Ciaśniutko, ale bardzo fajnie wkomponowałeś Tonsila w Vife. Ciekawe jak będzie się prezentował front jak jeszcze dojdzie br, bo wygląda, że chciałeś żeby się stykał z tonsilem...
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Lada dzien umieszcze opis i zdjecia z budowy kolumn w dziale "Wlasne konstrukcje".
...a tymczasem tu zdjecia z jeszcze jednej zabaweczki - Rezonator basowy.
http://picasaweb.google.com/wektorx/RezonatorBasowy
Pozdrawiam
Skomentuj
-
Panocki, mam pytanko, aktualnie jestem na etapie nowych bud:)
Tylko teraz zamazylem sobie b-r szczelinowy, wyszedl mi 22x168mm no i odpowiednia dlugosc (wieksze budy troszke zrobie+nizsze lekko strojenie, do tej pory mam 50hz@15l, planuje 45hz@18l).
Budy beda z 22mm mdf, przednia scianka 7st nachylona.
Tylko ten b-r czy tam sa jakies ograniczenia? czy liczy sie przekrój poprostu? czy te 22x168mm nie za duzo? Tzn jedynie moge zmniejszyć wysokosc.
I jak sadzicie fornir (najwyzej modyfikowany) na łuku R15 polozy sie (na henkel moment) bez problemu?
przypominam Hds164+dx25tg
Czy b-r szczelinowy i scianka pod katem 7 st wymagaja dodatkowych modyfickacji? Obliczen itd?
Nie chialem zakladac nowego tematu sorki:)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez HeatheNTylko ten b-r czy tam sa jakies ograniczenia? czy liczy sie przekrój poprostu? czy te 22x168mm nie za duzo? Tzn jedynie moge zmniejszyć wysokosc.
w subach minimalna wysokosc szczeliny jaka stosuje to ok 20-25mm bo ponizej slychac denerwujace odglosy mimo duzej powierzchni portu
te wymiary co masz moga byc - tylko zeby ci sie na dlugosc zmiescilo :lol:
Zamieszczone przez HeatheNI jak sadzicie fornir (najwyzej modyfikowany) na łuku R15 polozy sie (na henkel moment) bez problemu?
ja bez problemu kleje dąb na R11
Skomentuj
-
Ok sprawa forniru i b-r zalatwiona, a co z 7st?
Tez czytalem ze TEORETYCZNIE zwrotke trzebaby przerobic, a praktycznie?
Przyznam szczerze ze to raczje dzialanie snoobistyczne i tak mdf bedzie na CNC obrabiany wiec chce budy dopiescic co by przy sprzedazy podniosly cene, a te 7st wyglada kozacko :lol: (wiem co niby daje i jak zmienia sie charka pod katem)
Skomentuj
Skomentuj