Pisałem to ok 2 lata temu
Czyli twoje obserwacje zgadzają sie z moimi :)
Dawno temu tez pisalem, ze to sa peerlesy hds nomex pod inna nazwa (nawet taka sama charke glosniki mialy :) jakosc brzmienia na srednicy byla do przewidzenia
Swoja droga jestem ciekaw ile jeszcze osob musi napisac ze glosniki SBA sa swietne, zeby ludzie w koncu sie do nich przekonali Ja je regularnie polecam od 4 lat
E tam najbrzydsze , napisz w jaki sposób je "ulepiłeś" bo też chodzi mi takie coś po łbie.
To prototyp, lecz na tyle udany, że chyba zostanie zastosowany.
Mój autorski przepis to: odlewniczy gips ceramiczny i klosze do lamp ogrodowych. Gips o konsystencji śmietany wlewałem do środka, obracałem formą by gips pokrył ścianki - i tak do uzyskania 3 cm ścianki. "Płaski placek" tego gipsu o grubości 1cm z trudnością przełamywałem.
Swoja droga jestem ciekaw ile jeszcze osob musi napisac ze glosniki SBA sa swietne, zeby ludzie w koncu sie do nich przekonali Ja je regularnie polecam od 4 lat
Jak podniosą cenę to zaraz się przekonają, że są świetne i będą się bić o nie na aukcjach.
Do BG9 i analogiczna rzecz będzie do panelu do suba(mostek nmosfet)
Takie trochę dual mono.
Wiem że to gruba przesada, ale te kondensatory mam za darmo, wiec nic nie tracę.
Łącznie było ponad 30, z demontażu. Raczej nie mają swojej nominalnej pojemności (trochę leżały), ale byłbym mocno zdziwiony, jakby było to poniżej 90%.
Pany, w związku z chorobowym mam trochę czasu na zaległe dłubanie... Musze zrobić pomiary paru głośników w celu wykonania zwrotnicy mej pierwszej w życiu (założę na tą okoliczność temat osobny), z tym że zanim zbiorę jakieś dane do zamieszczenia, potrzebuję małej wskazówki. Chodzi o pomiary głośnika wysoko-tonowego. Jak go podpinam pod zestaw (JIG) to podpinam go przez jakiś kondensator, czy coś w tym stylu?? Czy mam zakres częstotliwościowy jakoś dobierać? Czy testować go na całym paśmie? Jakoś go się zabezpiecza aby nie padł na niskich częstotliwościach??
Skomentuj