Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

[Kolumny 3-drożne] 3 drogi dla ubogich

Collapse
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

dokładnie nad czy jakaś większa odległość jest ??

Skomentuj

Dolna płytka jest 6-7cm nad tunelem.

Skomentuj

a jak przymocowałeś przedni panel z głosnikami do reszty kolumny ? mam nadzieje że zrozumiesz co chciałem przez to powiedzieć? i gdzie kupiłeś wypełnienie do kolumny tz tą wełnę czy wate.

Skomentuj

przyklejone raczej, przynajmniej Pawel S. tak robił.
          ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Watę miałem w domu, to taka zwykła wata jaką stosuje się do ocieplenia np. kurtek.
            Odnośnie przedniego panelu i jego mocowania, to jest to wyjaśnione w tym wątku :)

[ Dodano: 2009-11-19, 20:51 ]
            Mały update moich skrzynek :) dochrapałem się loga.

Skomentuj

śledzę ten wątek od jakiegoś czasu- jestem tutaj zupełnie nowy ale Twoje kolumienki powalają na kolana, a logo zmusiło mnie do napisania tego listu pochwalnego, jestem raczej car audio maniakiem ale jak zobaczyłem TOOOO no to zamawiam płyt i do roboty.

ps powiedzcie tylko gdzie zamawiacie cewki i kondziorki do zwrotnicy.

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcom
                polink.com.pl

Zamieszczone przez bingant
                Mały update moich skrzynek :) dochrapałem się loga.
                Arrr, ekstra, teraz to wyglądają jak rasowy sprzęt :twisted:

Skomentuj

Ja powiem ze ten znaczek dodaje im najwięcej uroku :razz: Niby taki mały szczegół a przykuwa uwagę :twisted:

Skomentuj

Zamieszczone przez Marcom
                    w PDFie masz spis czesci - kopiujesz i wklejasz do maila do polinka

http://rapidshare.com/files/177773096/3_drogi_STX.exe
                    http://rapidshare.com/files/20136868...gi_STX_SCX.exe

Skomentuj

A ja powiem że znaczek wygląda trochę jak logo z ukraińskiej fabryki traktorów i o ile wykonanie kolumn to dla mnie po prostu majstersztyk to znaczek jest owych kolumn najsłabszym elementem i burzy harmonię frontów- jest przy okazji nieco za duży. Ale to nie zmienia faktu że to jedne z najładniejszych kolumn(i zdjęć) na forum.

Skomentuj

trudno stwierdzić czy lepiej ze znaczkiem,na pewno wieńczy dzieło, ale bez niego było tak czysto. takczyciakczcionka pięknie pasuje.
                        ONKYO TX-SR501E | Monacor SPH165KEP + Vifa XT19

Skomentuj

Dzięki wszystkim za pomoc w sprawie elementów zwrotnic.

Skomentuj

Ja bym dał znaczek pod BR na sam dół tylko niestety jest tam ścięcie :sad: więc niech zostaniu tu gdzie jest :mrgreen:

Skomentuj

Mr bingant maestria wykonania!! Właśnie przymierzam się do wykonania podobnych pudeł, ale nie klonów. Czy w razie jakichkolwiek problemów konstrukcyjnych mogę pisać do Ciebie na prv ??

Skomentuj

Zamieszczone przez voytekk
                                Czy w razie jakichkolwiek problemów konstrukcyjnych mogę pisać do Ciebie na prv ??
                                zapraszam :)

Skomentuj

Witam,
                                  naprawde jestem szoku. Mysle ze te kolumny nadaja sie do dzialu wyroznionych! obudowa jest naprade rewelacyjna, az chcialoby siemiec takie kolumny u sebie w domu:) pomysl o robieniu kolumn na handel:) mysle ze duzo osob kupiloby takie cacka

Skomentuj

Mam pytanko w sprawi tuby(tunel BR)- jakie ma wymiary długość i średnice

Skomentuj

Marcom:
                                      http://diyaudio.pl/portal.php?show=44
                                      http://diyaudio.pl/portal.php?show=29

Skomentuj

To jest dokładnie ten tunel:
                                        http://stx.sote.pl/tunel-bass-reflex-69x218.html
                                        przycięty na 16cm i końcówka wygięta na gorąco.

Skomentuj

przeczytałem jeszcze raz (Chyba) wszystko co dotyczy tej konstrukcji pogmyrałem "tu i tam" pooglądałem zdjęcia,
                                          no i zamówiłem dokładnie tą tubę o której napisał Bigant w stx-ie co prawda wyjściowa długość mi nie pasowała ale tak jak się domyślałem trzeba ją ciachnąć, tylko co z tym wygięciem na gorąco - do góry, jaki kąt?? sorki że taki meczący jestem ale każdy chce się czegoś nowego nauczyć

Skomentuj

Czaruję...
                                          X