Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Mdf malowany ? ;-) Aluminium jak sie mdf nie sprawdzi.

Skomentuj

Hmm, mdf raczej nie wytrzyma. Rozwarstwi sie na mocowaniu od naciągu. Chociaż spróbować zawsze można. No i zależy też od naciągu gumek.

Skomentuj

Zamieszczone przez Cacek Zobacz posta
        Hmm, mdf raczej nie wytrzyma. Rozwarstwi sie na mocowaniu od naciągu. Chociaż spróbować zawsze można. No i zależy też od naciągu gumek.
        Się zobaczy, myślałem też o sklejce :-)

Skomentuj

Jeszcze wiercenie i polerka lub "szczotkowanie"

Skomentuj

Co to będzie?

Skomentuj

Zamieszczone przez Adzik94 Zobacz posta
              Co to będzie?
              Uchwyt na gumki od maskownicy.

Skomentuj

Łazer

Skomentuj

u mnie też się coś dzieje powoli...
                  jeszcze kilka gadżetów i zrobić porządek w środku
                  Zdjęcia z żelazka ale
                  DAC .3lite AD1865 | Accuclone E450 | BMS 4524 + 18sound XT120 horn + Sonido SFR 175 AlNiCo + Eminence Alpha 15a - 99% progress… | SBA TW29BN-B + 15M4531 + 2x 18W8531 - 1% progres...

Skomentuj

To alu jest?

Skomentuj

Ładnie, prosto, schludnie, podoba mi sie, gdzie zamowiles te alu plyty, jaka grubosc i ile cie to kosztowalo?

Skomentuj

Jeżeli tak wyglądaja Twoje monitorki to zdecydowania zrobiłbym czarne te uchwyty

Skomentuj

coraz wiecej uniampow, a moj nadal czeka na malowanie i grawerke... :(
                          bym juz pokazal wstepny montaz, ale kobieta mi popsula aparat :(

Skomentuj

Zamieszczone przez Marios Zobacz posta
                            To alu jest?
                            Tak, kawałek płaskownika przycięty na wymiar z długości.

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                            Jeżeli tak wyglądaja Twoje monitorki to zdecydowania zrobiłbym czarne te uchwyty
                            Spoko, też to brałem pod uwagę. Jeszcze się zastanowie.

Tak swoją drogą to myślałem, że ręczna obróbka aluminium będzie udręką, a tymczasem to całkiem wdzięczny materiał. Wystarczająco miękki, żeby dało się łatwo ciąć i piłować ale znowu wystarczająco twardy zeby jeden zły ruch nie narobił szkód. Oczywiście, że nie będzie to wyglądało idealnie jak spod lasera ale spodziewałem się gorszych rzeczy tak szczerze powiedziawszy.

Skomentuj

po laserze na alu masz boki do szlifowania
                              jedynie wymiar sie zgadza

Skomentuj

Zależy jaka grubość alu i jaki laser

Skomentuj

nawet na mocnym laserze i cienkiej blaszce jakosc powierzchni jest gorsza niz na duzo grubszej czarnej
                                  na stali boki sa gladkie.

Skomentuj

Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz posta
                                    nawet na mocnym laserze i cienkiej blaszce jakosc powierzchni jest gorsza niz na duzo grubszej czarnej
                                    na stali boki sa gladkie.
                                    A jak ma się do tego cięcie na gilotynie, w pracy mamy firmę która dorabia nam różne konstrukcje i facet mówi że do 5mm tną na gilotynie, czarna albo kwasówa więc opcja na elementy obudowy dobra chyba.

Skomentuj

lekko pociagniete, ale da sie to uzywac

Skomentuj

Zamieszczone przez krojo Zobacz posta
                                        A wykorzystanie wskaźników choćby z meratronik v-640 ma sens?
                                        Moim zdanie da radę wykorzystać nawet tak duże wskaźniki. W układzie sterowania musi być odpowiedni tor korekcyjny z dobraną stałą czasową i taki wskaźnik naprawdę może się szybko bujnąć. Te wykorzystane przeze mnie nie należą do najmniejszych, a bujają dość ostro. Nie jestem pewien ale chyba już konstrukcyjnie mikroamperomierz jest wykonany w taki sposób aby poprzez inercję wygładzać pomiar z "szumów".
                                        Niestety żaden układ z diodą prostującą i kondensatorem nie spełni wymogów, nawet, VU-metru przy tak dużych ustrojach.

Skomentuj

Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz posta
                                          Lepiej i taniej jest kupić amperomierz ze ściąganym bocznikiem lub miliwoltomierz, wydrukować i nakleić skalę, dorobić podświetlanie.
                                          Te duże gdyby miały porządne ustroje to było by warto tyle wydać, ale w obecnej chwili nie.
                                          Ja je kupiłem bo myślałem że pójdę na łatwiznę i będzie ok, niestety. Dopiero po przeróbce zaczęły działać dobrze ale jeszcze nie do końca zadowalająco.
                                          Na co zwrócić uwagę przy zakupie takich wskaźników ze starego amperomierza/woltomierza by nadawały się do "konwersji" na VU meter ?

Skomentuj

Czaruję...
                                          X