Zamieszczone przez Żółwik
Zobacz posta
Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Dlatego ja bym tam jeszcze wzmocnienie dodał w postaci belki położonej w kształcie X
Patent fajny i może sobie taką prasę zrobię przy okazji kolejnego fornirowania, tylko problem się pojawia przy większych konstrukcjach.Last edited by scythe1123; 27.04.2015, 17:12.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaYoshi niedowiarku
Zapraszam cie na zawody w ten weekend do Berlina
Daleko nie masz!
Posluchasz sobie lepszych europejskich aut to bedziesz wiadzial wtedy o czym mówisz
ale popieram slowa yoshiego
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaPrzecież to ma być popierdułka za 250zł, po taności a nie sprzęt na wystawę. Trzeba się cieszyć, że gra i już .
wielu fornumowiczow na strefie ma sprzet zrobiony pod "funi" a nie SQL, czy to znaczy ze oni maja zle grajacy sprzet?
zrozum - nie ma jednej jedynie slusznej drogi. niestety wiekszosc ludzi zadowoli sie dudniacym/buczacym basem i "cykajacymi" wysokimi...
rozumiem o co tobie chodzi, ale chyba juz zapomniales jak wygladaly twoje poczatki
Skomentuj
-
Paweł ja wychodzę z założenia, ze albo dobrze albo wcale
Nawet przedszkole musiało podnieść budżet na mikrofony :p
Co do mojego pierwszego systemu to był to system helixa za 800zl
Do tego radio clariona na cd z wyjściem na wzmacniacz
Sub 8" ale juz nie pamietam nazwy (cos od Everpolu)
Drzwi były wygluszone a system zamontowany na panelach z mdf zrobionych ręcznie
Nawet zwrotnica była
Kolejny (nie moj ale pomagalem montować) to 44ka na 3 genesisach
Na froncie wysoki model etona a bagazniku polk momo
A był to ok 2000rJuz mi sie nie chce...
Skomentuj
-
Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz postaZawsze lepsza jakaś niż żadna.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaWilsony podejście drugie?Zamieszczone przez marian Zobacz postaMała podpowiedź: nic z dziedziny audio
Skomentuj
-
Zamieszczone przez lklukasz Zobacz postaYoshi niedowiarku
Zapraszam cie na zawody w ten weekend do Berlina
Daleko nie masz!
Posluchasz sobie lepszych europejskich aut to bedziesz wiadzial wtedy o czym mówisz
Samochód służy do jazdy a w jej czasie poziom hałasu jest na tyle duży że audiofilskie słuchanie muzyki jest jest z góry skazane na porażkę.
Jeżeli nie jedziemy i słuchamy to dużo wygodniej jest to robić w domu, wygonie rozwalonym w fotelu, w kapciach i kawą w ręku aniżeli gnieździć się w ciasnym samochodzie którego wnętrze jak dobrze wiemy również nie należy do najlepszych pod kątem adaptacji pod audio. Dlatego dla mnie CA jest w gruncie rzeczy bez sensu.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz postaTu nie chodzi o brak wiary bo zdaję sobie sprawę z tego, ze w aucie można zrobić świetnie grający system. Nie zmienia to jednak faktu, ze car audio z założenia jest upośledzone u swoich podstaw i dlatego mi się to nie podoba. Dla mnie to taka sztuka dla sztuki.
Łukasz, przecież w bydzi sam przytaknąłeś że w aucie co by się nie robiło to i tak nie zagra tak jak w domu, a przecież siedzieliśmy w aucie w którym grały Revelatory :)
Oczywiście, można sobie dłubać jak ktoś chce, ale nigdy nie otrzymamy takiego samego dźwięku, jak ten sam sprzęt podłączony w zaadoptowanym akustycznie pokoju.
Dlatego sam ten fakt odpycha mnie od dziedziny car audio.
Skomentuj
Skomentuj