Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 3-drożne] 3 drogi dla ubogich

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ale żeby wprowadzić dane na tokarkę musi zrobić projekt w AutoCad'zie. Chyba ze nie jest to tokarka CNC tylko zwykła "ręczna" to pytania nie było.

Skomentuj

Tokarka "ręczna". Kolega mówił, że do takiej pierdoły to szkoda czasu i zanim się obejrzałem, jeden kolec już był :)

Skomentuj

Ok. Będę musiał sobie sam projektować bo akurat w szkole mam dostęp tylko do CNC i dziś gadałem z nauczycielem i w ramach nauki obsługi tej otóż tokarki mogę wykonać własny element :twisted:

Skomentuj

Więc jak kolega maxxx222 zrobi projekt byłbym bardzo wdzięczny za udostępnienie go.. :smile: Też wykorzystam szkolną CNC.. Jednak czasem szkoła się przydaje.. :twisted:

Skomentuj

Jeśli takowy powstanie (miałem już projektowanie w AutoCad'zie lecz jakoś nie pamiętam tamtych lekcji i ciężko będzie :twisted: ) to wykonam je, potem zastosuje u siebie a projekt udostępnię. Chyba ze ktoś z ludzi na forum ma taki projekt i mógłby go udostępnić :?:

Skomentuj

Wiem że o dużo prosze ale czy kolega bigant mógłby wrzucić jakiś rysunek frontów..? Chodzi mi o te ścięcia i o grubość samych płyt w poszczególnyh miejscach.. Widze że kolega maxxx222 stara się o projekt kolcy jak tylko może.. :grin:

Skomentuj

Wiesz... Wole sobie kupić materiał i wykonać to samemu niż kupić jakieś ...... w sklepie co ani nie będzie ładnie wyglądać ani nie będzie pasować do kolumn.

Skomentuj

Zgadzam się z tobą.. Przy okazji jaka z tego satysfakcja.. :wink:

Skomentuj

Zamieszczone przez smerfetek13
                    Wiem że o dużo prosze ale czy kolega bigant mógłby wrzucić jakiś rysunek frontów..? Chodzi mi o te ścięcia i o grubość samych płyt w poszczególnyh miejscach.
                    front sklejony jest z dwóch płyt MDF 22mm.

Skomentuj

No, no bingant, widzę, że Twoje kolumienki mają wzięcie :mrgreen:

Tylko patrzeć jak pojawiać się będą klony... Jak grzyby po deszczu :mrgreen:

Ale nic w tym dziwnego, w końcu jest na czym się wzorować :smile:

Skomentuj

Nawet nie myślałem na początku zabawy w DIY, że będzie z tego tyle radochy :)
                        Powoli w mojej głowie krystalizuje się nowy projekt, jeszcze trochę i jak już obmyślę dokładnie wszystkie wymiary, zaraz jadę po mdf.

Skomentuj

Powoli w mojej głowie krystalizuje się nowy projekt, jeszcze trochę i jak już obmyślę dokładnie wszystkie wymiary, zaraz jadę po mdf.
                          To się kolega rozpędził:) Zaraz mini stolarnię otworzy:)

Skomentuj

eeee że tak od siebie podsumuję ten projekcik .....czemu to jeszcze nie jest w wyróżnionych :razz: ? (tyle wystarczy podsumowania ;p)

Skomentuj

heh tytuł wątku brzmi "[Kolumny 3-drożne] 3 drogi dla ubogich" wykonanie jest doskonałe , zastanawia mnie jak wyglądałyby w wykonaniu kolegi kolumny dla nie-ubogich.
                              B. ładne kolumienki , dla mnie ekstra , pogratulować !!

Skomentuj

"Ubóstwo" tytułowe, wzięło się z ceny przetworników, a nie ich opakowania :)

Skomentuj

moim zdaniem tu nie ma nad czym dyskutować;konstrukcja wyjatkowo udana jeśli chodzi o wygląd zewnętrzny i równie dobra pod względem elektronicznym.Od tego powinno się zaczynać)))tzn.głosniki,obudowy itp

Skomentuj

Chyba kazdy kto pisal w tym temacie wyrazal achy i ochy na temat tego sprzetu ale administracja forum najwyrazniej nie zauwazyla ze kostrukcja jest "dobra". ; )

Skomentuj

mam pytanko napisałeś że pojemność komory głośnika niskotonowej ma 29 l ,dlaczego troche ją zmniejszyłeś,bo z obliczeń mi wynika że powinna byc troszke większa koło 32 litrów?? chybe ze popełniłem błąd przy obliczeniach

Skomentuj

a jak liczyłeś?

Skomentuj

bassboxem liczyłem

Skomentuj

Czaruję...
                                          X