Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

STX SW.STX.8.2.300.2x2.F.S.PC Bass-Reflex

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

A ja bym ci jednak polecił tą skrzynię co tu jest projekt do niej. Kolega wczoraj kupił ten głośnik wraz ze skrzynią zamkniętą 12 l, skrzynia bardzo solidnie zrobiona, ale porównując do tej, którą mam, to jego gra fatalnie:)

Skomentuj

a 12L to czasem nie zamalo do tego glosnika nawet w zamknietej obudowie. Widze ze opinie sa zroznicowane, mi nie zalezy na niewiadomym jakim dudnieniu tylko na bardziej dynamicznym basie no i zeby go bylo slychac wiadomo.

Skomentuj

w zamknietej gra OK
        ale raczej 16-17 litrow
        jezeli ktos szuka wiekszej ilosci basu to b-r
        jezeli komus b-r nie wystarcza to niestety pomylil glosniki

Skomentuj

15-17 litrów
          Przy 15,5L f0 wynosi 50hz zamierzone

Jeśli ktoś chce br to zależy do jakich wooferow
          Niestety ten glosnik nie pasuje do wszystkich
          I jeszcze zależy jak ten woofer jest filtrowany od dołu

W br niestety glosnik lubi przeciągnąć więc nie pasuje do szybkich, małych i wysoko cietych 16
          Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Mój głośnik także został naprawiony na gwarancji. Wygląda na to, że wymienili całą membranę. Niestety nie dowiedziałem się co było przyczyną usterki. W tej chwili wszystko śmiga bez problemu.
            Muszę powiedzieć, że głośnik jak na tą cenę bardzo dobry.

Nie na temat...
            W moim przypadku na kontakt z STXem narzekać nie mogę, jednak pakować przesyłki to jeszcze muszą się nauczyć. Głośnik wrzucony luzem do kartonu, mimo że odesłałem go w oryginalnych wytłoczkach.

Skomentuj

nie chce zakladac osobnego watku, zakupilem dwa takie glosniki. jakiej mocy i ilu kanalowy powinien byc wzmacniacz?

Skomentuj

100-200w na glosnik

Skomentuj

Zamieszczone przez kisiello Zobacz posta
                  jakiej mocy
                  Ja bym powiedział że czym mocniejszy tym lepszy, dla lepszej kontroli nad głośnikiem, celuj w powyżej 200W na głośnik. Zależy też czy ma grać to w BR czy OZ. W OZ głośniczek może łykać około 250W, gorzej w BR z taką mocą.

ilu kanalowy powinien byc wzmacniacz
                  Na to odpowiedz sobie sam, najlepiej o odpowiedniej mocy, a czy to będzie 4ch spięte w 2 mostki czy 2ch spięty w mostek lub puszczony z osobnych kanałow to sprawa Twoja. Najlepiej brzmi MONO o mocy 500W dla danej impedancji dla tych głośników. Jaką wersje kupiłeś 2x2ohm czy 2x4ohm?

Skomentuj

2x4 ohm, bo glosnik jest dwu cewkowy a nigdy z takim nie mialem stycznosci, jeden kanal ze wzmacniacza na jedna cewke i bedzie ok? wtedy jeden kanal powinien miec te ok 100W ale w RMSie?

---------- Post dodany o 10:03 ---------- Poprzedni post o 09:29 ----------

zrozumialem gluupote poprzedniego ostu
                    cewki w glosniku chce polaczyc rownolegle czyli wzmacniacz musial by miec dwa kanaly (w mostku lub nie) o mocy 100-200W w RMSie przy 2 Ohmh. Dobrze mysle? :)

Skomentuj

w takim razie szukaj wzmacniaczy typu hpb1502, czyli mocne 2 kanaly
                      zeby przy 2r mial te 200w

Skomentuj

ehh dzisiaj na moich oczach kurier przebiegal przez ulice z paczka w rekach i sie wywrocil . Paczka z stxami wpadla pod tira... Ogolnie nie bylo czego zbierac z glosnikow. Kupilem je na allegro uzywki, ale gdzie moge dostac nowki? na stronie producenta niestety brak :mellow

Skomentuj

Kupilem je na allegro uzywki, ale gdzie moge dostac nowki?
                          Raczej nowych nie dostaniesz, chyba że STX wznowi ich produkcje, w co wątpie. TAk że tylko rynek wtórny, typu allegro, tablica, gumtree.

Skomentuj

OMG to jakiś żart z tą sceną z tirem? Trzeba było z kurierem protokół zrobić i zwróciłby się i Tobie i nadawcy one

Skomentuj

u mnie cos sie znajdzie. tylko nie wiem jakie i ile

Skomentuj

Ehh niestety nie zart z tirem, protokol spisany czekam teraz na zwrot kasy... A stx ciezko temat niestety ze Pawel S jak bys poszukal byl bym wdzieczny :)

Skomentuj

jeden 2x4r po regeneracji czyli praktycznie nowy
                                  jeden 2x2r jezdzi u brata w samochodzie
                                  jeszcze nie wiem co i ile zostalo na garazu

Skomentuj

Kolega ma na sprzedaż zapakowane w karton nie używane 2x4ohm + MB.

Skomentuj

o prosze - bedzie komplet

Skomentuj

ehh dzisiaj na moich oczach kurier przebiegal przez ulice z paczka w rekach i sie wywrocil . Paczka z stxami wpadla pod tira... Ogolnie nie bylo czego zbierac z glosnikow. Kupilem je na allegro uzywki, ale gdzie moge dostac nowki? na stronie producenta niestety brak :mellow
                                        A kurier nie wpadł pod Tira? Jak przebiegał i się przewrócił w taki sposób, że paczka poleciała prosto pod koła to znaczy, że jak by się nie przewrócił to sam by wpadł pod niego, to jakiś samobójca był czy jak?

Skomentuj

a tag offtopic wie co to kolega?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X