przez to się nie uszkodzi, tylko jak coś wpadnie do środka to będzie po frezarce - nie są przystosowane do takiej pracy
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Tool box - offtopic
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Mam okazje podocinać dechy na kolejną konstrukcje na wózku. I stolarz zapytał mnie czy chcę wszystkie krawędzie do konta prostego, czy podocinac te którymi będą łączone do siebie płyty o kąt 45'. Wtedy np jak użyje sklejki <ale tego nie zrobie bo użyje mdf bądź wiórówki> to nie powinno być znać łączeń. Nie wiem czy taki zabieg ma sens bo całosć i tak będzie fornirowana.
Zrozumieliście o co mi chodzi?? :) :mrgreen:
Skomentuj
-
Frezarka ma wetylator po to by zapewnic chlodzenie wirnika i stojanu a nie po to by wydmuchiwac z siebie resztki materialu. Wentylator wykonany jest z materialu ktory zapewnia wystarczajaca wytrzymalosc do pompowania powietrza i zabezpiecza maszyne dzieki jej konstrukcji przed zapyleniem, dodtkowo grawitacja pomaga zabezpieczyc przed zapyleniem i wiorami ale:
1 frezarka jest zaprojektowana do pracy pionowej frezem w doł
2 Zgodny z zaleceniami sposob jej uzycia zapewnia pewien stopien bezpieczenistwa dla uzytkownika gdyz aby ja uzywac trzeba trzymac ja obiema rekami w drozszych rozwiazaniach jedna z rak zalacza zasilanie, wiec w razie sytuacji awaryjnej odruchowo sie pusza wlacznik i maszynka sie wylacza
3 Uzywanie w inny sposob moze skutkowac w/w postami :neutral:
4 Gdy frez znajduje sie w gorze w przypadku jego urwania moze poleciec w kierunku naszej glowy
5 Ble ble ble.....
Ze swojego przykladu moge opisac jeszcze sutacje gdy szlifierka oscylacyjna szlifowalem stara obudowe kolumny na sloncu w lipcu efekt byl taki ze szlifierka przestala dzialac z powodu przegrzania o ile elektryka sie nie uszkodzila to wlasnie wentylator splynol po wale blokujac urzadzenie i przykleil sie do wirnika urzadzenie bylo markowe albo bosha albo black&deckera.
Skomentuj
-
Idź na szrot albo inny złomowiec i popytaj. Często co fajniejsze rzeczy mają na bok odłożone i chętnie sprzedają.
Zamieszczone przez cnchobby1m2 blachy o grubosci 10-15 mm pamietam ze kosztowala ok 500zl za arkusz ale dokladnych parametrow nie pamietam
Jak się zagada na złomowcu to i za 1,5zl/kg sprzedaja.
Skomentuj
-
n_omyzs, jak coś to wejdz na strone WWW.HDS-AUDIO.COM i tam spraw sobie kontakt - tanio i solodnie. Na pewno mniej niz w castoramie a krata zawodowa i pomalowana:
Skomentuj
-
No tak, tylko że np. w castoramie nie sprzedają i nie tną na mniejsze kawałki, tylko są gotowe odcięte metr na metr i większe. w każdym razie, pamietam ze za dwa kawalki na nadstawki 37*55 dałem 56zł zł z przesyłką. Niewiem, może podrożało. Zerknijcie:
http://allegro.pl/item548381524_krat...umn_tanio.html
Skomentuj
-
http://allegro.pl/item602642948_blac...445x995mm.html
Tu znalazlem troche taniej, 2 takie kawalki i puszka sprayu i gra. Tylko ze niepotrzebnie przesylka itditd.. poszukam jeszcze w okolicy.
Skomentuj
Skomentuj