echo, a tego nie czytales? Tonsil meble to inna firma. http://wrzesnia.info.pl/g/wrze%C5%9B...owe-%C5%BCycie jakos mnie to bardziej interesuje :)

Co ciekawe, na zdjeciu mozna zobaczyc produkcje przetwornikow do zestawu Omega.

Skomentuj

No i powodzenia. Seasa pewnie nie dogonią ale ale jeśli w Norwegii opłaca się coś produkować i sprzedawać w polsce to tym bardziej powinno. Wiele żależy od strategii (o ile taka istnieje) i pomysłu na długoterminowe budowanie biznesu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                      Echo, a tego nie czytales? Tonsil meble to inna firma.
                      Ale ta sama mentalność prezesów. Ci sami co firmę zniszczyli, teraz chcą ją odbudowywać. Nie pomyśleli wcześniej że rozwalają zakład wzbogacą się tylko raz?

- - - - - aktualizacja - - - - -

Chyba że taka jest strategia naprzemiennego bankrutowania i reaktywowania.

Skomentuj

Teraz już nie chyba że znowu wejdą na giełdę :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Echo1 Zobacz posta
                          Ale ta sama mentalność prezesów. Ci sami co firmę zniszczyli, teraz chcą ją odbudowywać. Nie pomyśleli wcześniej że rozwalają zakład wzbogacą się tylko raz?
                          Raczej taka mentalnosc polakow, jak panstwowe, to niczyje i mozna nakrasc.

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                          Seasa pewnie nie dogonią ale ale jeśli w Norwegii opłaca się coś produkować i sprzedawać w polsce to tym bardziej powinno.
                          Jakby byl hajs i porzadny inwestor, to by ruszyli z bioceluloza i by sie Seas drapal po glowie, szczegolnie ze technologie maja, ale trzeba by bylo zbudowac labolatorium do jej produkcji.

Skomentuj

Jakby byl hajs i porzadny inwestor,...
                            Gdyby pojawił się inwestor z hajsem to ten hajs znowu wyląduje w kieszeniach prezesów a firma zbankrutuje. Jestem tego pewny bo nawet na głupim GDN17/100 robią wałki.
                            Last edited by Echo1; 10.09.2014, 13:41.

Skomentuj

Nie na temat...
                              bioceluloza
                              A powiedz mi czym różni się celuloza od biocelulozy ? Widzę, że modny ostatnio przedrostek bio- zaczyna wprowadzać się na salony audio :)
                              Nie pije do Ciebie PM, ale zwracam uwagę, że trzeba spojrzeć trzeźwo na świat.

Skomentuj

Zamieszczone przez waloos Zobacz posta
                                Widzę, że modny ostatnio przedrostek bio- zaczyna wprowadzać się na salony audio
                                bioceluloza byla obiektem badan w tonsilu jakies 20 lat temu!

Skomentuj

Rozni sie i to bardzo.
                                  http://www.hi-end.pl/index0.php?id=a1news&ia=181

Skomentuj

Rozni sie i to bardzo.
                                    Przecież w tym artykule nie ma żadnego wytłumaczenia różnicy pomiędzy biocelulozą a zwykła celulozą. Jest tylko opis jaka kopułka z biocelulozy jest świetna.

Ja jestem uczulony na wciskanie wszędzie tego bio-, a już tłumaczę dlaczego. Otóż celuloza to nic innego jak polimer cukrowy, dokładniej zbudowany z glukoz połączonych wiązaniami o-glikozydowymi. Tradycyjna celuloza jest pochodzenia drzewnego, otrzymywana z użyciem jakiś związków chemicznych. Do produkcji biocelulozy wykorzystuje się bakterie, a dokładniej ich enzymy. Syntezują one długie łańcuchy polimerowe zbudowane z glukoz. Teraz wyjaśnij mi dlaczego ta z drzewa nie jest bio- a ta z bakterii jest bio- ?

W artykule jest dobrze napisane, że jest to celuloza pochodzenia bakteryjnego, bo tak powinna się nazywać. Niestety jest moda na nazywanie wszyskiego bio co jest produktem przemysłu biotechnologicznego. Taki trochę chwyt marketingowy moim zdaniem, który ma tworzyć pozytywne odczucia.

A co do różnic, to w budowie chemicznej jej nie ma. Jedno i drugie jest polimerem, mogą natomiast istnieć różnice w ułożeniu przestrzennym poszczególnych łańcuchów. Celuloza bakteryjna może być lepiej upakowana przez co sztywniejsza. No i przede wszystkim, można sterować procesem dzięki czemu materiał będzie bardziej jednorodny i powtarzalny od tego drzewnego. Ja jednak dalej będę się upierać że to nie jest bioceluloza.

Skomentuj

Zapytaj w Tonsilu dlaczego nazywaja to Bioceluloza :) a najlepiej osoby odpowiedzialne za patent. Sa podane numery patentowe, wiec mozesz poszukac jak chcesz znac dokladne szczegoly.
                                      Last edited by Pogromca mitow; 10.09.2014, 18:05.

Skomentuj

Nie na temat...
                                        Biodegradowalna ?

Skomentuj

waloos, jeśli dobrze zrozumiałem to ta bio jest bio bo nie trzeba ścinać drzewa :>

Skomentuj

Czaruję...
                                          X