Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Kopułki aluminiowe i zwłaszcza tytanowe trzeba bardzo uważnie oglądać. Najmniejsze wgniecenie nawet czasem wielkości ukłucia szpilką potrafi wyraźnie wpływać na brzmienie

Skomentuj

Paweł, czekam z niecierpliwością :)

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
        ale kosz i zawieszenie w tym daytonie tez wyglada jakby to byl STX
        dokladnie.
        najwieksz minus tego daytona to spl

w poludnie odebralem je a o 15'tej musialem wyjechac wiec jeszcze do niedzieli nic z nimi nie bede robil

Skomentuj

Ale dzień... roboty w domu w bród a przy okazji zakupilem drewno i przygotowywuję się do budowy nowych dyfuzorów. Godzina szlifowania i suszenie na słońcu.

Skomentuj

chyba dostalem lezaki magaznowe!

jeszcze tylko amplituner, dobre zdjecia i wrzucamy do gotowych

Skomentuj

zajeb..ste

Skomentuj

cos malo dzisiaj zrobilem. planowalem na wieczor sklejac

Skomentuj

A do mnie przyszła kolejna paczka z seasami. Chyba spróbuję zbudować swoją pierwszą TLkę.

Skomentuj

Zamieszczone przez ruffpl Zobacz posta
                    A do mnie przyszła kolejna paczka z seasami. Chyba spróbuję zbudować swoją pierwszą TLkę.
                    Zrob to dobrze :) http://www.audioxcel.com/audioXpress...r%20Review.pdf

Skomentuj

To L22, ale dzięki za lekturę. I tak będę musiał w tej kwesti dużo poczytać, bo moja wiedza o TLkach jest zerowa :blushing:

Skomentuj

To L22
                        patrzac na zdjecie tez myslalem ze 18cm :o

poczytać, bo moja wiedza o TLkach jest zerowa
                        proponuje sie do kogos przejechac i posluchac TLki
                        mi nie podpasowal ten typ obudowy

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                          PS ale jestem zły bo jedna kopułka jest z leciutkim wgnieceniem :/ wizualnie przeszkadza, zobaczymy jak to wyjdzie w pomiarach...
                          Robię zawodowo takie pomiary w laboratorium i na produkcji, po to aby na linii automatycznej roboty odrzucały takie wadliwe głośniki. Muszę zasmucić bo takie wady widać na pomiarach. Mówię o głośnikach niskośredniotonowych, więc pewnie na wysokotonowych tym bardziej będzie to widać. Reklamuj. NIekedy na prawdę perfidne wady nie da się wykryć na słuch i w pomiarach ale wgniecenie kopułki o dziwo da się wykryć.

Skomentuj

wracam frezowac

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                              proponuje sie do kogos przejechac i posluchac TLki
                              mi nie podpasowal ten typ obudowy
                              Raczej nie będę miał takiej możliwości. Chyba, że w jakimś sklepie Hi endowym zapytam czy móglbym posłuchać muzyki na jakichś markowych TLkowych kolumnach ( i znów zadziwię pytaniem moich ulubionych sprzedawców )
                              Czasem przeglądam temat " Linia transmisyjna, wady zalety, ciekawostki" i w większości to wypisywane są tam same pochwały. Myślalem też o tym aby zrobić maly eksperyment i z tego powodu, że mam 4 sztuki, dać 2 głośniki na stronę w osobnych komorach- jeden w TL, a drugi w BR (lub closed), jako aktywne doły pod monitorki. Ale z tym jeszcze trochę poczekam bo mam inne rzeczy na głowie/ najważniejsze, że udało mi się wyrwać cały komplet za pól ceny, więc mogą sobie jeszcze poleżeć w szafie.

Skomentuj

Pawel a jakiej TL sluchales , moze cos z nia bylo nie tak?

Skomentuj

Czasem przeglądam temat " Linia transmisyjna, wady zalety, ciekawostki" i w większości to wypisywane są tam same pochwały.
                                  Nie polecam spodziewać się cudów. To po prostu pewien typ obudowy - jak OZ, BR, OB - ma swoje plusy, jak i minusy, swoich zwolenników jak i przeciwników. Osoby niedoświadczone podchodzą do tematu przeważnie ze zbyt wielkimi oczekiwaniami i później opinie są, jakie są. Moim zdaniem jest to obudowa dająca najwięcej możliwości kształtowania dźwięku (bo np OZ i BR maja bardzo restrykcyjne ograniczenia), ale z drugiej strony wymaga bardzo dużo pracy, która nie zawsze musi spełnić nasze oczekiwania - z drugiej strony, dobrze opracowana potrafi pozytywnie zaskoczyć. Cóż... działać, działać, działać, opinie w sieć wylewać Życzę powodzenia!!!

Skomentuj

Zamieszczone przez ir0nhide Zobacz posta
                                    Pawel a jakiej TL sluchales , moze cos z nia bylo nie tak?
                                    http://diyaudio.pl/showthread.php/21...l=1#post360982

Skomentuj

niestety nie zdazylem frezowac wszystkiego
                                      musze jeszcze zrobic rowki we froncie/tyle i dorobic przegrody ograniczajace pojemnosc

cos za wolno mi idzie ta kolumna :/
                                      ale wujek doceni wlozona prace

Skomentuj

Wczoraj cięcie formatek. Dzisiaj frezowanie.
                                        Będzie moje pierwsze TL.

Skomentuj

Zamieszczone przez _mucha_ Zobacz posta
                                          Wczoraj cięcie formatek. Dzisiaj frezowanie.
                                          Będzie moje pierwsze TL.
                                          Dobrze jest, jak po cieciu formatek, material polezakuje kilka dni w temp pokojowej przed sklejeniem.

Skomentuj

Czaruję...
                                          X