Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Lutownice i stacje lutownicze

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez greed21 Zobacz posta
    tak, stacja była kupiona nowa. Temperaturęustawiłem na 400 stopni.. może za dużo i dlatego ?
    Ja mam nie całe 400 tak 350 lub czasem trochę więcej z już nią robię jakiś czas, czasem mam włączoną a idę coś na chwile innego zrobić i tak się grzeje i nic się nie dzieje, ale ja mam taką jak tu wcześniej pisałem

Skomentuj

a może po prostu moja stacja lutownicza daje za wysokie napięcie na grzałkę? Bo może być inny powód ?

Skomentuj

To juz lepiej oddaj na gwarancje... nie kombinuj

Skomentuj

Rozebrałem kolbę i napięcie wynosi 35V(zmienne), a zdaje siępowinno być 24V. Czyli to jest pewnie powód.

Skomentuj

Pod obciążeniem może spaść, ale to i tak wydaje się za dużo.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
              Pod obciążeniem może spaść, ale to i tak wydaje się za dużo.
              Uwierz, trafa w takim sprzecie siadaja gruuubo... niektore potrafia z 18V na 9V pod pelnym obciazeniem.

Skomentuj

Sporo ludzi ma te 936 i nie słyszałem żeby komuś tak padały. Oddaj na gwarancji, coś jest nie tak. Nie warto chyba wnikać, co konkretnie.

Skomentuj

http://allegro.pl/stacja-lutownicza-...631807149.html

Używa ktoś? Potrzebuję w miarę dobrej do 500zł stacji lutowniczej kolbowej. Aktualnie mam WEP 898BD i przydałoby się coś lepszego.

Pozdrawiam
                  http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Nie lepiej kupić coś nowszego w tej cenie? lf-2000 xytronica masz 100W

Fakt weller to marka, najważniejsze co ma oferować stacja to temperatura i jej stabilność pod obciążeniem, nie sądzę, by weller 40W dorównał Tajwańczykowi 100W.

Skomentuj

Sama moc to nie wszystko. Nie zapominaj, że równie ważna jest jakość samego grotu. Na tym polu Tajwańczyk, Chińczyk etc przegrywa z Wellerem. Mam w pracy dwie lutownice jak z linku gavrona04, używałem również wyższych modeli, konkretnie WSD81i i jeśli ktoś dysponuje odpowiednim zapasem gotówki to z czystym sumieniem mogę polecić taki zakup.
                      Arcam CD17 + Denon TU580RD + I-amp + W18E001 + T25CF002
                      Grado SR125i

Skomentuj

Warto iść w używaną LR21?

Boję się tylko o grzałkę w używce, bo w jej cenie mam zapas chińskich kolb na kilkanaście lat...

Skomentuj

Polecicie mi jakąś stację do ok 300zł

Lutuje wszystko oprócz SMD.

Ważne żeby miała miękki przewód i była poręczna kolba,, lutuje mało, ale jak już siądę zdarza się nie wyłączać lutownicy przez kilka godzin.

Myślałem o takim cudzie też:
                          http://allegro.pl/stacja-lutownicza-...144060016.html

nie wiem jak z jakością ale Hot przydał by się do koszulek
                          Last edited by gucio.; 02.10.2015, 09:24.

Skomentuj

Ta stacja, ktora pokazales to chyba najgorsze dziadostwo na rynku albo ja na taka kiedys po prostu trafilem. Rekojsc hotaira sie topi. Kolbowa tez slaba. Wiecej sciezek wypali niz polutujesz. Polecam produkty firmy xytronic.

Skomentuj

Ja bym Ci polecił xytronic 389d przewód trochę za sztywny. Może niech wypowiedzią się bardzie doświadczeni.

Skomentuj

Panowie. Ostatnio Tata mi marudzi że chciałby kupić stacje HOTAIR. Może ktoś ma coś godnego polecenia? Stacja raczej do użytku częstego (Zakład RTV). Nie chce drogiego markowego sprzętu, a coś godnego uwagi sprawdzonego i poleconego przez osoby które tutaj znajdę. Cena to do 300zł wykorzystanie głównie SMD. Stacja z samym powietrzem bez kolby. Najlepiej gdyby korzystała z nadmuchu przez POMPĘ.
                                Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat WEP 872D+ (http://www.hotair.pl/pl/sklep/stacje...wka-75w.html)?
                                  Szukam czegoś z HotAir do 300zł
                                  marcinsywala.pl
                                  Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

No właśnie. Kto podpowie?
                                    Do bardzo sporadycznego używania, może być taka z wiatraczkiem w kolbie:
                                    http://allegro.pl/stacja-na-gorace-p...836024913.html (STACJA NA GORĄCE POWIETRZE 858 _ HOT-AIR _ +3DYSZE)
                                    czy to nic nie warte i kupić raczej taką z pompką, np:
                                    http://allegro.pl/852-stacja-lutowni...093821125.html (852+ Stacja Lutownicza Hot Air 4dysze + Chwyt W-wa)

Skomentuj

W domu mam taką z wiatraczkiem w kolbie i do pojedynczych prac daje radę :)
                                      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

A mi przyszła uszkodzona chińskie (przekleństwo)

Skomentuj

Mi kolba HA podziałała kilka sekund i grzałka odparowała, kupiłem inną w innym miejscu i śmiga, no name to po prostu loteria.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X