Ogłoszenie

Collapse
No announcement yet.

Budowanie na ekranie - czyli relacje z budowy na zywo :)

Collapse
Ten temat jest przyklejony.
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Clear All
new posts

Panele akustyczne Isover PT-80. Rama+fronty. W środek będzie wełna Isover PT-80 obszyta tkaniną a na na zewnątrz tkanina dekoracyjna.

Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
    Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Zawsze mnie zastanawiało jak negatywnie wpływa taka kratownica przed wełną w takim ustroju.

Skomentuj

A nie prościej zrobic jak zrobił kiedys LuSzTi w swoich konstrukcjach?
        Juz mi sie nie chce...

Skomentuj

Kurde, nie chcialoby mi sie tyle wycinac. Szacun.

Skomentuj

Powiem tak, przywiązuje dużą uwagę do wykończenia jak coś robię, i nie dopuszczalnym dla mnie by było jak robią to amerykańce, gdzie na samą ramę dają szmatę lub co gorsza na samą wełnę. Tkanina ma być ładnie napięta a nie pofalowana lub pognieciona.
            Przykłady fuszerki:
            https://www.youtube.com/watch?v=YnN-...otation_404863 - krzywe deski, wszystko zbite takerem, z pomarszczoną szmatą.
            kolejny mistrz taker, krzywe deski, nawet szmaty mu się nie chciało wyprasować
            http://www.joedocmusic.com/recording...oustic-panels/

Sklejka była "nawiercana" frezarką. Robiłem dwie płyty na raz. Ale i tak była kupa roboty.
            Przykładów jest mnóstwo.

Wymyśliłem kratownicę zobaczymy jak się sprawdzi.

A kratownica myślę, że mocno nie zaszkodzi patrząc na blaszki Avcon http://www.avcon.com.pl/strona/obrazki/73_0_big.jpg

lklukasz - pokaż linka o czym mówisz, bo nie mogę coś na forum znaleźć
            Last edited by kondrax; 31.05.2015, 23:52.
            Wszędzie był, wszytko widział, na wszystkim się zna...
            Wulgarny, przemądrzały to właśnie ja.

Skomentuj

Zamieszczone przez kondrax Zobacz posta
              A kratownica myślę, że mocno nie zaszkodzi patrząc na blaszki Avcon http://www.avcon.com.pl/strona/obrazki/73_0_big.jpg
              No właśnie ciekaw jestem bardziej od strony pomiarowej. Teoretycznie to sklejka w większości jest na pierwszym planie hmm..

Skomentuj

domki dla konstrukcji Borysa

Skomentuj

Zostalo troche forniru to dlubie klasyka TB2i

Skomentuj

Co na basie?

Skomentuj

beyma 6p30/p

Skomentuj

Kopułki od mariana?:)

Skomentuj

Nie.

Skomentuj

Zamieszczone przez David853 Zobacz posta

domki dla konstrukcji Borysa
                            Nie za niski?

Skomentuj

90mm wysokości

Skomentuj

A no to ok, wyglądał na trochę mniej. U mnie radiatory mają po 10cm to może wyeksponuje je na bok :)

Powodzenia w budowie :)

Skomentuj

A u mnie wczoraj prace nad BG9 doszły do takiego etapu:

Obudowa po starym fisherze CA-120, jeśli ktoś chce to mam całą sprawną płytkę od niego do oddania. Kupiłem ten wzmacniacz, bo mi się front spodobał, przyszedł i zonk, bo głębokość obudowy wewnątrz to 20cm. Rzeźba była żeby wszystko upchnąć, ale się jakoś udało. Tylko prowadzenie kabli niestety dalekie od ideału, ale poza uporządkowaniem, lepiej nie będzie.
                                  Do kompletu mam jeszcze tunerek.
                                  W środku BG9, PSU Taza, sterownik Irka, przekaźnik do załączania zasilania na dwóch gniazdkach sieciowych z tyłu (do tunera i daca), sterownik VU od modushopa, wyskalowany i podaje w miarę prawdziwe moce. Nie zmieniałem frontu, bo oryginalny jest ładny (jeden minus, bo niebieski) więc tylko do 30W. Dalej wskazówka wali o ogranicznik, ale sporadycznie to się zdarza u mnie w domu. Zwykle jest raczej problem żeby w ogóle ruszyła :) . Mam jeszcze pre na opa2604 na pcb z unisonus, ale posłuchałem trochę bez, posłuchałem trochę z, jeszcze raz posłucham bez i podejmę decyzję, na razie skłaniam się ku "bez" No i mam oryginalne wyjście słuchawkowe z tego Fishera (zwykły dzielnik napięcia na oddzielnym pcb) ale żeby je zainstalować, musiałbym jeszcze jakoś odłączać kolumny, a że prawie nie używam słuchawek, to chyba odpuszczę sobie.

Zostało mi jeszcze uzupełnić nieużywane przyciski, uporządkować okablowanie i wyprowadzić gdzieś odbiornik zdalnego sterowania. No i ogólna estetyka.
                                  Last edited by Micwoj; 03.06.2015, 09:31.

Skomentuj

są zwrotnice raven sie dobrze spisal! dzieki fornir jest, jedyne co pozostalo to budy zmontowac

Skomentuj

Zamieszczone przez Micwoj Zobacz posta
                                      A u mnie wczoraj prace nad BG9 doszły do takiego etapu:

Obudowa po starym fisherze CA-120, jeśli ktoś chce to mam całą sprawną płytkę od niego do oddania. Kupiłem ten wzmacniacz, bo mi się front spodobał, przyszedł i zonk, bo głębokość obudowy wewnątrz to 20cm. Rzeźba była żeby wszystko upchnąć, ale się jakoś udało. Tylko prowadzenie kabli niestety dalekie od ideału, ale poza uporządkowaniem, lepiej nie będzie.
                                      Do kompletu mam jeszcze tunerek.
                                      W środku BG9, PSU Taza, sterownik Irka, przekaźnik do załączania zasilania na dwóch gniazdkach sieciowych z tyłu (do tunera i daca), sterownik VU od modushopa, wyskalowany i podaje w miarę prawdziwe moce. Nie zmieniałem frontu, bo oryginalny jest ładny (jeden minus, bo niebieski) więc tylko do 30W. Dalej wskazówka wali o ogranicznik, ale sporadycznie to się zdarza u mnie w domu. Zwykle jest raczej problem żeby w ogóle ruszyła :) . Mam jeszcze pre na opa2604 na pcb z unisonus, ale posłuchałem trochę bez, posłuchałem trochę z, jeszcze raz posłucham bez i podejmę decyzję, na razie skłaniam się ku "bez" No i mam oryginalne wyjście słuchawkowe z tego Fishera (zwykły dzielnik napięcia na oddzielnym pcb) ale żeby je zainstalować, musiałbym jeszcze jakoś odłączać kolumny, a że prawie nie używam słuchawek, to chyba odpuszczę sobie.

Zostało mi jeszcze uzupełnić nieużywane przyciski, uporządkować okablowanie i wyprowadzić gdzieś odbiornik zdalnego sterowania. No i ogólna estetyka.
                                      No nieźle, front fakt ładny, tą dolną belke bym zmienił ja jest "wyjmowalna" :P, trochę bałagan w środku, ale jak piszesz, że uporządkujesz to powodzenia :)

Skomentuj

CFP już sklejony,ale siedział w kuchni... OPS uruchomiony wyregulowany.

edit, przyniosłem gnojka.
                                        Last edited by nik156; 04.06.2015, 00:25.
                                        Volumio -> Amanero -> AK4490 -> SENCOR SA-6630 -> JVC 10"

Skomentuj

No ładna robota, chyba jeden z pierwszych, sluchales już

Skomentuj

Czaruję...
                                          X