Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Żółwik, ten fornir i ogolnie bryła bardzo przypomina Twoje poprzednie 3SM. Jak lakierujesz? Ciekawi mnie to, bo bardzo fajnie imho wychodzi, mimo że gustuje raczej w ciemniejszych kolorach "drewna".

Skomentuj

Zamieszczone przez grzechupk Zobacz posta
      Żółwik, ten fornir i ogolnie bryła bardzo przypomina Twoje poprzednie 3SM. Jak lakierujesz? Ciekawi mnie to, bo bardzo fajnie imho wychodzi, mimo że gustuje raczej w ciemniejszych kolorach "drewna".
      Zdjęcie tak wyszło....bryła zupełnie inna- bardziej "jamnikowata" .... W 3SM-ach był opis lakierowania. Żeby nie było - nie mam żadnego pistoletu itp.... Dobry pędzel i jazda :) a dokładnie mogę polecić taki:

http://www.magnatfarby.pl/produkty/p...b-wodnych.html

Ma bardzo miękkie włosie !! Dziewczyny mogłyby spokojnie nim make up robić bo jest tak delikatny i miły w dotyku. Przekłada to się na dobre rozprowadzanie lakieru po powierzchni.... Co najważniejsze - nie wypadają z niego włosy tak często jak z tandetnych pędzli za 8zł.... Podczas całego lakierowania wypadły mi może 2-3 włoski.

Skomentuj

Dzisiaj otrzymałem takie zabawki :)

http://stx.pl/wzmacniacz-a-138.html
        http://stx.pl/sw-stx-8-2-300-2x2-f-s-pc.html

Skomentuj

Żółwik, możesz kilka fotek zrobić tego panela z drugiej strony?

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
            Żółwik, możesz kilka fotek zrobić tego panela z drugiej strony?
            Jasne, proszę bardzo... Jest na TDA 7294

Skomentuj

Trochę drogi ten wzmacniacz jak na pojedyńczego tadka.

Skomentuj

'
                Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                Trochę drogi ten wzmacniacz jak na pojedyńczego tadka.
                Wiem... Niestety nie znalazłem na allegro tańszych odpowiedników, które będą miały odpowiednie wykończenie panelu. Mój Sub jest prezentem i nie moglem sobie pozwolić na tandetę... chciałem, żeby to wszystko miało ręce i nogi pod względem technicznym, a także wizualnym. Na początku myślałem o Sub150 Irka.... niestety nie mogę sobie pozwolić na zbyt długie oczekiwanie....a wiem, że kilku użytkowników forum zamówiło u Niego panele wiec sam byłbym "którymś z rzędu" klientem.

A tak mam A138 - bez oczekiwania, dobry i poprawnie wykonany z wszystkim co potrzeba do standardowego suba. Wizualnie również nic mu nie brakuje :)

Skomentuj

<lol> ja sprzedawalem całe suby nowe mivoca sw1000aII w tej cenie, tam był lepszy panel + głośnik 10" a buda z mdf-u. Kiepski interes z tym panelem z STX

Skomentuj

I to bardzo kiepski. Za 300zł idzie samemu złożyć 2 razy mocniejszy (i to na tranzystorach)

Skomentuj

Zamieszczone przez benek161 Zobacz posta
                      Za 300zł idzie samemu złożyć 2 razy mocniejszy (i to na tranzystorach)
                      Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
                      Mój Sub jest prezentem i nie moglem sobie pozwolić na tandetę... chciałem, żeby to wszystko miało ręce i nogi pod względem technicznym, a także wizualnym.
                      To chyba wystarczy :) mój wzmak będzie tani (uniamp) a więcej zapłacę za wykończenie niż za elementy tak to jest jak się chce ładniejszy wygląd niż to co w środku :)

Skomentuj

byly takie panela (na tda) za 80-90zl na allego
                        nowe nie uzywane

szkoda, ze juz nie ma
                        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wszystko zapakowane do obudowy. Wygląda to tak:

Jeszcze podkład, lakier i elementy wykończeniowe.... :)

Skomentuj

Przydałby sie jakiś pierścień maskujący :)

Skomentuj

Zamieszczone przez ploter Zobacz posta
                              Przydałby sie jakiś pierścień maskujący
                              W sklad "elementów wykończeniowych" wchodzi między innymi pierścień :) Jeszcze sporo pracy mam z tym subem.

Skomentuj

W sklad "elementów wykończeniowych" wchodzi między innymi pierścień Jeszcze sporo pracy mam z tym subem.
                                Ale proporcje obudowy juz sa git :) Mi sie podoba.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                  Ale proporcje obudowy juz sa git :) Mi sie podoba.
                                  Dokładnie :)

Jeszcze jakieś ładne nóżki i będzie "malina"

Skomentuj

Zamieszczone przez Pogromca mitow Zobacz posta
                                    Ale proporcje obudowy juz sa git Mi sie podoba.
                                    Ja bym z 1-2cm poszerzył obudowe, glosnik 2cm w dol dal i wtedy by mi pasowalo calkiem :)

Skomentuj

W ilu litrach siedzi głośniczek?

Skomentuj

Zamieszczone przez Shiver Zobacz posta
                                        W ilu litrach siedzi głośniczek?
                                        W 25 litrach

Skomentuj

W 25 litrach
                                          A jakie planujesz strojenie w takim litrażu?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X