Zamieszczone przez v1ckdesigns
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Fornirowanie - kleje, metody docisku oraz jego łączenia
Collapse
X
-
Czy ktos testowal klej firmy Bestron ( Sniezka ) http://www.bestonpro.pl/produkty/klej-stolarski-wikol/ ?
Kupilem na probe i zdziwila mnie jego bardzo rzadka konsystencja. Prawie jak jakas smietanka do kawy. Jednak klei calkiem niezle, spoina jest idealnie przezroczysta i mocna.
Skomentuj
-
Na walek, ktory masz zamiar fornirowac naloz folie, a nastepnie nawin troche papieru. Zmocz fornir i nawin na walek, na to kolejna warstwa papieru i calosc scisnac tasma klejaca czy opaskami zaciskowymi z jakas przekladka. Musisz teraz odczekac troche czasu, az woda wyparuje, wejdzie w papier. Pozniej uformowany fornir mozesz kleic na klej kontaktowy lub wikol metoda zelazka. Oczywiscie wczesniej zwroc uwage na dlugosc forniru. Ewentualnie mozna sprobowac przykleic na zakladke i zeszlifowac.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marko3T Zobacz postaObłogiem na walcu o takiej średnicy, to będziesz miał więcej szpachlowania niż 3mm "szparka".
Jesli chodzi o szparunek 3 mm to obklejam na zakladke a potem chlastam frezem 3-4 mm ''szparke'' i mam to co chcialem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez hellrider Zobacz postaCo przez to rozumiesz ? Ze mi popęka np.?
Jesli chodzi o szparunek 3 mm to obklejam na zakladke a potem chlastam frezem 3-4 mm ''szparke'' i mam to co chcialem.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez hellrider Zobacz posta1.5 mm sosna. Chyba znalazłem patent na wygięcie w taki sposób. Jutro postaram [ tudzież dzisiaj] ] się to zrealizować, jak wyszło to oczywiście napiszę na naszym kochanym forum
Skomentuj
Skomentuj