Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Projekt i-AMP

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kondensatory C25, C26, C27, C28 w jednym BOMie są oznaczone jako 33uF/63V w innym (BOM + linki iAMP100M-1) jako 100uF/63V rozumiem że można sobie coś dobrać z zakresu 33uF-100uF. Na schemacie widzę że są to kondensatory w torze audio więc ważne aby były dobrej jakości, prawda?

Skomentuj

Zamieszczone przez shady Zobacz posta
      Kondensatory C25, C26, C27, C28 w jednym BOMie są oznaczone jako 33uF/63V w innym (BOM + linki iAMP100M-1) jako 100uF/63V rozumiem że można sobie coś dobrać z zakresu 33uF-100uF. Na schemacie widzę że są to kondensatory w torze audio więc ważne aby były dobrej jakości, prawda?
      Ja daje 33uf/63V Nichicony VR i nie narzekam :-)

Skomentuj

No właśnie takich nie mam.

Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk

Skomentuj

Daj takie, żeby napięcie było właściwe. Będzie co najmniej dobrze albo i bardzo dobrze. Ja swego czasu nawet próbowałem 4,7uf MKT /63V i dublowałem go od spodu takim samym.

Skomentuj

takie chyba zastosuje bo mam. https://www.tme.eu/pl/details/rd1j47...t-105c/samwha/
            co to w ogóle jest ta samwha? dobre toto?
            Last edited by shady; 27.09.2018, 14:20.

Skomentuj

Samwhy często idą na pierwszy montaż w różnym RTV, więc nie jest to no name, jak kupuję, to też biorę m.in. z tej firmy.

Skomentuj

Zamieszczone przez ampli Zobacz posta
                Samwhy często idą na pierwszy montaż w różnym RTV, więc nie jest to no name, jak kupuję, to też biorę m.in. z tej firmy.
                Ja również myślę, że są ok. Są wiadomo "lepsze", ale kolega shady i tak nie będzie podmieniał i słuchał kondensatorów w końcówce mocy. Jest to cholernie trudna rzecz do zrobienia w rzetelny sposób. Poza tym kondensatory do audio lubią dodawać coś od siebie. Zwykłe kondensatory nie mieszają w równowadze tonalnej, choć wszystko zależy od konkretnych przypadków a tych jest nieskończona ilość.

Skomentuj

Mam jeszcze problem z mostkiem, zamówiłem taki jaki był w linku z BOM czyli taki: https://www.tme.eu/pl/details/gbi25a...ductor/gbi25a/
                  ale on nie pasuje jest za wielki ma inny rozstaw nóżek. Czy nie powinien być ten? https://www.tme.eu/pl/details/gbu12b...ductor/gbu12b/

Skomentuj

Tak to wygląda.

Skomentuj

Tak to wygląda.

Musisz kupić mostek o właściwym rozstawie nóżek ;-) Możliwe, że masz albo bom od innej wersji 100m albo faktycznie jest w opisie pomyłka.

Skomentuj

Parę fotek może na tym etapie ktoś dostrzeże jakiegoś babola.

Skomentuj

Parę fotek może na tym etapie ktoś dostrzeże jakiegoś babola.

Ile taka wanienka ?

Skomentuj

Żona mówi że coś trochę ponad 300zl

Skomentuj

Muszę sobie taką sprawić :-)

Skomentuj

I tak musiałem pędzelkiem poprawiać po niej.

Skomentuj

Kupiłem trochę złą podstawkę pod lampy i zastanawiam się co się stanie gdy przewiercę ten metalowy środek aby dioda mogła swobodnie tam wejść i podświetlić lampę. Zapewne się rozwali się ta podstawka bo składa się z 2 połówek ale może da się to jakoś skleić do kupy. Ma ktoś jakieś doświadczenia?

Skomentuj

no właśnie

Skomentuj

Spoko, ewentualnie nowe podstawki. Nie wiem jeszcze czy zależy mi na tym podświetlaniu.

Skomentuj

Gwintując otwory w radiatorze ukręciłem gwintownik i to zaraz w pierwszej dziurce. Kiepski ze mnie ślusarz:) Prawdopodobnie doszedłem do końca bo nie zrobiłem otworów na wylot. Zacząłem kombinować aby przewiercić ale wiertło schodzi na boki. Zrobiłem lochę i nawet chyba się pozbyłem resztek gwintownika ale teraz muszę to jakoś załatać. Może jakiś dobry klej dwuskładnikowy i w nim od nowa nagwintować otwór? Macie jakieś propozycje?
                                        Last edited by shady; 02.10.2018, 21:13.

Skomentuj

Jak dużą lochę zrobiłeś? Jaka średnica?
                                          O klejach zapomnij. Dałbym po prostu podkładkę ceramiczną. Chyba, że zrobiłeś lochę na 10mm albo więcej.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X