Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Możesz :)
    Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Wszystko ciąłem ,wierciłem i frezowałem u siebie na stolarni.

Skomentuj

pochwal się Borysku i tu nowym ips (lampa)

Skomentuj

No narazie jest w trakcie testowania, lampa 6H30Pi, narazie leci z i100M na napieciu 2x 59VDC

Jedno wiem, toshib koncowych juz raczej nie bede kupowal.

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
          https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
            No narazie jest w trakcie testowania, lampa 6H30Pi, narazie leci z i100M na napieciu 2x 59VDC

Piotrek spokojnie daje to rade na 59VDC?

Skomentuj

Co się dzieje z Toshiba-mi ? nie dają radę ?

Skomentuj

dj_zibi
                i100M narazie daje rade z takim zasilaniem i nic zlego mu sie nie dzieje.

BIG R
                Powiem ci ze jakos tak gladziej graja sankeniki, jeszcze jak bede mial chwile to polutuje sobie cos dla porownania i poprzelanczam A/B zeby sie samemu utwierdzic w tym przekonaniu. Dzisiaj sobie zamienilem i slychac roznice, nie wiem skad sie to bierze.

Skomentuj

Iamp100M (dla brata) w tymczasowej obudowie "old school" z odpadów

Olejowosk OSMO, ale albo ja tego nie umiem używać, albo daje to denne wykończenie. Może zeszlifuje i położę od nowa, albo po prostu to prysnę lakierem.

Skomentuj

Skąd wy bierzecie takie ładne sklejki, jak ja oglądałem to trafiałem brzydkie i krzywe.

Skomentuj

Borys czy tą nową lampkę będzie można użyć w I-Ampie 200 ? poczytałem sobie o tej lampce i wygląda to bardzo ciekawie , teraz mój I-Amp 200 chodzi sobie na lampakach E88CC JJ. :)

Skomentuj

Zamieszczone przez pierotez Zobacz posta
                        Skąd wy bierzecie takie ładne sklejki, jak ja oglądałem to trafiałem brzydkie i krzywe.
                        Bo nie jest prosta stąd duże szpary pomiędzy pokrywą a bokami, po prostu na wymiar się nie dało przyciąć bo by nie weszła

Sklejka to ogólnie wredny materiał, lubi się obskubywać przy byle wierceniu czy nawet sama z siebie na krawędziach :/ Za to był najtańszy i najszybszy w obróbce przy chwilowym braku narzędzi w domu

W środku wszystko tip top (oprócz potka bo to chińszczyzna, nie miałem nic innego i w sklepach też pustki), nawet przewody zasilające to srebro (1.5mm2 które mi zalegało od jakiegoś czasu, więc właściwie też odpad) ;-)

Skomentuj

dj_zibi
                          Powiem ci ze jakos tak gladziej graja sankeniki, jeszcze jak bede mial chwile to polutuje sobie cos dla porownania i poprzelanczam A/B zeby sie samemu utwierdzic w tym przekonaniu. Dzisiaj sobie zamienilem i slychac roznice, nie wiem skad sie to bierze.
                          Na pomiarach nic nie widać? Od zawsze lubiłem te Toshiby, mam nadzieję, że nie trzeba będzie żonglować tranzystorami końcowymi, żeby "zagrało"

Skomentuj

Ja toshiby ujarzmilem bocznikami na odsprzegach, inaczej sie nie dalo. Faktycznie toshiby byc moze sa troche bardziej precyzyjne, ale na pewno na nich moze byc rowniez wybitne granie.

Skomentuj

U mnie 5200/1943 dają rady pod CFP, aż jestem pod wrażeniem, że tak prosta topologia może grać.

Skomentuj

Tada

Skomentuj

Bjutiful. Podasz rozmiary płytki, bo chyba muszę radiator nowy kołować?

Skomentuj

Marcin8395253
                                    Wymiary ponizej:

Calosc z IPSem wchodzi z malym luzem na radiator o szerokosci 30cm. Ja sobie kupilem po prostu plaskownik i do niego bede przykrecal radiatory.
                                    Pozdr

Skomentuj

Czyli radiator 100-120 mm wystarczy. A max napięcie zasilania jakie? Może pracować na 75V?
                                      Last edited by marcin55246; 01.04.2017, 22:30.

Skomentuj

płytka ma ponad 220mm a trany maja rozstaw około 160 więc jak to na tak małym upchnąć. chyba że na trzech...

Skomentuj

Moze simialo przyjac 75VDC.
                                          Z odpowiednimi tranzystorami + odpowiednie wygiecie nog mozna sie upchac na 100mm na wysokosc obudowy. Polutuje na dniach i przykrece to pokaze jak to zrobic.

Skomentuj

Czaruję...