Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

grupowe zamowienie cyrkli do frezarek - rozpoznanie tematu

Collapse
This topic is closed.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

zobacze jaka bedzie roznica w cenie ale dlugosc az tak istotnego znaczenia niema co innego jakby prety bylyby mocowane z obu stron :) jak bedziesz je toczyl mozesz podac jakiej dlugosci beda:)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S.
      nie kazdy. ja np mam uzywana frezarke i pretow nie mialem :P
      no a tak pozatym to skad masz miec pewnosc ze masz prety odpowiedniej dlugosci?

ale jak chcesz moge wyslac tobie sama blache

panowie, sprawdzajcie rozstaw pretow w swoich frezarkach bo nadal nie mam pewnosci czy to standard czy nie

mam 3 frezarki te z obi itp

każda ma inny rozmiar nie wspomnę o festoolu

Skomentuj

ale te tanie z lekerka wszystkie maja taki sam rozstaw toż to jeden chłam a 90% takich używa

Skomentuj

nowy1, to zmierz ten rozstaw i wysokość otworów to zrobię regulacje

Skomentuj

zmierzyłem rozstaw w mojej i jest ok 103mm

Skomentuj

wrazie czego zamiast regulacji w otworze pretów góra-doł mozna zrobic prawo-lewo tak ze bedzie mozna sobie regulowac rozstaw pretów,najlepiej wlasnie podawac dwa wymiary,odleglosc miedzy pretami i wysokosc pretów od podloza i wtedy sie zoabczy,ja obecnie niemam frezarki wdomu bede mial po weekendzie wiec wteydt podam tez te wymiary

Skomentuj

mal999, w jakiej? Daj zdjęcie. I podaj szerokość stopy bo to muszę też uwzględnić. misiek88, regulacja musi być w obu płaszczyznach

Skomentuj

rozstaw 84.5mm wysokość 11mm

Skomentuj

no właśnie z tego co widac to każda ma inne wymiary
                    moja KING CRAFT

a stopa wygląda tak

szer. całkowita 14cm, bez mocowania na rure 12cm

Skomentuj

coś mi się wydaje, że z tego uniwersalnego cyrkla nic nie będzie :cry:
                      Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Panowie, no to w takim razie, jak lipa z uniwersalnoscia. Cyrkiel taki jak Pawel zrobil ale bez gotowych otworow, kazdy po otrzymaniu cyrkla robi pod siebie dwa nawierty i dziala

Skomentuj

DeKeR, też tak pomyślałem. Powinno być ok.
                          I każdy może wykorzystać swoje "kije"
                          Co wy na to?
                          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Jestem za, później pomierzę rozstaw w moim wyrobie frezarkowopodobnym z leroya.

Skomentuj

w takim razie jak sporo osob bedzie mialo inne frezarki to sie podzieli
                              jedno to gotowa calosc, drugie to same blachy

Skomentuj

dopisuję się do zamówienia, jeśli można to chciałbym od razu z dziurami pod frezarkę z leclerca :)
                                pręty - jeśli leclercowe mają odpowiednią długość, zbędne

1. kombo 1szt
                                2. Tomek___ 1 szt
                                3. bazookie 1 szt
                                4. mal999 1szt
                                5. lysykrzysiek 1szt
                                6. mbar 1 szt
                                7.misiek88 1szt
                                8.KAPRINT 1szt
                                9. Żółwik 1szt
                                10. mumin 1szt

Skomentuj

Moja wyglada tak: http://www.skapiec.pl/img/235290-502...ex-59g715.html
                                  Szerokosc podstawy: 160mm
                                  Rozstaw prętów: 114mm (od osi pretow)
                                  Wysokosc od podstawy: 14mm (do osi pretow)
                                  Jezeli jest szansa na cyrkiel do niej to sie dopisze :mrgreen:

[ Dodano: 2010-09-18, 19:20 ]
                                  A prety fi12.

Skomentuj

1. kombo 1szt
                                    2. Tomek___ 1 szt
                                    3. bazookie 1 szt
                                    4. mal999 1szt
                                    5. lysykrzysiek 1szt
                                    6. mbar 1 szt
                                    7.misiek88 1szt
                                    8.KAPRINT 1szt
                                    9. Żółwik 1szt
                                    10. mumin 1szt
                                    11. cezarc 1 szt
                                    U mnie rozstaw prętów, mierząc po osiach, to 104,4mm. Pręty fi 10, odległość od podstawy do osi pręta 15mm. Szerokość podstawy 140mm
                                    Więc jeśli to odbiega znacznie od standardu, to poprosiłbym blachę bez otworów na pręty, ale z prętami fi 10 w komplecie.

Skomentuj

panowie, jakbym mial was wszystkich pogodzic to musialbym zrobic cos takiego...

ale jak widac jest juz duzo wiekszy no i nie jestem pewien jak tam ze sztywnoscia mocowania pretow na tak malym odgieciu :???:

Skomentuj

Paweł ja już nie jestem zainteresowany,zrobiłem sobie cyrkiel (taki jak tamten z akrylu :razz: tylko ze z płynną regulacją pkt. odniesienia a stopa frezarki przekręcona w jednym miejscu )

A tak z mojej strony co do tego cyrkla uniwersalnego to może by zrobić nie na prętach (których to nie każdy może mieć) tylko przykręcane od dołu (stopa do blachy) rozstaw mocowania w tym miejscu jest chyba we wszystkich frezarkach taki sam (tak mi się wydaje)
                                        Np. coś takiego z 5mm ALU ? (to takie tylko na szybko zrobione projekty...)

Albo bardziej dokładnie/precyzyjnie tak:

Choć to by kosztowało dużo więcej pracy dlatego ja zrezygnowałem z tego i zrobiłem poprostu tak:

Tylko że z kwadratową podkładką....

Skomentuj

ir0nhide, a pomyslales w jaki sposob bedziesz to regulowal?
                                          co chwila trzeba wyciagac cyrkiel z kolumny i przykrecac srubki...
                                          albo w przypadku przesuwanego bolca trzeba by go jakos schowac zeby robic male otwory

Skomentuj

Czaruję...
                                          X