czyli sie sprawdza co pisałem acu= lampa !!
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez nowy1 Zobacz postaczyli sie sprawdza co pisałem acu= lampa !!
Mi tam precyzja zaje... pasuje w tym zestawie :) Razem z moim wzmacniaczem powstaje żyleta, która nie każdemu może się podobać. Na tym poziomie to już subiektywne opinie - co innego z AD1955, tutaj nie ma bata.
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta- DAC na AD1955 nadaje się może bardzo dobrze do odtwarzania sinusów, ale muzyki to z niego nie ma,
- R-2R Soekrisa z Amanero naprawdę daje radę,
Skomentuj
-
Zamieszczone przez zibii Zobacz postaRaven a do tego tiwa 250xs dałaby rade revelator 15 w wersji 4ohm bo taki mam.Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Tak patrzę na te zdjęcia (akustyka pokoju) i na wasze wypowiedzi na temat basu...
Na AS wszyscy mówili że nie ma co dyskutować o basie, bo pokoje kiepskie, choć prawie w każdym były jakieś ustroje, a standardowo w każdym był dywan.
Tu nie ma nic.
Więc jak to się ma do opisu basu?
No chyba że te opisy, to tylko porównanie jednego głośnika do drugiego, nie włączając w to akustyki pomieszczenia.
Tak to mam rozumieć?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaNo chyba że te opisy, to tylko porównanie jednego głośnika do drugiego, nie włączając w to akustyki pomieszczenia.
Tak to mam rozumieć?Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaTak patrzę na te zdjęcia (akustyka pokoju) i na wasze wypowiedzi na temat basu...
Na AS wszyscy mówili że nie ma co dyskutować o basie, bo pokoje kiepskie, choć prawie w każdym były jakieś ustroje, a standardowo w każdym był dywan.
Tu nie ma nic.
Więc jak to się ma do opisu basu?
No chyba że te opisy, to tylko porównanie jednego głośnika do drugiego, nie włączając w to akustyki pomieszczenia.
Tak to mam rozumieć?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaTiw to fajny glosnik... tu nie ma dyskusji
Ale wg mnie nie do excella
Chciał bym głośnik który będzie mniej dominował ale da bas szybszy i bardziej zróżnicowany, i mam nadzieję że TIW taki będzie.
Lubię niskie tony z germanium w moim samochodzie, nie jest ich dużo ale jak trzeba to kopną w brzuch.Last edited by sylvek; 07.02.2016, 10:02.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta- R-2R Soekrisa z Amanero naprawdę daje radę,Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postaDaje .
Może być ciężko to pobićZamieszczone przez .3lite Zobacz postaAmen.
http://soekris.com/products/audio-products/dam1021.html
Skomentuj
-
Mieliśmy tylko trzy różne DAC'e - AD1955 (w dwóch całkowicie odmiennych aplikacjach!), PCM56-K i ten Soekris. Z czego PCM56-K siedział w odtwarzaczu CD i generalnie graliśmy inne pliki, więc ciężko to tak bezpośrednio porównać. W sumie to jeszcze był TDA1541A w innym odtwarzaczu, ale kolega LuSzTi nie zdążył przesłuchać.
No ale mogę Ci do AD1955 porównaćChociaż nie wiem, czy jest sens. Zważywszy na cenę Soekrisa (około 800 PLN) to można go spokojnie polecić, tym bardziej, że za taką kwotę nic lepszego nie zbudujesz a tym bardziej nie kupisz.
Skomentuj
-
Lab w 90l... ah ten Lab... jakiegoś woooooooooow nie było, tu przyznam że na tle tego głośnika TL'ka na 2x 22scx wypada naprawdę nieźle. Niestety to nie ta liga. Co mi się spodobało w labie? Wytrzymałość, na filmikach testowych dolby atmos potrafił zagrzmieć a mimo to miałem spokój że mi się nie skończy, w przypadku lini musiałem uważać z mocą by nie przesadzić.
O brzmieniu nie mam co sie wypowiadać bo muszę obejrzeć na nim kilka filmów które znam i wtedy będę mógł wydać obiektywną opinie.
Natomiast tego samego dnia było woooooooooooooow ale po odpaleniu Beymy 12br70 z nowej serii w OZ ~70l netto.
Słuchałem ten głośnik w kilku aplikacjach i w OZ to całkiem inne granie, to jest to czego szukałem od dawna. Dobry szybki bas, nic nie dudni, świetnie się uzupełnia z frontami. Muzyka na jakiej testowałem jest różna, rock, metal, klubowa, dance i wszytko inne co się nawinęło.
Nigdy nie byłem przekonany do OZ teraz zmieniam zdanie
Wygłuszenie: pianka tapicerka na tylną ściankę 7cm, boczne ok 3,5cm i wełna mineralna knauf tech. ecose kawałek 30 x 30 i wystarcza :)
PS. Fronty jeszcze nie wykończone :PPreamp by LuSzTi | DAC .3lite AD1865 | klon Accuphase P-4100/klasa D 2x2500W irs2092 | 2x Visaton TIW200XS + 2x Wavecor WF152BD04 + Morel ST1048
Skomentuj
-
Na razie obudowy testowe (zamkniete 21l) ale już moge powiedzieć że Sonido SFR175 w wersji AlNiCo to najlepsze 18cm głośniki jakie miałem, basu jest naprawde wystarczająco, potrafi uderzyć kiedy trzeba, nie dodaje nic od siebie. Średnie też precyzyjne, neutralne, bez fajerwerków. Góry jest w sam raz, bałem sie że może być niedosyt i trzeba będzie stosować jakiś tweeter ale okazuje sie to zbędne. Co by można zrobić to trochę wiecej wydusić w kwestii basu obudową z projektów ze strony Sonido i pewnie docelowo tak będzie
Skomentuj
-
Zamieszczone przez nowy1 Zobacz postaWcale nie jest tak zimno brr
Skomentuj
Skomentuj