Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Frezarki górnowrzecionowe

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Nie na temat...
    Spoko stanowisko do pracy przy SMD ^^

Bosch zmałpował Makitę
    http://www.bosch-professional.com/pl...6016a0020.html

Skomentuj

No i już się nacieszyłem frezarką 5x droższą od tej którą aktualnie posiadam, czyli najtańszą z Casto :sleep:

Podczas gdy używamy pokrętła głębokości, mamy luz na goleni (góra - dół) jakieś 1,5 - 2mm.
      Gdy skręcimy pokrętło na min lub max, luz zanika.
      Natomiast luzu na goleni bez hamulca nie można zniwelować (bujanie), musiał by być system dwóch hamulców na obydwu goleniach.
      Do tego dochodzi hałas, jest prawie 2x głośniejsza od tej mojej starej, i to sprawdzane "na sucho".

Zastanawiam się czy oddać, jeszcze jej nie używałem więc jest szansa że odzyskam pieniądze.
      Z drugiej strony jak jej nie użyję to nie będę wiedział czy ten luz mi aż tak bardzo będzie przeszkadzał.
      Pokrętło było mi potrzebne do precyzyjnego frezowania głębokości frezów pod głośniki... w sumie gdy frezujemy z cyrklem to nie musimy przyciskać frezarki do materiału, frezarka + cyrkiel jest na tyle ciężka i sztywno się to wszystko trzyma, że nie potrzeba.
      No ale ten hałas...

Jak na razie to zamiast zadowolenia jest wkurzenie... :bored:
      Last edited by marian; 01.12.2018, 13:05.

Skomentuj

Myślałem że napiszesz również, że ciężko się operuje przy pracy taką wielką lochą..

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
          Myślałem że napiszesz również, że ciężko się operuje przy pracy taką wielką lochą..
          Nie napisze bo jeszcze nie pracował.
          Odsyłaj, sprawdzisz następną.

Skomentuj

Marian, z tego co pamiętam to w innych też jest podobny luz. Dopiero po zapięciu pełnej blokady jest sztywno.

Skomentuj

Właśnie też tak myślę, że wymiana na inną (z pokrętłem głębokości) nic nie pomoże.
              Prawdopodobnie ta frezarka już zostanie, a hałas zniweluje moc silnika (moc silnika = krótsza praca).

Skomentuj

Eehh raczej powinna być cichsza w pracy. Dopiero pod obciążeniem będzie widać różnice w łożyskach. Mniejszy spadek obrotów też zrobi swoje

Skomentuj

U mnie też jest luz na goleni. W którym kraju wyprodukowana?

Skomentuj

Oddaj ja i szukaj innej.

Skomentuj

Ja bym tego Boscha drugi raz już nie kupił, do tych rzeczy które robię to najchętniej coś takiego jak Makita RT0700CX2. A ten Bosch to ani pod stół się nie nadaje ani do lżejszych prac nie jest zbyt wygodny.

Skomentuj

Główny problem polega na tym, ze za 500zl nie ma dobrej jakości frezarek. Wszystkie są do siebie podobne. Dopiero od poziomu około 1000zl widać skok jakościowy i tyle kosztuje przyzwoita, dobra frezarka.

Skomentuj

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                          Jak na razie to zamiast zadowolenia jest wkurzenie...
                          Dlatego teraz kupie coś sensownego minimo, że użyje tego kilka razy w roku .

Panowie co warto kupić mając 1000-1500PLN-ów ?

Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                          a hałas zniweluje moc silnika (moc silnika = krótsza praca).
                          Ochraniacze słuchu załatwiają temat .
                          Odkurzacz + frezarka u mnie to już poziom nie do zniesienia bez ochraniaczy .

Skomentuj

Powyżej tysiaka to pewnie bym wciągnął AEG MF1400KE ale wybór maszyn jest spory. Warto też pomyśleć o małej i taniej krawędziowce do drobnicy jak hdf czy fornir.

Skomentuj

Zamieszczone przez raven1985 Zobacz posta
                              Dlatego teraz kupie coś sensownego minimo, że użyje tego kilka razy w roku .
                              Tak to można nawet z głośnikami :)
                              Po co kupować SB z niskiej serii skoro można kupić od razu Satori.
                              Zresztą ze wszystkim tak można...

Ochraniacze słuchu załatwiają temat
                              Nie o mnie chodzi a o resztę osób mieszkających w bloku.
                              I tak mam dobrze z lokalizacją warsztatu (szczyt bloku), ale nie ukrywajmy, kwestia czasu aż ktoś się doczepi.

Skomentuj

Panowie co warto kupić mając 1000-1500PLN-ów ?
                                CMT model CMT7E

Skomentuj

Zamieszczone przez qudlaty Zobacz posta
                                  CMT model CMT7E
                                  Fajnie wygląda, zwłaszcza ta regulacja wysokości "od spodu" - przydatna przy montowaniu frezarki do stołu.
                                  Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

To samo co Triton TRA001, minus tej frezarki to ta pleksa od odsysania kurzu, po chwili nawet z odciągiem osiada na tym pył i mało widać.

Skomentuj

Zamieszczone przez qudlaty Zobacz posta
                                      CMT model CMT7E
                                      pisałem już wyżej ...ze cmt to dokładnie identycznie to samo co triton ...tyle ze drożej bo marka bardziej rozpoznawalna

https://sklep-drakpoltools.pl/triton...wa-2400-w.html

ta 2400 to trochę za duża zabawka ...polecam tą średnią

Skomentuj

Triton TRA001, dajcie spokój... ciężar prawie 8kg. Masakra. Według mnie RT0700 to najbardziej uniwersalna i wielofunkcyjna maszyna do zabaw DIY. Brak frezów 12mm można przeżyć.

Skomentuj

ta makita jeet nawet w sensownej cenie, jeden sklep online ma za 730zl, tylko pytanie czy to faktycznie jest warte tych pieniędzy

Skomentuj

Czaruję...
                                          X