Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Zamieszczone przez Żółwik Zobacz posta
    Spoko! Zastanów się nad zmianą nakrętek motylkowych na tradycyjne - do normalnych możesz użyć klucza i wykorzystać "siłę" ramienia przy dokręcaniu. Obawiam się, że w palcach tych motylków aż tak nie dociągniesz.
    Z tym ramieniem to bym nie przesadzał. Za mocno pokręci i środek mu się wybrzuszy. Te talerze ważą góra 30kg, na takiej powierzchni daje to mały nacisk.

Skomentuj

Dlatego ja bym tam jeszcze wzmocnienie dodał w postaci belki położonej w kształcie X
      Patent fajny i może sobie taką prasę zrobię przy okazji kolejnego fornirowania, tylko problem się pojawia przy większych konstrukcjach.
      Last edited by scythe1123; 27.04.2015, 17:12.

Skomentuj

Bez stalowych wzmocnien do ta prasa sie do niczego sensownego nie nadaje ;/

Skomentuj

Zawsze lepsza jakaś niż żadna.
          Łatwo i tanio można zrobić wykorzystując kilka lewarków samochodowych. Tylko nadal jest potrzeba rama stalowa. Tak czy siak z powietrza się tego nie zrobi :).

Skomentuj

O tym wlasnie mowie, ze przy klejeniu na prasie nie ma polsrodkow. Albo rama stalowa, albo dobre sciski.

Skomentuj

Pomogły by dodatkowe płyty aby płyta która dociska była sztywniejsza, + poszerzane podkładki.
              No i faktycznie lepie użyć zwykłych nakrętek.

Skomentuj

Yoshi niedowiarku
                Zapraszam cie na zawody w ten weekend do Berlina
                Daleko nie masz!
                Posluchasz sobie lepszych europejskich aut to bedziesz wiadzial wtedy o czym mówisz :)
                Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez lklukasz Zobacz posta
                  Yoshi niedowiarku
                  Daleko nie masz!
                  Posluchasz sobie lepszych europejskich aut to bedziesz wiadzial wtedy o czym mówisz
                  popieram - mozna zmienic zdanie

ale popieram slowa yoshiego

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                  Przecież to ma być popierdułka za 250zł, po taności a nie sprzęt na wystawę. Trzeba się cieszyć, że gra i już .
                  lukaszu, czy jakby damiani zrobil suba do dB dragu to tez bys pytal o czasowki?
                  wielu fornumowiczow na strefie ma sprzet zrobiony pod "funi" a nie SQL, czy to znaczy ze oni maja zle grajacy sprzet?

zrozum - nie ma jednej jedynie slusznej drogi. niestety wiekszosc ludzi zadowoli sie dudniacym/buczacym basem i "cykajacymi" wysokimi...
                  rozumiem o co tobie chodzi, ale chyba juz zapomniales jak wygladaly twoje poczatki

Skomentuj

Paweł ja wychodzę z założenia, ze albo dobrze albo wcale
                    Nawet przedszkole musiało podnieść budżet na mikrofony :p

Co do mojego pierwszego systemu to był to system helixa za 800zl
                    Do tego radio clariona na cd z wyjściem na wzmacniacz
                    Sub 8" ale juz nie pamietam nazwy (cos od Everpolu)
                    Drzwi były wygluszone a system zamontowany na panelach z mdf zrobionych ręcznie
                    Nawet zwrotnica była

Kolejny (nie moj ale pomagalem montować) to 44ka na 3 genesisach
                    Na froncie wysoki model etona a bagazniku polk momo

A był to ok 2000r
                    Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Zamieszczone przez swiety1337 Zobacz posta
                      Zawsze lepsza jakaś niż żadna.
                      Ta prasa to tylko tymczasowo, zrobiona z resztek jakie znalazlem w pokoju, tak na próbę. Na przyszlosc dam grube plyty jak zmontuję stół (chociaż i tak mi ciasno), więcej wzmocnien i prętów aby banan nie powstawał. I tak jest to o niebo lepsze od badziewnych plastikowych ścisków, które kiedyś kupilem w promocji w Lidlu.

Skomentuj

Jak najbardziej Ruff. Zawsze to lepiej niż tylko położyć obciążenie z góry. Tylko właśnie uważaj, żebyś nie przesadził z dokręceniem motylków.

Skomentuj

Zgaduj zgadula :)
                          Małe coś, 15x15x15cm, ze śmieci i z nudów... będzie ofornirowane i woskowane.
                          Mała podpowiedź: nic z dziedziny audio :flapper:

PS. ta dziurka to za sprawą płyt "ze śmieci", HDF ją zakryje.
                          Last edited by marian; 27.04.2015, 22:39.

Skomentuj

Wilsony podejście drugie? :p
                            Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Wilsony podejście drugie?
                              Zamieszczone przez marian Zobacz posta
                              Mała podpowiedź: nic z dziedziny audio
                              :)

Skomentuj

Jakieś podstawki pod kable pewnie.. :glare:

Skomentuj

Karmnik albo buda dla chomika :)

Skomentuj

Kości do gry :)

Skomentuj

Yoshi niedowiarku
                                      Daleko nie masz!
                                      Posluchasz sobie lepszych europejskich aut to bedziesz wiadzial wtedy o czym mówisz
                                      Tu nie chodzi o brak wiary bo zdaję sobie sprawę z tego, ze w aucie można zrobić świetnie grający system. Nie zmienia to jednak faktu, ze car audio z założenia jest upośledzone u swoich podstaw i dlatego mi się to nie podoba. Dla mnie to taka sztuka dla sztuki.

Samochód służy do jazdy a w jej czasie poziom hałasu jest na tyle duży że audiofilskie słuchanie muzyki jest jest z góry skazane na porażkę.
                                      Jeżeli nie jedziemy i słuchamy to dużo wygodniej jest to robić w domu, wygonie rozwalonym w fotelu, w kapciach i kawą w ręku aniżeli gnieździć się w ciasnym samochodzie którego wnętrze jak dobrze wiemy również nie należy do najlepszych pod kątem adaptacji pod audio. Dlatego dla mnie CA jest w gruncie rzeczy bez sensu.

Skomentuj

Zamieszczone przez Yoshi_80 Zobacz posta
                                        Tu nie chodzi o brak wiary bo zdaję sobie sprawę z tego, ze w aucie można zrobić świetnie grający system. Nie zmienia to jednak faktu, ze car audio z założenia jest upośledzone u swoich podstaw i dlatego mi się to nie podoba. Dla mnie to taka sztuka dla sztuki.
                                        Popieram.

Łukasz, przecież w bydzi sam przytaknąłeś że w aucie co by się nie robiło to i tak nie zagra tak jak w domu, a przecież siedzieliśmy w aucie w którym grały Revelatory :)
                                        Oczywiście, można sobie dłubać jak ktoś chce, ale nigdy nie otrzymamy takiego samego dźwięku, jak ten sam sprzęt podłączony w zaadoptowanym akustycznie pokoju.
                                        Dlatego sam ten fakt odpycha mnie od dziedziny car audio.

Skomentuj

HDF-ik się klei:

...a pomaga w tym super mega docisk mariana :p

Skomentuj

Czaruję...
                                          X