Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez CASHpirovski Zobacz posta
    Miałem Wavecory 12cm, 15cm i 18cm, SBA miałem 17cm. Generalnie nawet małe Wavecory nie grały średnicą.
    Pisałem to ok 2 lata temu
    Czyli twoje obserwacje zgadzają sie z moimi :)
    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez harnas1201 Zobacz posta
      Udało się skończyć obudowe do pre VolcanO :)

Zamieszczone przez dolphin123 Zobacz posta
      Coś mi to przypomina... :)
      Uniamp, u mnie szyba 'czerniona' folią do przyciemniania szyb samochodowych 100% + taśma aluminiowa od środka bo troszkę przebijało.

Pozostało tylko pociąć nierdzewkę, a śrubki narazie zostają bo zaraz będzie by wymienić na czarne

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
        Pisałem to ok 2 lata temu
        Czyli twoje obserwacje zgadzają sie z moimi :)
        Dawno temu tez pisalem, ze to sa peerlesy hds nomex pod inna nazwa (nawet taka sama charke glosniki mialy :) jakosc brzmienia na srednicy byla do przewidzenia

Swoja droga jestem ciekaw ile jeszcze osob musi napisac ze glosniki SBA sa swietne, zeby ludzie w koncu sie do nich przekonali Ja je regularnie polecam od 4 lat

Skomentuj

Zamieszczone przez awaria Zobacz posta
          E tam najbrzydsze , napisz w jaki sposób je "ulepiłeś" bo też chodzi mi takie coś po łbie.
          To prototyp, lecz na tyle udany, że chyba zostanie zastosowany.
          Mój autorski przepis to: odlewniczy gips ceramiczny i klosze do lamp ogrodowych. Gips o konsystencji śmietany wlewałem do środka, obracałem formą by gips pokrył ścianki - i tak do uzyskania 3 cm ścianki. "Płaski placek" tego gipsu o grubości 1cm z trudnością przełamywałem.

Skomentuj

Zamieszczone przez pharoh Zobacz posta
            Swoja droga jestem ciekaw ile jeszcze osob musi napisac ze glosniki SBA sa swietne, zeby ludzie w koncu sie do nich przekonali Ja je regularnie polecam od 4 lat
            Jak podniosą cenę to zaraz się przekonają, że są świetne i będą się bić o nie na aukcjach.
            Last edited by Echo1; 26.11.2014, 13:30.

Skomentuj

Dokładnie :)
              Jedyny sposób to podnieść cene
              Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wavecorom podniesli i już nikt ich nie kupi

Skomentuj

Ja bym jeszcze kupił z ciekawości i pewnie dlatego że mam skrzynki, ale czy czegoś lepszego się teraz nie znajdzie

Skomentuj

Szkoda że ja mam Wavecora 10... gdybym miał 07 to bym wystawił za 150zł sztuka... bo przecież są tyle warte, albo i więcej

Zabudowa szafki gotowa:

Skomentuj

Czym pokryty fornir ?

Skomentuj

Jedna warstwa poliuretanowego i dwie warstwy akrylowego.

Skomentuj

Wygląda bardzo dobrze, nie widać za bardzo powłoki, nakładałeś wałkiem ?

Skomentuj

Żałuj Marian żałuj miałbyś super granie za małą kasię.

Skomentuj

Zamieszczone przez Rfck Zobacz posta
                              nakładałeś wałkiem ?
                              Pędzlem.
                              Wałkiem sprawdzę za jakiś czas.

Skomentuj

W przerwach między nauką na kolokwia, robię sobie nową elektrownie

Skomentuj

Do czego ona ? bo parę faradów się zebrało

Skomentuj

Do BG9 i analogiczna rzecz będzie do panelu do suba(mostek nmosfet)
                                    Takie trochę dual mono.
                                    Wiem że to gruba przesada, ale te kondensatory mam za darmo, wiec nic nie tracę.

Skomentuj

Jak to za darmo ? Masz ich wiecej ?

Skomentuj

Łącznie było ponad 30, z demontażu. Raczej nie mają swojej nominalnej pojemności (trochę leżały), ale byłbym mocno zdziwiony, jakby było to poniżej 90%.

Skomentuj

Pany, w związku z chorobowym mam trochę czasu na zaległe dłubanie... Musze zrobić pomiary paru głośników w celu wykonania zwrotnicy mej pierwszej w życiu (założę na tą okoliczność temat osobny), z tym że zanim zbiorę jakieś dane do zamieszczenia, potrzebuję małej wskazówki. Chodzi o pomiary głośnika wysoko-tonowego. Jak go podpinam pod zestaw (JIG) to podpinam go przez jakiś kondensator, czy coś w tym stylu?? Czy mam zakres częstotliwościowy jakoś dobierać? Czy testować go na całym paśmie? Jakoś go się zabezpiecza aby nie padł na niskich częstotliwościach??

Skomentuj

Czaruję...
                                          X