Chodziło mi o kieliszki u sąsiadów :)
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Te obudowy, na stół w pionie już nie wejdą.
No i jest co dźwigać.
Zacząłem składać je w poniedziałek, czyli to co widać to 3 dni pracy (najdłużej trwało schnięcie kleju, jak zwykle), łącznie z, przycinaniem, frezowaniem itd.
Myślałem że do końca tygodnia skończę oklejać HDF-em... skończył bym, gdybym go miał... niestety w Casto dopiero będzie we wtorek, a firma w której kupuje MDF ma tylko biały HDF.
No i tydzień jestem w plecy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaFront taki nie za chydy nie za grubu
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaZdjęć z klejenia trochę masz? Chciałbym zobaczyć wzmocnione wnętrzności.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaOstatecznie będzie 50mm :)
Mam, ale nie mogę pokazać.
Przy tym ukladzie płyt MDF oklejasz tylko fronty i górę czy całość?
Nie masz wrażenia, że fronty powyżej 36-38 mm to tylko wwięcej problemów jak zysku? Ja wolę dać mocniejsza kratownoce.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz postaMarian co tam za głośniki pchasz?
Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz postaPrzy tym ukladzie płyt MDF oklejasz tylko fronty i górę czy całość?
Te obudowy są zrobione z płyty 18mm (+ dodatkowe 10mm na froncie), no i aby uzyskać docelową grubość będą oklejone 2x HDF-em.
Zamieszczone przez jaro4444 Zobacz postaNie masz wrażenia, że fronty powyżej 36-38 mm to tylko wwięcej problemów jak zysku? Ja wolę dać mocniejsza kratownoce.
Ta wewnętrzna 18-stka na froncie ma wyfrezowane otwory pod głośniki, odpowiednio większe.
Skomentuj
-
-
Wrzucam tutaj żeby nie zakładać nowego wątku...
Subwoofer samochodowy na W.25.400.2X2.MC obudowa z płyty wiórowej 18mm, 21 litrów netto, br szczelinowy strojenie na 40 hz. Wytłumienie na 4 ściankach 4 warstwową przekładką watoliny i filcu. Na tylnej ściance wyprowadziłem 2 terminale aby w przyszłości nie odkręcać głośnika gdy zajdzie potrzeba mostkowania cewek, póki co każda będzie zasilana osobnym kanałem. Stalowa osłona na głośnik z Alle... solidnie wykonana, polecam. Głośnik przykręcony do obudowy na śrubach imbusowych m6 plus nakrętki pazurkowe.
Z ciekawostek kratka do br drukowana na Anet A8 z czarnego PLA, póki co nie zauważyłem aby powodowała świsty
Jak narazie sub testowany w domu na wzmacniaczu w klasie d (tpa 3116) z filtrem dolnoprzepustowym, gra dość... hmm... twardo ale przypuszczam, że taka natura wzmacniacza. Zobaczymy jak spisze się w samochodzie. Domyślnie ma pracować z blaupunktem ema260, który przy 2 ohm daje 2x90 watów, co mam nadzieje, że wystarczy do poprawnego wysterowania.Last edited by Lansky; 05.05.2019, 20:58.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Lansky Zobacz postaDomyślnie ma pracować z blaupunktem ema260, który przy 2 ohm daje 2x90 watów, co mam nadzieje, że wystarczy do poprawnego wysterowania.
tak przynajmniej bylo z poprzednia wersja na plastikowej membranie. nie wiem czy tu sie cos wiecej zmienilo
Skomentuj
-
Zamieszczone przez gavron04 Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Lansky Zobacz postaSubwoofer ma mi służyć do słuchania muzyki a nie masowania pleców więc, może Blaupunkt wystarczy. Jeśli jednak to co piszesz okaże się prawdą będzie trzeba poszukać mocniejszego wzmaka. Dzięki za radę.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Lansky Zobacz postaSubwoofer ma mi służyć do słuchania muzyki a nie masowania pleców więc...
Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz postaWystarczy że raz najdzie ochota posłuchać głośniej i będziesz zawiedziony brakiem mocy.
Po co komu tak duży głośnik skoro nie ma go czym zasilić.
Ogólnie jest duża przepaść między STX-em 8" a 10", ale jeśli ma to tylko ładnie grać, to wolał bym lepszy głośnik 8".
Ja u siebie mam tego starszego STX 10" w zamkniętej (latem przekładam go do TL-ki) pod zasilaniem 200W i w chackback-u robi robotę.
Więcej basu nie potrzeba, chyba że ktoś naprawdę chce mieć masaż zwieracza :)Last edited by marian; 06.05.2019, 16:33.
Skomentuj
Skomentuj