Dziękuję bardzo! :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Projekt i-AMP
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez berni09 Zobacz postaWitam!
Jestem nowy i praktycznie zielony w tych sprawach bo nigdy nie składałem wzmacniaczy tylko swój zdołałem zreperować ale to mniejsza :P Zainteresował mnie strasznie ten IAMP. Co prawda nie czytałem wszystkich postów bo jest aż ich ok. 1100 a zdołałem przeczytać tylko około 200
Prośbę mam do Borysa lub do kogo kolwiek kto ma już gotowy i działający w 100% schematy IPS (tutaj chciałbym zastosować 6 par tranzystorów końcowych lub więcej) i OPS na Lampach, opis wszystkich potrzebnych części do kupienia, pliki GERBER dla kogoś kto będzie mi wytrawiał płytki, trafo jakie kupić, ogolnie wszystko co jest potrzebne do zbudowania tego wzmacniacza na lampach :) Mam dostęp do oscyloskopu więc nie będzie problemu z odczytem jak zachowuje się wzmacniacz. Będzie chodził pod kolumnami DIY 3-WAY STX 10.2.500 T LINE którym pomysłodawcą jest LuSzTi. Wzmacniacz ma być STEREO a z tego co wyczytałem to jest MONO i tutaj pytanie takie, czy ktoś wytłumaczyłby mi jak podłączyć sygnał to wzmacniacza? :)
Jeżeli byłby ktoś skłonny mi wysłać wszystko co jest potrzebne na maila to jestem skłonny przelać na przysłowiowe "piwo" pare plnów. :)
Z Góry dziękuję! :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez SowaZ Zobacz postaGeneralnie to nie sugeruj sie moimi postami dot. stereo czy mono. Kiedyś myślałem, że tam są dwa kanały, później dopiero ogarnąłem temat. Czyli składając 2xOPS i 2xIPS masz stereo.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz postaGerbery nie będą udostępnione.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez BIG ROMAN Zobacz postaZasilacz w zamówieniu będzie z zabezpieczeniem przeciwzwarciowym ?
Odnośnie starego ops3 który większość ma to moze w przyszlym miesiącu będzie wiadomo co i jak podlaczyc zeby podszedl pod psu Taza.Last edited by gavron04; 24.02.2016, 13:51.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Woder Zobacz postaWszystkio jest w załącznikach zawartych w temacie który przytoczył Micwoj w poście #1080
Skomentuj
-
http://diyaudio.pl/showthread.php?p=457745 w załączniku tego posta. Jeśli nie to, to nie wiem czego szukasz
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz postaOps3 który będzie zamawiany ma w sobie układ przeciwzwarciowy i podejdzie pod psu taza bez więksZych zmian. Psu jeśli uda się borysowi to będzie zamawiana jego wersja z lekkimi zmianami - złącza ark zamiast konektorow, dwa przekazniki zamiast jednego itp. Odnosnie zwarciowki to sie Borys pozniej wypowie.
Odnośnie starego ops3 który większość ma to moze w przyszlym miesiącu będzie wiadomo co i jak podlaczyc zeby podszedl pod psu Taza.
Lepiej się trochę wstrzymać i wykonać zasilacz BORYSA z zintegrowanym zabezpieczeniem o którym kiedyś pisał.
Skomentuj
Skomentuj