Ogłoszenie
Collapse
No announcement yet.
Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)
Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X
-
Powiem tak, przywiązuje dużą uwagę do wykończenia jak coś robię, i nie dopuszczalnym dla mnie by było jak robią to amerykańce, gdzie na samą ramę dają szmatę lub co gorsza na samą wełnę. Tkanina ma być ładnie napięta a nie pofalowana lub pognieciona.
Przykłady fuszerki:
https://www.youtube.com/watch?v=YnN-...otation_404863 - krzywe deski, wszystko zbite takerem, z pomarszczoną szmatą.
kolejny mistrz taker, krzywe deski, nawet szmaty mu się nie chciało wyprasować
http://www.joedocmusic.com/recording...oustic-panels/
Sklejka była "nawiercana" frezarką. Robiłem dwie płyty na raz. Ale i tak była kupa roboty.
Przykładów jest mnóstwo.
Wymyśliłem kratownicę zobaczymy jak się sprawdzi.
A kratownica myślę, że mocno nie zaszkodzi patrząc na blaszki Avcon http://www.avcon.com.pl/strona/obrazki/73_0_big.jpg
lklukasz - pokaż linka o czym mówisz, bo nie mogę coś na forum znaleźćLast edited by kondrax; 31.05.2015, 23:52.Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez kondrax Zobacz postaA kratownica myślę, że mocno nie zaszkodzi patrząc na blaszki Avcon http://www.avcon.com.pl/strona/obrazki/73_0_big.jpg
Skomentuj
-
A u mnie wczoraj prace nad BG9 doszły do takiego etapu:
Obudowa po starym fisherze CA-120, jeśli ktoś chce to mam całą sprawną płytkę od niego do oddania. Kupiłem ten wzmacniacz, bo mi się front spodobał, przyszedł i zonk, bo głębokość obudowy wewnątrz to 20cm. Rzeźba była żeby wszystko upchnąć, ale się jakoś udało. Tylko prowadzenie kabli niestety dalekie od ideału, ale poza uporządkowaniem, lepiej nie będzie.
Do kompletu mam jeszcze tunerek.
W środku BG9, PSU Taza, sterownik Irka, przekaźnik do załączania zasilania na dwóch gniazdkach sieciowych z tyłu (do tunera i daca), sterownik VU od modushopa, wyskalowany i podaje w miarę prawdziwe moce. Nie zmieniałem frontu, bo oryginalny jest ładny (jeden minus, bo niebieski) więc tylko do 30W. Dalej wskazówka wali o ogranicznik, ale sporadycznie to się zdarza u mnie w domu. Zwykle jest raczej problem żeby w ogóle ruszyła :) . Mam jeszcze pre na opa2604 na pcb z unisonus, ale posłuchałem trochę bez, posłuchałem trochę z, jeszcze raz posłucham bez i podejmę decyzję, na razie skłaniam się ku "bez" No i mam oryginalne wyjście słuchawkowe z tego Fishera (zwykły dzielnik napięcia na oddzielnym pcb) ale żeby je zainstalować, musiałbym jeszcze jakoś odłączać kolumny, a że prawie nie używam słuchawek, to chyba odpuszczę sobie.
Zostało mi jeszcze uzupełnić nieużywane przyciski, uporządkować okablowanie i wyprowadzić gdzieś odbiornik zdalnego sterowania. No i ogólna estetyka.Last edited by Micwoj; 03.06.2015, 09:31.
Skomentuj
-
Zamieszczone przez Micwoj Zobacz postaA u mnie wczoraj prace nad BG9 doszły do takiego etapu:
Obudowa po starym fisherze CA-120, jeśli ktoś chce to mam całą sprawną płytkę od niego do oddania. Kupiłem ten wzmacniacz, bo mi się front spodobał, przyszedł i zonk, bo głębokość obudowy wewnątrz to 20cm. Rzeźba była żeby wszystko upchnąć, ale się jakoś udało. Tylko prowadzenie kabli niestety dalekie od ideału, ale poza uporządkowaniem, lepiej nie będzie.
Do kompletu mam jeszcze tunerek.
W środku BG9, PSU Taza, sterownik Irka, przekaźnik do załączania zasilania na dwóch gniazdkach sieciowych z tyłu (do tunera i daca), sterownik VU od modushopa, wyskalowany i podaje w miarę prawdziwe moce. Nie zmieniałem frontu, bo oryginalny jest ładny (jeden minus, bo niebieski) więc tylko do 30W. Dalej wskazówka wali o ogranicznik, ale sporadycznie to się zdarza u mnie w domu. Zwykle jest raczej problem żeby w ogóle ruszyła :) . Mam jeszcze pre na opa2604 na pcb z unisonus, ale posłuchałem trochę bez, posłuchałem trochę z, jeszcze raz posłucham bez i podejmę decyzję, na razie skłaniam się ku "bez" No i mam oryginalne wyjście słuchawkowe z tego Fishera (zwykły dzielnik napięcia na oddzielnym pcb) ale żeby je zainstalować, musiałbym jeszcze jakoś odłączać kolumny, a że prawie nie używam słuchawek, to chyba odpuszczę sobie.
Zostało mi jeszcze uzupełnić nieużywane przyciski, uporządkować okablowanie i wyprowadzić gdzieś odbiornik zdalnego sterowania. No i ogólna estetyka.
Skomentuj
Skomentuj