Zamieszczone przez dragon
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez gooralesko Zobacz postaKino domowe musi być ustawione symetrycznie. Ekran równo pomiędzy frontami, central tak samo nad lub pod ekranem i dwa surroundy ustawione w miejscu dwóch wierzchołków trójkąta rownoramiennego(...)
nie mam osobnego pomieszczenia i ekran musi zostać w tym miejscu w którym jest,
bo nie jest głównym meblem
wygląda to mniej więcej tak
centralny na leżąco pod ekranem mi nie pasuje, musiałbym dorabiać jakieś podstawki,
wolałem zrobić wersję samodzielnie stojącą..Last edited by Makaron; 20.04.2014, 19:39.
Skomentuj
-
Ale ekran jest we wnęce okiennej,
a przed nią stoi podłużna szafka/komoda,
naprawdę nie ma sensu udowadnianie, że mógłbym rozmieścić to inaczej.. gdybym mógł to bym rozmieścił..
Jest też sprawa wyglądu,
miało to przypominać zestaw i tak starałem się zrobić,
przy obecnie bardzo niskiej cenie tych głośników potraktowałem to jako zabawę..
Nie podchodzę do wszystkiego tak radykalnie i bezkompromisowo,
głośniki nie są najważniejszymi elementami w domu,
choć wiem, że na tym forum zabrzmi to jak bluźnierstwo :)
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Makaron Zobacz postagłośniki nie są najważniejszymi elementami w domunie jest idealnie, raczej taki kompromis ale nic lepszego się nie wymyśli:( na przyszłość ten link może Ci się przyda
http://www.projectorcentral.com/proj...ulator-pro.cfm
Skomentuj
-
sprobuj na jeden film przestawic tak by byl pod ekranem nawet jesli go troche zaslonisz i zobaczysz roznice ze warto bedzie zmienic obudowe i polozyc go pod ekranem.
Tak to wyglada u mnie tylko wtedy lewa kolumna stala blizej bo ktos cos z szafy wyciagal i projektor stal na pufie a juz jest na suficie i obraz jest bardziej w prawo
obraz okolo 170-180" z tefo co pamietamLast edited by konradzik88; 20.04.2014, 21:28.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postasprobuj na jeden film przestawic tak by byl pod ekranem nawet jesli go troche zaslonisz i zobaczysz roznice ze warto bedzie zmienic obudowe i polozyc go pod ekranem.
Nie ma co drążyć.. na razie to nic nie gra, bo po za cewkami nic nie dojechało..
:crying:Last edited by Makaron; 20.04.2014, 21:36.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez marian Zobacz postaNie na temat...konradzik88, mieszkasz w bloku? też masz krzywe ściany czy projektor krzywo wisi? :) nie krzywo wisi tylko napisalem
stal na pufie na ksiazce bo to bylo ze 3lata temu :P policzylem jest jednak ok 130" tam. +- 1,75m x 2,6m, ponad 3m w przekatnej...
Skomentuj
-
Nie na temat...Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postanie krzywo wisi tylko napisalem stal na pufie na ksiazce
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaA z jakiej odległości oglądasz? to jest full HD?nie to nie full hd
ten projektor ma z 5lat rozdzielczosci:
Rozdzielczość podstawowa SVGA (800 x 600)
Rozdzielczość maksymalna UXGA (1600 x 1200)
przy sygnale full hd, ps3 i lapku gdzie mozna ustawic rozdzialke jakosc bardzo przyjemna :) jak wypali sie lampa kupie full hdale ma nalatane prawie 2.000h i nie widac zmeczenia lampy
Skomentuj
-
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postajak wypali sie lampa kupie full hd
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postaale ma nalatane prawie 2.000h i nie widac zmeczenia lampy
Zamieszczone przez konradzik88 Zobacz postaogladam od 2-5m
Skomentuj
-
ja lubie maksymalna przekatna :P na tej lampie kumpel juz leci 5.000h + i dalej smigaw karcie lampa ma 4.000h
chociaz i tak chyba go nie wyrzuce bo szkoda gdzie za 200pln mozna nowa lampe kupic
full hd na pewno bedzie ale to 1-2lata bo ceny ida na lep na szyje i narazie nie ma sensu... 2800pln za benq z 3letnia gwarancja za 2lata ponizej 2000 beda :) a do tego czasu i tak jest na czym ogladac
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postaM18 poznaje. TC i XT rowniez. a to na samym dole?
Skomentuj
-
panowie - OFFTOPIC!
Zamieszczone przez dzwoniec Zobacz postaczy to nie VIFA D27TG-35-06?
Skomentuj
Skomentuj