Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Ciaśniutko, ale bardzo fajnie wkomponowałeś Tonsila w Vife. Ciekawe jak będzie się prezentował front jak jeszcze dojdzie br, bo wygląda, że chciałeś żeby się stykał z tonsilem...

Skomentuj

lysykrzysiek, jak zamierzasz je wykończyć?

Skomentuj

pewnie podobnie do tego

(niechodzi mi o wykonczenie :P )

Skomentuj

Tak chcialem zeby tonil zeszedl sie z vifka a co do wykonczenie to fornir a wyboru mama tyle az glowa boli :) (brata zona pracuje w dlh) Pozdrawiam
          Ps. Pawel s fajne te twoje monitorki tylko ze ja swoja vifke musialem podciac frezarka zeby ladnie wszystko sie zachodzilo .

Skomentuj

"Co to będzie, co to będzie...". Jak ja nie lubię rzeźbienia w obuwie :/

Na górę przyjdzie marblit (szkło, czarne) i dwa alu paski na których będą podstawki i wskaźniki mA. Z przodu w tych samych liniach jak elementy u góry, będą gałki.

Skomentuj

eshU znowu lampowca rzeźbi

A ja pytanie troszkę z innej beczki ... Panowie, co na allegro ostatnio tak krucho z fornirami?

Skomentuj

A no. Gdzie można znaleśc orzech amerykański w jakichś rozsądnych wymiarach?

Skomentuj

Lada dzien umieszcze opis i zdjecia z budowy kolumn w dziale "Wlasne konstrukcje".
                  ...a tymczasem tu zdjecia z jeszcze jednej zabaweczki - Rezonator basowy.

http://picasaweb.google.com/wektorx/RezonatorBasowy

Pozdrawiam

Skomentuj

Ostatnio trochę zalatany jestem więc postępy w pracach małe, ale skrzynie już w fornirze, druga czeka na lakier, dodaje fotkę z "przymiarki" głośników przed lakierowaniem i polakierowana skrzynie.

Skomentuj

Trochę kabelków przybyło i weź tu się nie pomyl :twisted:

A tak będzie mniej więcej wyglądać od góry, tylko ze podstawa pod lampy zupełnie inna (jak pisałem wyżej marblit i kawałki alu).

Skomentuj

esh0, co to za drewienko i skąd masz ??

Skomentuj

ŁukaszN, jakiś egzotyk, nie pamiętam - zapytam się tego, co kupował. A dostępne było jako parkiet w Castoramie. 50zł/mkw czy jakoś tak.

Skomentuj

Zamieszczone przez esh0
                            A dostępne było jako parkiet w Castoramie. 50zł/mkw czy jakoś tak.
                            Oooo będe wiedział gdzie szukać

Skomentuj

Panocki, mam pytanko, aktualnie jestem na etapie nowych bud:)
                              Tylko teraz zamazylem sobie b-r szczelinowy, wyszedl mi 22x168mm no i odpowiednia dlugosc (wieksze budy troszke zrobie+nizsze lekko strojenie, do tej pory mam 50hz@15l, planuje 45hz@18l).
                              Budy beda z 22mm mdf, przednia scianka 7st nachylona.
                              Tylko ten b-r czy tam sa jakies ograniczenia? czy liczy sie przekrój poprostu? czy te 22x168mm nie za duzo? Tzn jedynie moge zmniejszyć wysokosc.

I jak sadzicie fornir (najwyzej modyfikowany) na łuku R15 polozy sie (na henkel moment) bez problemu?
                              przypominam Hds164+dx25tg
                              Czy b-r szczelinowy i scianka pod katem 7 st wymagaja dodatkowych modyfickacji? Obliczen itd?
                              Nie chialem zakladac nowego tematu sorki:)

Skomentuj

Zamieszczone przez HeatheN
                                Czy b-r szczelinowy i scianka pod katem 7 st wymagaja dodatkowych modyfickacji? Obliczen itd?
                                |Jak ścianka to chyba by się przydało zwrotkę przerobic, a może to tak wielkiej różnicy nie zrobi, 7st..

Skomentuj

Tylko ten b-r czy tam sa jakies ograniczenia? czy liczy sie przekrój poprostu? czy te 22x168mm nie za duzo? Tzn jedynie moge zmniejszyć wysokosc.
                                  liczysz normalnie. jednak z moich doswiadczen wynika ze obudowa jest strojona w rzeczywistosci o 3-5Hz nizej niz wyliczona - wiec wez to pod uwage
                                  w subach minimalna wysokosc szczeliny jaka stosuje to ok 20-25mm bo ponizej slychac denerwujace odglosy mimo duzej powierzchni portu
                                  te wymiary co masz moga byc - tylko zeby ci sie na dlugosc zmiescilo :lol:
                                  I jak sadzicie fornir (najwyzej modyfikowany) na łuku R15 polozy sie (na henkel moment) bez problemu?
                                  tak, ale musisz pamietac o odpowiednim skierowaniu slojow
                                  ja bez problemu kleje dąb na R11

Skomentuj

Ok sprawa forniru i b-r zalatwiona, a co z 7st?
                                    Tez czytalem ze TEORETYCZNIE zwrotke trzebaby przerobic, a praktycznie?
                                    Przyznam szczerze ze to raczje dzialanie snoobistyczne i tak mdf bedzie na CNC obrabiany wiec chce budy dopiescic co by przy sprzedazy podniosly cene, a te 7st wyglada kozacko :lol: (wiem co niby daje i jak zmienia sie charka pod katem)

Skomentuj

jakies zmiany to napewno wprowadzi - ale i tak ich nie uslyszysz :P
                                      te 7st wyglada kozacko
                                      wiem - mam podobnie ale o jeden stopien mniej :P

Skomentuj

Okazało się, że pomyliłem uzwojenia transformatorów zasilających i dzisiaj musiałem trochę poodkręcać :] Ale poprawiłem i przy okazji sprawdziłem napięcia.

Kabelki z bliska:

Teraz tylko lampki i jeszcze raz odsłuch:

Jakbym miał mało pracy, to mi się jeszcze nudziło :mrgreen:

Skomentuj

esh0, widzę, że stacja lutownicza za 30zł sprawdza się doskonale :smile:

Skomentuj

Czaruję...
                                          X