A ja bym ci jednak polecił tą skrzynię co tu jest projekt do niej. Kolega wczoraj kupił ten głośnik wraz ze skrzynią zamkniętą 12 l, skrzynia bardzo solidnie zrobiona, ale porównując do tej, którą mam, to jego gra fatalnie:)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
STX SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC Bass-Reflex
Collapse
X
-
15-17 litrów
Przy 15,5L f0 wynosi 50hz zamierzone
Jeśli ktoś chce br to zależy do jakich wooferow
Niestety ten glosnik nie pasuje do wszystkich
I jeszcze zależy jak ten woofer jest filtrowany od dołu
W br niestety glosnik lubi przeciągnąć więc nie pasuje do szybkich, małych i wysoko cietych 16Juz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Mój głośnik także został naprawiony na gwarancji. Wygląda na to, że wymienili całą membranę. Niestety nie dowiedziałem się co było przyczyną usterki. W tej chwili wszystko śmiga bez problemu.
Muszę powiedzieć, że głośnik jak na tą cenę bardzo dobry.
Nie na temat...W moim przypadku na kontakt z STXem narzekać nie mogę, jednak pakować przesyłki to jeszcze muszą się nauczyć. Głośnik wrzucony luzem do kartonu, mimo że odesłałem go w oryginalnych wytłoczkach.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kisiello Zobacz postajakiej mocy
Zamieszczone przez kisiello Zobacz postailu kanalowy powinien byc wzmacniacz
Skomentuj
-
2x4 ohm, bo glosnik jest dwu cewkowy a nigdy z takim nie mialem stycznosci, jeden kanal ze wzmacniacza na jedna cewke i bedzie ok? wtedy jeden kanal powinien miec te ok 100W ale w RMSie?
---------- Post dodany o 10:03 ---------- Poprzedni post o 09:29 ----------
zrozumialem gluupote poprzedniego ostu
cewki w glosniku chce polaczyc rownolegle czyli wzmacniacz musial by miec dwa kanaly (w mostku lub nie) o mocy 100-200W w RMSie przy 2 Ohmh. Dobrze mysle? :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kisiello Zobacz postaKupilem je na allegro uzywki, ale gdzie moge dostac nowki?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kisiello Zobacz postaehh dzisiaj na moich oczach kurier przebiegal przez ulice z paczka w rekach i sie wywrocil . Paczka z stxami wpadla pod tira... Ogolnie nie bylo czego zbierac z glosnikow. Kupilem je na allegro uzywki, ale gdzie moge dostac nowki? na stronie producenta niestety brak :mellowJak przebiegał i się przewrócił w taki sposób, że paczka poleciała prosto pod koła to znaczy, że jak by się nie przewrócił to sam by wpadł pod niego, to jakiś samobójca był czy jak?
Skomentuj
Skomentuj