Skusze sie kiedys w wolnym czasie, nie dla siebie co prawda, ale cena zacheca.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaWbrew pozorom, sluch to nie zawsze najlepsza metoda oceny glosnikow.
Skomentuj
-
To bym stwierdzil, ze jego ulomnosci wplywaja na produkcje znieksztalcen, ktore w odsluchu daja dzwiek przyjemny dla ucha. Jesli glosnik bedzie mial duze znieksztalcenia, to bedzie to slychac. Jesli oba glosniki w pomiarach wypadna podobnie, to wtedy sluch i gust bedzie mial wieksza miare uzytecznosci.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lokiec3 Zobacz postaOd 0 do setki to nie poprawi :-)
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaJakiej grubości ten MDF?Zamieszczone przez Pawel074 Zobacz postaStawiam 19-22, bliżej 22 :P
Zamieszczone przez marian Zobacz postaBędzie 3way lub 3.5way, zobaczy się po testach i pomiarach.
Głośniki na bas już zostały wybrane, ale jeszcze nie kupione, więc jest jeszcze czas aby się zastanowić czy nie kupić czegoś innego/lepszego.
trzeba tam ogarnac zwrotnice a ja nie mam na to czasu :(
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz posta
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Sunny Zobacz postaDayton Audio RS225-8
Wizualnie się zgadza z FW146, nawet lepiej niż Seas L22.
- - - - - aktualizacja - - - - -
Fotki w dziennym świetle :)
Skomentuj
-
-
Zamieszczone przez DeKeR Zobacz postaMarian a dasz rade z 9950 i fw146 zrobic monitorki przy okazji, 3way.
Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz postaMarian a może do tego W22..??
O Scana?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaTaki plan też jest, ale to jeszcze troszkę potrwa :)
O jaki głośnik dokładnie chodzi?
O Scana?
Skomentuj
-
Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz postaSeas W22
- - - - - aktualizacja - - - - -
Wygrzewanko :)
Fountek 1,5mH + 8,2uf, Usher 4,7uf + 0,56mH.
I nawet to gada :thumbup:Last edited by marian; 14.06.2014, 13:09.
Skomentuj
-
-
marian :thumbsup:
fw146 ma fajną średnicę .
Chyba dopiero na magnezowego seas-a warto to wymieniać
Przy tej cenie dla mnie rewelacja .
Na basie pewnie rewelacji nie ma ale jako średniotonowy to bez znaczenia
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta. Najchetniej zobaczylbym pomiary znieksztalcen tych glosnikow.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez raven1985 Zobacz postafw146 ma fajną średnicę .
Chyba dopiero na magnezowego seas-a warto to wymieniać
Przy tej cenie dla mnie rewelacja .
Na basie pewnie rewelacji nie ma ale jako średniotonowy to bez znaczenia
Cytat Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
. Najchetniej zobaczylbym pomiary znieksztalcen tych glosnikow.
są na tyle niskie do 2.5k że nie ma się czym przejmować i co oglądać
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaTo czy 5 razy drozszy Seas bedzie mial znacznie mniejsze znieksztalcenia? Bo w to, ze Seas bedzie "5 razy lepszy" nie chce mi sie wierzyc.
Za to wyżej będzie miał większebo ma chyba niżej rezonans i bardziej zaznaczony.
Nie będzie 5x lepszy to jasne .
Ale będzie na tyle lepiej, grał że dla mnie będzie warto tyle dać .
A czy dla Ciebie to musi każdy sobie ocenić
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz postaBo w to, ze Seas bedzie "5 razy lepszy" nie chce mi sie wierzyc.
Powiedz mi, znasz jakiś produkt elektroniczny, który kosztując 5 razy więcej niż jego gorszy odpowiednik, jest zarazem 5 razy lepszy? Pierwszy lepsze przykłady gdzie ta logika nie ma sensu - procesory i karty graficzne, gdzie w aspekcie wydajności dwa razy droższa cena dodaje 20% mocy obliczeniowej, a gdzie tam do 200%? Tu jest dokładnie tak samo.
Ale wracając do Fountek "vs" Seas - różnica w jakości wykonania jest ogromna, tu nawet nie ma co się spierać (tym bardziej, że w Fountek'u krzywy i "niewycentrowany" korektor fazy to norma).Last edited by .3lite; 14.06.2014, 18:20.
Skomentuj
Skomentuj