Mdf malowany ? ;-) Aluminium jak sie mdf nie sprawdzi.
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Zamieszczone przez Cacek Zobacz postaHmm, mdf raczej nie wytrzyma. Rozwarstwi sie na mocowaniu od naciągu. Chociaż spróbować zawsze można. No i zależy też od naciągu gumek.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Cacek Zobacz postaJeszcze wiercenie i polerka lub "szczotkowanie"
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Cacek Zobacz postaJeszcze wiercenie i polerka lub "szczotkowanie"
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Marios Zobacz postaTo alu jest?
Zamieszczone przez Rfck Zobacz postaJeżeli tak wyglądaja Twoje monitorki to zdecydowania zrobiłbym czarne te uchwyty
Tak swoją drogą to myślałem, że ręczna obróbka aluminium będzie udręką, a tymczasem to całkiem wdzięczny materiał. Wystarczająco miękki, żeby dało się łatwo ciąć i piłować ale znowu wystarczająco twardy zeby jeden zły ruch nie narobił szkód. Oczywiście, że nie będzie to wyglądało idealnie jak spod lasera ale spodziewałem się gorszych rzeczy tak szczerze powiedziawszy.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Pawel S. Zobacz postanawet na mocnym laserze i cienkiej blaszce jakosc powierzchni jest gorsza niz na duzo grubszej czarnej
na stali boki sa gladkie.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez krojo Zobacz postaA wykorzystanie wskaźników choćby z meratronik v-640 ma sens?
Niestety żaden układ z diodą prostującą i kondensatorem nie spełni wymogów, nawet, VU-metru przy tak dużych ustrojach.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez dzwiedziu Zobacz postaLepiej i taniej jest kupić amperomierz ze ściąganym bocznikiem lub miliwoltomierz, wydrukować i nakleić skalę, dorobić podświetlanie.
Te duże gdyby miały porządne ustroje to było by warto tyle wydać, ale w obecnej chwili nie.
Ja je kupiłem bo myślałem że pójdę na łatwiznę i będzie ok, niestety. Dopiero po przeróbce zaczęły działać dobrze ale jeszcze nie do końca zadowalająco.
Skomentuj
Skomentuj