Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Projekcik jest z tej strony http://www.vaneijndhoven.net/jos/rel...ive/index.html , ja tylko robię swoje płytki i soft, żeby sprawdzić jak to śmiga i czy jest jakakolwiek różnica.

Dlaczego byłby problem?
    http://www.gavron04.diyaudio.pl

Skomentuj

Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
      Dlaczego byłby problem?
      Za małe tłumienie, zwłaszcza wieczorami :)
      Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

Było olejowanie, teraz są już głośniki, okablowanie i wytłumienie. Kolumny gotowe do pomiarów :)
        Asustor AS-5002T z MPD + konwerter USB .3lite + DAC PCM1704 by olog + autorskie PRE z PVC + Monobloki Ravlus Amplifilo + kolumny Tatami Audio Hudba

Skomentuj

LuSzTi, czym masz pokryte te duże kolumny? Taki nieregularny szary kolor?

Skomentuj

Zamieszczone przez LuSzTi Zobacz posta
            teraz są już głośniki
            - SB i Scan ?? Skromnie wyglądają przy tych potworach :)

Skomentuj

Zamieszczone przez piotreq123 Zobacz posta
              LuSzTi, czym masz pokryte te duże kolumny? Taki nieregularny szary kolor?
              Farba strukturalna.
              Zamieszczone przez Branża Zobacz posta
              - SB i Scan ?? Skromnie wyglądają przy tych potworach
              2 x SBA 15 NRX 8R i nie produkowany już Scan D2904/600000 https://www.hificollective.co.uk/com...0-tweeter.html

Moje salonowe kolumny mają wysokości 110 cm + podstawy i 55 cm głębokości, te do sypialni mają wysokości tylko 90 cm i cok 24 cm głębokości, więc mimo, że wcale takie małe nie są to jednak przy salonowych wyglądają mizernie :)

Skomentuj

Swieta ida to trzeba cos nowego do domu przywlec.
                Zakwas na chleb juz sie robi, nowe monitorki tez sie robia (biale boki + sklejka na gorze i na dole + maskownica)

i-AMP ,i-PSU, i-SMPS, i-KTO TAM WIE CO JESZCZE
                https://www.facebook.com/IAMP-260036317687611/

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                  nowe monitorki tez sie robia
                  borys, chętnie przeczytam parę słów jak to gra, gdy już poskładasz coś. Testujesz sb15nbac?

Skomentuj

Tak 15NBAC

Jeszcze zwrotnicy nie ma ale juz jakas namiastke mozesz sobie poczytac:

https://www.stereophile.com/content/...06-loudspeaker

Skomentuj

Ładna pogoda w weekend.. sprzęt udało się wypożyczyć.. więc odrobina motywacji.. i poprawiłem frezowania.. z ręki.. obeszło się bez większych wpadek..
                      Z większych trudności.. nie mogłem wyciągnąć głośników z frezowań.. ale patentem udało się wycisnąć..

Cały czas mam już wypożyczony zestaw do pomiarów... monitory już na biurku.. w weekend znów nie zdążyłem.. ale nie dam im usiąść na półce bez jakiegokolwiek zmierzenia..

PS.. Głośniki za długo leżały wyciągnięte z obudów i syn do jednej kopułki się dorwał.. - udało się wacikiem od tyłu "wypchnąć" prawie bez wielkich widocznych strat.. nie wiem jak to wpłynęło na kondycję wysokotonówki - trudne warunki pracy w domu... Beryla na razie sobie nie kupię...
                      Last edited by LubMich; 27.11.2017, 11:29.

Skomentuj

Zamieszczone przez borys Zobacz posta
                        Swieta ida to trzeba cos nowego do domu przywlec.
                        Zakwas na chleb juz sie robi, nowe monitorki tez sie robia (biale boki + sklejka na gorze i na dole + maskownica)

Od dawna chciałem coś zrobić na tym woferze. Super czekam na pierwsze wrażenia.

Skomentuj

iAMP 200 ląduje w budzie. Będą też fajne duże wskaźniki :)

Skomentuj

Powoli do przodu...

Last edited by jaro4444; 28.11.2017, 01:33.

Skomentuj

jaro44444
                              Piekne kolego, bardzo mi sie podoba naturalne drewno. Super, wreszcie jakis porzadny material a nie sam MDF.

Skomentuj

Śliczne drewienko :) ...

Skomentuj

Zamieszczone przez taz Zobacz posta
                                  Ruszyło, nareszcie :)

Zaciekawiły mnie trochę te XMOSy. Chciałem zapytać czy do programowanie używasz xmosowego xTAGa, czy jakiegoś innego interfejsu?
                                  Mam niedokończony projekt z AT32UC3A3256 (SDR Widget) ale chyba dam sobie z nim spokój. XMOS chyba jednak będzie lepszym rozwiązaniem, wygląda bardziej perspektywicznie.

- - - - - aktualizacja - - - - -

Teraz dopiero doczytałem, że XHRA-2HPA firmware odczytuje z zewnętrznej pamięci Flash, JTAGa nie widać w ogóle.
                                  Last edited by sylvester; 30.11.2017, 00:25.

Skomentuj

Coś do przodu :

Teraz trzeba jeszcze całość poskładać do kupy .
                                    W pakiecie jeszcze będzie UVmetr ale to temat na inny post :)

Skomentuj

Mało czytelny ten "wyświetlacz"
                                      marcinsywala.pl
                                      Cambridge Audio Stream Magic 6 | Power Amplifier Class D Hypex 2x Ncore NC2k | T29MF001 + MW16P-4 + 2xTIW 200 XS

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                                        A gdzie tam, to jest test Ishihary

Ja widzę dobrze
                                        Last edited by marian; 30.11.2017, 21:26.

Skomentuj

Zamieszczone przez Hermes Zobacz posta
                                          na zdjęciu .

Skomentuj

Czaruję...
                                          X