zobacze jaka bedzie roznica w cenie ale dlugosc az tak istotnego znaczenia niema co innego jakby prety bylyby mocowane z obu stron :) jak bedziesz je toczyl mozesz podac jakiej dlugosci beda:)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
grupowe zamowienie cyrkli do frezarek - rozpoznanie tematu
Collapse
This topic is closed.
X
X
-
Zamieszczone przez Pawel S.nie kazdy. ja np mam uzywana frezarke i pretow nie mialem :P
no a tak pozatym to skad masz miec pewnosc ze masz prety odpowiedniej dlugosci?
ale jak chcesz moge wyslac tobie sama blache
panowie, sprawdzajcie rozstaw pretow w swoich frezarkach bo nadal nie mam pewnosci czy to standard czy nie
mam 3 frezarki te z obi itp
każda ma inny rozmiar nie wspomnę o festoolu
Skomentuj
-
wrazie czego zamiast regulacji w otworze pretów góra-doł mozna zrobic prawo-lewo tak ze bedzie mozna sobie regulowac rozstaw pretów,najlepiej wlasnie podawac dwa wymiary,odleglosc miedzy pretami i wysokosc pretów od podloza i wtedy sie zoabczy,ja obecnie niemam frezarki wdomu bede mial po weekendzie wiec wteydt podam tez te wymiary
Skomentuj
-
dopisuję się do zamówienia, jeśli można to chciałbym od razu z dziurami pod frezarkę z leclerca :)
pręty - jeśli leclercowe mają odpowiednią długość, zbędne
1. kombo 1szt
2. Tomek___ 1 szt
3. bazookie 1 szt
4. mal999 1szt
5. lysykrzysiek 1szt
6. mbar 1 szt
7.misiek88 1szt
8.KAPRINT 1szt
9. Żółwik 1szt
10. mumin 1szt
Skomentuj
-
Moja wyglada tak: http://www.skapiec.pl/img/235290-502...ex-59g715.html
Szerokosc podstawy: 160mm
Rozstaw prętów: 114mm (od osi pretow)
Wysokosc od podstawy: 14mm (do osi pretow)
Jezeli jest szansa na cyrkiel do niej to sie dopisze :mrgreen:
[ Dodano: 2010-09-18, 19:20 ]
A prety fi12.
Skomentuj
-
1. kombo 1szt
2. Tomek___ 1 szt
3. bazookie 1 szt
4. mal999 1szt
5. lysykrzysiek 1szt
6. mbar 1 szt
7.misiek88 1szt
8.KAPRINT 1szt
9. Żółwik 1szt
10. mumin 1szt
11. cezarc 1 szt
U mnie rozstaw prętów, mierząc po osiach, to 104,4mm. Pręty fi 10, odległość od podstawy do osi pręta 15mm. Szerokość podstawy 140mm
Więc jeśli to odbiega znacznie od standardu, to poprosiłbym blachę bez otworów na pręty, ale z prętami fi 10 w komplecie.
Skomentuj
-
Paweł ja już nie jestem zainteresowany,zrobiłem sobie cyrkiel (taki jak tamten z akrylu :razz: tylko ze z płynną regulacją pkt. odniesienia a stopa frezarki przekręcona w jednym miejscu)
A tak z mojej strony co do tego cyrkla uniwersalnego to może by zrobić nie na prętach (których to nie każdy może mieć) tylko przykręcane od dołu (stopa do blachy) rozstaw mocowania w tym miejscu jest chyba we wszystkich frezarkach taki sam (tak mi się wydaje)
Np. coś takiego z 5mm ALU ? (to takie tylko na szybko zrobione projekty...)
Albo bardziej dokładnie/precyzyjnie tak:
Choć to by kosztowało dużo więcej pracy dlatego ja zrezygnowałem z tego i zrobiłem poprostu tak:
Tylko że z kwadratową podkładką....
Skomentuj
Skomentuj